* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αποφάσεις της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 27/3/15

Στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2015, η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησε την εξειδίκευση των αποφάσεων του ΠΣΟ της 15ης Μαρτίου (http://antarsya.gr/node/2988) και τον προγραμματισμό της υλοποίησής τους.

1. Αποφασίστηκε σύγκληση της συνδικαλιστικής γραμματείας την Κυριακή 29 Μαρτίου με στόχο την οργάνωση πλατειάς εργατικής συνέλευσης των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Κυριακή 19 Απριλίου, που θα συζητήσει την παρέμβασή μας στους χώρους εργασίας (δημόσιο, ιδιωτικό, ελαστική εργασία, ανεργία) στις νέες πολιτικές συνθήκες και την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς σαν σταθμό της πάλης του εργατικού κινήματος για την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων, τη μη εφαρμογή νέων στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του 2ουΜνημονίου, την αποτροπή 3ου Μνημονίου τον Ιούνιο, με όποιο όνομα και αν πλασαριστεί.

2. Αποφασίστηκε η στήριξη με όλες μας τις δυνάμεις της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 20 Απριλίου, στο δικαστήριο που θα γίνει η δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, το πρωί της πρώτης μέρας έναρξής της. Επιδιώκουμε να γίνει υπόθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος διεκδικώντας στάση εργασίας και απεργία που θα βοηθήσει τη μαζική συμμετοχή εκείνη την ημέρα καθώς και να υπάρξει συνέχεια με νέες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

3. Προσανατολιζόμαστε στην οργάνωση κεντρικής εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. «Τρεις μήνες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ. Η πρώτη αποτίμηση και η αριστερή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Οι ημερομηνίες και ο χαρακτήρας θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στην επόμενη βδομάδα.

4. Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για την μονομερή διαγραφή του χρέους και της συνολικής πολιτικής παρέμβασης τη νέα περίοδο, θα κυκλοφορήσουν υλικά, αφίσες και προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στην βδομάδα, με τα οποία κάθε τοπική και κλαδική επιτροπή μπορεί να οργανώσει τη δράση της. Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της «Πρωτοβουλίας για την διαγραφή του χρέους».

5. Αποφασίστηκε, ότι ξεκινάμε σε συντονισμό και με τη ΜΑΡΣ και με κάθε άλλη δύναμη που μπορεί να συμφωνήσουμε, μεγάλη καμπάνια γύρω από το θέμα της αναγκαίας εξόδου από το ευρώ/ΕΕ, με κοινό υλικό και στόχο να αποδείξουμε πώς η έξοδος είναι δυνατή, και προσπάθεια ώστε να αυτό να γίνει θέση ευρύτερων κομματιών του κινήματος. Κρίσιμο ζήτημα είναι ειδικά σήμερα είναι ο αντιΕΕ αγώνας να γίνεται από την σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και όχι από την σκοπιά της αστικής διαπραγμάτευσης (Λεπέν/ακροδεξιά ρεύματα), με διεθνιστική προοπτική, σε σύνδεση με το συνολικό μας πρόγραμμα.

6. Αποφασίστηκε η διεξαγωγή της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 21 και 22 Ιούνη, με στόχο τον καλύτερο δυνατό πολιτικό εξοπλισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις νέες πρωτότυπες συνθήκες, την οργανωμένη επαφή της με τον μαχόμενο κόσμο, τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, κρατώντας σαν σοβαρό κεκτημένο την διαδικασία της συζήτησης και των αποφάσεων για την πολιτική και εκλογική τακτική του Γενάρη.

7. Αποφασίστηκε η συμμετοχή και η στήριξη στη Διεθνή αντι-ΕΕ Συνάντηση που οργανώνεται από το ΜΑΡΣ στις 27-28 Ιούνη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα από την συμμετοχή της θα επιδιώξει να συμβάλει στην επιτυχία της καθώς και σε αντίστοιχες μελλοντικές προσπάθειες.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της πολιτικής μας στο σύνολό της. Με εξωστρέφεια και δράση, εξορμήσεις και συνελεύσεις - εκδηλώσεις σε κάθε χώρο και περιοχή, συσπείρωση δυνάμεων πάνω την πολιτική μας. Για το δυνάμωμα του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την ανάπτυξη μιας δυνατής αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης, την ανάπτυξη των συνεργασιών και των συμμαχιών μας με βάση τις αποφάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου