* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ανταπόκριση Από Την Συγκέντρωση Για Τον Ένα Χρόνο Δολοφονίας Του Θ. Καναούτη

...Ήταν γύρω στα 200 άτομα φίλοι και σύντροφοι στην σημερινή συγκέντρωση...από τις 18.00 μαζεύτηκε ο κόσμος αρχικά στην Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου...οι FENTAGIN να γράφουν με σπρέυ το πανό τους που το κρέμασαν στην πλατεία...όλοι και όλες να προσπαθούν να βρουν σκιά μιας και η θερμοκρασία είχε 37 βαθμούς...κάποιοι σύντροφοι να γράφουν συνθήματα στους τοίχους...μερικά περιπολικά να κυκλοφορούν...κατά τις 18.45 κατηφόρισαν όλοι και όλες στο σημείο δολοφονίας του Θανάση Καναούτη...έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας...αρκετοί νέοι δεν έλειπαν και οι μεγαλύτεροι...σε πηγαδάκια που μυριστήκαμε προγραμματίζετε πορεία στις αρχές Σεπτέμβρη...ήταν μια συγκέντρωση μνήμης και αγώνα...οι αφίσες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗΣ ΦΡΑΞΙΑΣ και του ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29 εκεί γύρω, όπως και 2-3 πανό....ΟΛΑ ΣΥΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

/από ελευθεριακό δρομέα

2 σχόλια:

  1. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ 1 ΕΥΡΩ
    ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

    Ακριβώς πριν από ένα χρόνο στο κέντρο του Περιστερίου δολοφονείται ο Θανάσης Καναούτης από τα χέρια ελεγκτή-κεφαλοκυνηγού, μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ. Ο ελεγκτής τραμπούκος, σύμφωνα με μαρτυρίες, έσπρωξε τον Θανάση έξω από το τρόλει, αφού προηγουμένως του είχε σκίσει την μπλούζα. Συνεργοί στη δολοφονία προφανώς είναι και όσοι εμπλέκονται στο κουκούλωμα της υπόθεσης και την αθώωση των δολοφόνων. Το αρχικό πόρισμα μιλούσε σχεδόν για αυτοκτονία του Θανάση, ο οποίος υποτίθεται ότι πήδηξε μόνος του έξω από το λεωφορείο! Την ίδια στιγμή ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωνε ότι «οδηγός και ελεγκτής έκαναν καλά την δουλειά τους» ! Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης μιλούσαν για ατύχημα και τζαμπατζήδες!

    Ένα χρόνο μετά οι δολοφόνοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί) συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

    Ένα χρόνο μετά το κυνήγι και οι τραμπουκισμοί επιβατών στα ΜΜΜ από ελεγκτές συνεχίζεται.

    Ένα χρόνο μετά η ανθρώπινη ζωή «κοστίζει» όλο και λιγότερο. Οι φτωχοί δεν πρέπει να ζουν διατάζει νυχθημερόν κυβέρνηση και τρόικα, αφού διαρκώς κατεδαφίζουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, οι ουρές στα συσσίτια, τα κλειστά νοσοκομεία και σχολεία, οι χιλιάδες αυτοκτονίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού σε κανέναν από εμάς: Όλο και περισσότεροι περισσεύουμε από τη δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, τη ζωή.

    Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση συνεχίζει να δολοφονεί ωμά, αργά και βασανιστικά ή και αιφνίδια εργαζόμενους, άνεργους και νεολαία. Πρόσφατα τετραπληγική στα Χανιά που συντηρούταν με μηχανήματα, δολοφονήθηκε μετά από διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ για απλήρωτο λογαριασμό λίγων ευρώ!

    Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την βαρβαρότητα; Ως πότε θα υπομένουμε αυτή τη χούντα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας; Ως πότε θα αφήνουμε αυτά τα άθλια ανθρωπάκια σαν το Σαμαρά, το Βενιζέλο και τον συρφετό τραπεζιτών, επιχειρηματιών και τα τσιράκια τους να καταστρέφουν τις ζωές μας;

    Πρέπει με τους αγώνες μας και τη δική μας οργάνωση να τους διώξουμε άμεσα. Όσο παραμένουν όλοι αυτοί στα πράγματα, δεν έχουμε κανένα μέλλον. Επιτροπές δράσης, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις για να τους σταματήσουμε. Ή εμείς ή αυτοί!

    -Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Θανάση Καναούτη
    -Δωρεάν μετακίνηση για όλους σε όλα τα ΜΜΜ
    -Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου για το θάνατο του Θ. Καναούτη

    Κλείνει φέτος ένας χρόνος από τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου άνεργου νέου που έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του περιστατικού έφερε στο προσκήνιο, για άλλη μια φορά και με τον πιο σκληρό τρόπο, την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το που οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης ιδιαίτερα για τους άνεργους, όπως επιδότηση απ’ τον ΟΑΕΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

    Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα, το οποίο παραμένει και μάλιστα αυξημένο από 10% σε 50%. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.

    Καταγγέλλουμε την κοροϊδία με τις δήθεν μειώσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Η απάντηση της εργατικής τάξης δε μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, για να ανακουφιστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
    Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμΕΑ ή άλλων εργαζομένων που έχουν ανάγκη, των μαθητών και φοιτητών, των στρατευμένων νέων. Να σβηστούν τώρα όλα τα πρόστιμα, να μην πάει κανένα πρόστιμο στην Εφορία.
    Άμεση κρατική επιχορήγηση για επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία 600 παροπλισμένων οχημάτων, που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης κονδυλίων.
    Καμία απόλυση, ΟΧΙ στις νέες μειώσεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων στο ΜΕΤΡΟ. Προσλήψεις οδηγών και τεχνικών για να βελτιωθεί η κάλυψη του συγκοινωνιακού έργου.
    Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύγχρονες - ασφαλείς - φτηνές - τακτικές αστικές συγκοινωνίες για το λαό. Επέκταση του δικτύου σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή