* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Είμαστε Όλοι Γάλλοι / Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

Είμαστε όλοι Γάλλοι, και όταν λέμε Γάλλοι δεν εννοούμε απόγονοι της σύγχρονης νομενκλατούρας ούτε κατέχοντες τα αστικά δημοκρατικά αξιώματα. Είμαστε ακριβός όλος αυτός ο κόσμος που βρίσκετε στον δρόμο και έχει το θάρρος να αντιπαρατεθεί απέναντι στην εξουσία που προκειμένου να επιβάλει τις πολιτικές του κεφαλαίου δεν διστάζει να καταπατήσει το δικό της σύνταγμα.

Είμαστε όλοι αυτοί οι καταφρονεμένοι, οι μετανάστες, οι εργάτες που βλέπουν να καταστρέφονται δικαιώματα, οι μανάδες που δεν βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους, οι φοιτητές που παίρνουν μάστερ στην ανεργία, οι σπουδαστές που θα βγουν διπλωματούχοι άνεργοι.

Είμαστε ένα με αυτούς που είναι στον δρόμο και έχουν καταλάβει πως η επίθεση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου άρχισε από την Ελλάδα αλλά δεν θα σταματήσει εδώ. Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται χωρίς προσωπικό όφελος μα το συλλογικό.

Είμαστε Γάλλοι είμαστε μαζί σας, κουράγιο αδέλφια δεν είστε μονοί σας ερχόμαστε !!!

30/05/2016

Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ.

Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ : Αλληλεγγύη Στον Πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Ζαγανίδη

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στην ΒΙΟ.ΜΕ. εκφράζουμε την ταξική αγωνιστική μας αλληλεγγύη στον Πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Ζαγανίδη, γνωστό αγωνιστή του εκπαιδευτικού και γενικότερα εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ο Χρήστος Ζαγανίδης είναι γνωστός όχι μόνο για τους αγώνες του αλλά και για το ήθος του και την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του από τις γραμμές των ταξικών, εργατικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που γίνονται από τις παρατάξεις της γραφειοκρατίας του συνδικαλισμού που δεν διστάζουν ακόμα και να συκοφαντήσουν συναδέλφους προκειμένου να πετύχουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις.

Σεβόμαστε απόλυτα την αυτοτέλεια κάθε σωματείου αλλά όταν επιλέγουν να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν τον πρόεδρο ενός από τα πιο αγωνιστικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας την καρατόμησή του, οφείλουμε να πάρουμε θέση.

30/05/2016

Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΟ ΕΕΚ ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΛΛΙΑ

Fête de Lutte Ouvrière: Μια Γιορτή της μαχόμενης εργατικής τάξης

Στις 14, 15 και 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Presles, στα προάστια του Παρισιού, η ετήσια γιορτή της Lutte Ouvrière (LO, “Εργατική Πάλη”) με μαζική λαϊκή προσέλευση. Όπως κάθε χρόνο, πέρα από τις ποικίλες και πολλές οργανωμένες πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστήρια ήταν η παρουσία εργατικών οργανώσεων διαφορετικών παραδόσεων και κυρίως, κομμάτων τροτσκιστικής αναφοράς από την Γαλλία και την Ευρώπη. Ανάμεσά τους, το ΕΕΚ, μαζί με τα αδελφά τμήματα της CRFI στη Μεσόγειο (DIP, Τουρκία και PCL, Ιταλία) είχαν διαρκή παρουσία με κοινό περίπτερο και υλικό. Με το διεθνές ενδιαφέρον στραμμένο πάνω στη Γαλλία του αντι-εργασιακού νόμου και των μαζικών κινητοποιήσεων (Nuit Debout) και μαχητικών απεργιών, η CRFI αποδέχτηκε την πρόσκληση της Lutte Ouvrière αδημονώντας να παρευρεθεί ανάμεσα στα πρωτοπόρα αγωνιστικά στοιχεία μιας από τις δυναμικότερες μάχες που δίνονται αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σαν Σήμερα Το 1976 Υπήρξε Μια «Ξεχασμένη» Δολοφονία Εργάτριας Από Την Κυβέρνηση Του "Εθνάρχη"



Σαν σήμερα το 1976 υπήρξε μια «ξεχασμένη» δολοφονία εργάτριας απ’ τις δυνάμεις καταστολής. Ηταν της μικροπωλήτριας («ζητιάνα» την είχε χαρακτηρίσει η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση) Αναστασίας Τσιβίκα.

Ηταν η εποχή που ο ανεκδιήγητος υπουργός Απασχόλησης της κυβέρνησης Καραμανλή, Κ. Λάσκαρης επιδίωκε με νομοθετήματα να «καταργήσει» την πάλη των τάξεων.
Μ’ αυτή την ευκαιρία φτιάξαμε και ένα βιντεάκι για τις μέρες και την πολιτεία του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή. Βασικό μας ερέθισμα ήταν ότι εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα που είχε προηγηθεί, πριν μερικές μέρες και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή έκανε την «αγιογραφία» του Κ. Καραμανλή απαλλάσσοντας τον ταυτόχρονα από τις ευθύνες που είχε για την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. (Είχε επικαλεστεί μια δήλωση της Α. Παπαρήγα που σύμφωνα μ’ αυτόν «αθώωνε» τον «εθνάρχη» από τις ευθύνες του. Είχαμε στείλει ένα μαιηλ με δυο ανακοινώσεις της Κ.Ε του ΚΚΕ στις 24/5 και 27/5/1963 που έβαζαν τα πράγματα στην θέση τους, αλλά για κάποιο λόγο το ηλεκτρονικό μας μήνυμα δεν πήγε στον αποστολέα του).

Βρυξέλλες : Ξύλο Και Χημικά Στη Διαδήλωση Κατά Της Λιτότητας (Video)

Με νερό και χημικά, οι Βέλγοι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν απόψε τους 60.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας.
Οι συγκεντρωμένοι που έφτασαν στη βελγική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Όχι στην εβδομάδα των 45 ωρών", "Μην αγγίζετε τις συντάξεις μας" και "Όχι στην (εργασιακή) ευελιξία".
 
Οι δυνάμεις καταστολής είχαν αποκλείσει τους δρόμους και δεν άφηναν την πορεία να ολοκληρώσει την διαδήλωση με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις και να υπάρξουν τραυματισμοί διαδηλωτών από τα χημικά και τις αύρες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος.

 
 
Πηγή : enallaktikos

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ρέκβιεμ Για Ένα Φίλο (Ή Για Μια Γενιά;)

O Τάκης Κοντογιάννης δεν έγινε «διάσημος». Εκτός από τους πολλούς φίλους, παλιούς και νέους, εκτός από τον επαγγελματικό του κύκλο, δεν τον γνώρισε το πανελλήνιο, ούτε ως υπουργό, υφυπουργό, γενικό γραμματέα, ούτε ως γκλάμουρ πρόσωπο της μεταπολιτευτικής ευωχίας. Δεν τον γνώρισε ούτε ως θορυβούντα στην πλατεία προκειμένου να τον προσέξουν στη σκηνή ή το αναμένον ακροατήριο. Δεν ενδιαφέρθηκε μάλλον να τραβήξει τη γενική προσοχή. Ήξερε καλά αυτό που θέλει και μ’ αυτό πορευόταν.

Και γιατί, θα πείτε, να γίνει διάσημος; Μα γιατί ήταν της γενιάς του Πολυτεχνείου. Αυτής της κατηγορούμενης πως αντάλλαξε την νεανική της ορμή με θέσεις, δόξα και χρήμα, οδηγώντας, ή έστω συνοδηγώντας, τη χώρα στον αφανισμό και τα ιδανικά σε ανυποληψία δι’ ίδιον όφελος.

Ήταν μέλος της ΚΝΕ στη δικτατορία, πήρε μέρος στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, οργάνωσε το ιατρείο τις ημέρες της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, συνελήφθη και βασανίστηκε το Φλεβάρη του 1974, έμεινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μέχρι το 1991, πήγε στα Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας και δούλεψε μέχρι τώρα ως γιατρός εργασίας. Συνεπής σε εκείνο το ιδανικό της εργατικής τάξης, που υιοθέτησε στην νεανική του ηλικία, υπηρέτησε με τον δικό του τρόπο την εργατική τάξη της Πεσινέ.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Συνέλαβαν Την Κατερίνα Πατρικίου - Διαμαρτυρήθηκε Για Υπερβολική Βία Αστυνομικών

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Παρασκευή 20 Μάη, 11.30πμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων για την σύλληψη της Κατερίνας Πατρικίου

Διαμαρτυρήθηκε για υπερβολική βία αστυνομικών στη διάρκεια σύλληψης από την ομάδα ΔΙΑΣ

Παραπέμπεται για να δικαστεί στο αυτόφωρο η Κατερίνα Πατρικίου, πρώην δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία συνέλαβαν Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σήμερα το μεσημέρι.

Η Κατερίνα Πατρικίου διαμαρτυρήθηκε στη θέα αστυνομικών οι οποίοι ασκούσαν υπερβολική βία σε συλληφθέντα σε δρόμο μπροστά από το σπίτι της και συνέχισαν να την ασκούν ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

νΚΑ : Τραμπούκικες Επιθέσεις Στις Φοιτητικές Εκλογές

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιούνται επιθέσεις από συμμορίες τραμπούκων στις εκλογικές διαδικασίες στην Πάντειο και τη Νομική της Αθήνας. Πρόκειται για ομάδες τυφλής βίας που στο όνομα της «αντι-εκλογικής πάλης» πραγματοποιούν χτυπήματα με στόχο να εκφοβίσουν τους φοιτητές ώστε να μη συμμετέχουν στις εκλογές. Η δράση τους στρέφεται ανοιχτά ενάντια στο μαζικό κίνημα και τους αγωνιστές του, καθώς ήδη τραυματίστηκε μέλος της ΕΑΑΚ στη ΝΟΠΕ. Ενάντια στη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ και κάθε μνημονιακή δύναμη, μπορεί να σταθεί μόνο το οργανωμένο, δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα μέσα από τις διαδικασίες του. Τέτοιες πρακτικές δεν συγκρούονται με τις καθεστωτικές παρατάξεις αλλά εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.

Οι επιθέσεις αυτές συμβάλλουν στον εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων, σχέδιο που ωφελεί μόνο το κράτος και την κυβερνητική πολιτική ώστε να προχωράει τα σχέδια της χωρίς αντίπαλο.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνέλευση Tης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) Στη ΒΙΟΜΕ

Νέα ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ την Τρίτη 17 Μάη, 19:00, στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους & Βαλτετσίου.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Για το city plaza

Teo Cubanos και Νίκος Χ. για το avantgarde

Η κατάληψη του city plaza έχει ανοίξει έναν ολόκληρο γύρο συζητήσεων εντός της αριστεράς και της αναρχίας. Δεν μπορούμε να το κρίνουμε ως πρόβλημα που αφορά την οικονομική κατάσταση ή τις πολιτικές πεποιθήσεις της ιδιοκτήτριας. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείται από το αντίπαλο στρατόπεδο για να ριχτεί λάσπη στο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.

Ιδιοκτήτρια και ΟΗΕ
 
Όπως η ίδια η ιδιοκτήτρια είχε αναφέρει σε ΜΜΕ, τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ με σκοπό να εντάξει το ξενοδοχείο της σε ένα πρόγραμμα της Υπάτης Αρμοστείας. Αυτό το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την φιλοξενία αιτούντων άσυλο προσφύγων σε συνεργασία με ΜΚΟ επί ενοικίω. Δηλαδή ο ΟΗΕ θα διαθέτει κονδύλια για να στεγαστούν πρόσφυγες τα οποία θα διαχειρίζονται ΜΚΟ, και οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων (ξενοδοχεία κλπ) θα εισπράττουν ενοίκιο.

Ανακοίνωση Των Εργαζομένων Στην ΒΙΟ.ΜΕ. Για Τον Βουλευτή Χάρη Θεοχάρη

Άξιος ο μισθός του «κυρίου» χάρη Θεοχάρη, πρώην βουλευτή του Ποταμιού. Καλούμε τα αφεντικά του (το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο) να του κάνει αύξηση μισθού, γιατί από ότι δείχνει με την εμμονή του στο θέμα της ΒΙΟ.ΜΕ. «τα βγάζει τα λεφτά του».

Δείχνει και κάτι ακόμη. Αυτό που ενοχλεί ποιο έντονα από οτιδήποτε είναι το να υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες από εργαζόμενους. Ακόμη περισσότερο όταν αυτές οι προσπάθειες έχουν μια κάποια επιτυχία. Τόσο στον τρόπο που αρχίζουμε να παίρνουμε τα πράγματα της παραγωγής στα χέρια μας όσο και η διακίνηση του προϊόντος που δεν περνά από τα «κανάλια» που έχουν δημιουργήσει τα ίδια του τα αφεντικά. Φυσικά αυτό που φοβούνται τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που προΐστανται είναι μην και αλλάξει ο τρόπος που παράγει και ενεργεί η κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό ο εν λόγο «κύριος» την πρώτη φορά ενέπλεξε ατυχέστατα τους συναδέλφους της « ΕΝΚΛΩ» αλλά στην συνέχεια έδηξε τον πραγματικό του στόχο που είναι η πρόταση που βγάζουν οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ. και τα προτάγματα που παράγονται από την καθημερινή μας εργασία.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εκλογές Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων : Διακήρυξη Της Ταξικής Ενότητας

Για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων 5/5/16

Εδώ και 6 χρόνια το Ελληνικό κεφάλαιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι, η ΕΕ και το ΔΝΤ, με την σύμπνοια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων , έχουν εξαπολύσει έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία.

Ο λαός του «ΌΧΙ», ο αγωνιζόμενος λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν υποτάχθηκαν, δεν νικήθηκαν. Εδώ και 6 χρόνια αντιστέκονται, όταν και όποτε τους δίνονταν και τους δίνεται η ευκαιρία. Ο αγωνιζόμενος λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία προδόθηκαν από τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, από την ΓΣΣΕ, από την ΑΔΕΔΥ, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργάνων και των δευτεροβάθμιων οργάνων.

Προδομένος- πρέπει και νιώθει- ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Από τον εκφυλισμό του ΕΚΙ, με τις ευθύνες να επιμερίζονται τόσο στην ΠΑΣΚΕ/ ΔΑΚΕ όσο και στο ΠΑΜΕ. Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά: Ξεκίνησε η ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ με το πρώην πρόεδρο να πρωταγωνιστεί και ακολούθησε το ΠΑΜΕ αυτό το γαϊτανάκι του εκφυλισμού του ΕΚΙ.

Πρωτομαγιά 2016 : Νεκρός Διαδηλωτής Στην Πλατεία Ταξίμ

Για ακόμα μια χρονιά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ισταμπούλ αντιμετωπίστηκε με σκληρή καταστολή από το τουρκικό κράτος. Αυτή τη φορά, ένας 57χρονος, ο Nail Mavuş, έχασε τη ζωή του χτυπημένος από κανόνι νερού της αστυνομίας στη συνοικία Ταρλάμπασι, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ και από το Σάββατο 25.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στους γύρω δρόμους για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στην πλατεία. Τοποθέτησαν μεταλλικά κιγκλιδώματα και έκλεισαν τους σταθμούς του μετρό στην πλατεία Ταξίμ και την έξοδος του σταθμού Σισχανέ στον πεζόδρομο Ιστικλάλ για να εμποδίσουν την πρόσβαση του κόσμου.

Τα συνδικάτα DISK, KESK και το αριστερό κόμμα HDP κάλεσαν σε συγκέντρωση στο Μπακίρκιοϊ (από την άλλη πλευρά της πόλης, κοντά στο αεροδρόμιο) και επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το Ταξίμ. Πολλές ομάδες όμως διαδηλωτών, αψηφώντας την απαγόρευση, συγκεντρώθηκαν κοντά στο Ταξίμ προσπαθώντας να φτάσουν στην πλατεία και δέχτηκαν την επίθεση της αστυνομίας με χημικά και TOMA (κανόνια νερού). Η αστυνομία κυνήγησε τον κόσμο στους γύρω δρόμους, χτύπησε διαδηλωτές και συνέλαβε περίπου 200 άτομα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης σκοτώθηκε ο Nail Mavuş.