* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΕΚ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, μέσα στη γενικότερη συμφωνία της με τους τοκογλύφους δανειστές, για το ξεπούλημα όποιων δημόσιων υποδομών έχουν απομείνει στο κράτος. Είναι άλλωστε μια από τις βασικές πλευρές του 3ου μνημονίου. Αεροδρόμια, τραίνα, λιμάνια, εκτάσεις θα πουληθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους. Ο πρωθυπουργός άλλωστε το δήλωσε καθαρά.

 Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν.

Η πώληση του ΟΛΠ, σημαίνει την παράδοση του λιμανιού, και όλης της παράκτιας περιοχής του Πειραιά στο κεφάλαιο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπουληθούν αρχαιολογικοί χώροι, η βιομηχανική ζώνη των Λιπασμάτων, που υποτίθεται την εξαιρεί η κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση, την καταστροφή όλου του περιβάλλοντος της πόλης.


Κυρίως όμως μετατρέπει το λιμάνι, σε μια ειδική οικονομική ζώνη εκμετάλλευσης, όπως ήδη συμβαίνει από το 2006, όταν παραδόθηκε ο προβλήτας 2 στην κινεζική COSCO. 
Τι και αν ακόμα και τώρα ακόμα και στην Αγγλία ομολογούν πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Λίβερπουλ από τη Θάτσερ απέτυχε; Σήμερα που η καπιταλιστική κρίση χτυπάει ακόμα και την Κίνα, όποιος και να θελήσει να αγοράσει τον ΟΛΠ, αυτό θα οδηγήσει σε τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, αποκλεισμό της πρόσβασης των κατοίκων στην θάλασσα και στο λιμάνι, και αύξηση των λιμενικών τελών.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Δεν αποδεχόμαστε το μοντέλο λειτουργίας του λιμανιού όπως είναι μέχρι τώρα. Έξω όλοι οι καπιταλιστές από το λιμάνι. Εθνικοποίηση του ΟΛΠ, και όλων των βασικών παραγωγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο. Συλλογικές συμβάσεις στο λιμάνι με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Το λιμάνι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους, με χώρους αναψυχής και ξεκούρασης, χωρίς εκμετάλλευση από ιδιώτες και εταιρείες.

Πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να την κλιμακώσουμε χωρίς καθυστέρηση: Να επεκταθεί η δράση σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Να συντονιστούμε σε κοινή αλληλέγγυα δράση με τους εργαζόμενους στα λιμάνια διεθνώς ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η δύναμή τους είναι δύναμή μας.

Η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, γενικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το 3ο μνημόνιο, είναι πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις που τα προωθούν. Αυτό είναι το πρόγραμμά τους, αυτά τα συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γενική πολιτική απεργία για να διώξουμε τις κυβερνήσεις και τους δανειστές τους, που προωθούν τα μνημόνια και φορτώνουν την παρακμή ενός ολόκληρου συστήματος στις πλάτες της εργατικής τάξης. Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό!

Δίνουμε τη μάχη για την ζωή μας μαζί με όλα τα θύματα της της κρίσης του καπιταλισμού, ενάντια στην βαρβαρότητά του: να μη δημιουργηθεί στον Πειραιά κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, όπως προωθεί η κυβέρνηση. Να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής των προσφύγων, με παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής, αξιοπρεπούς στέγασης, επαρκούς τροφής.

Όχι στην μετατροπή του λιμανιού σε γκέτο εκμετάλλευσης και στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, είναι συνδεμένη με την πάλη προάσπισης του ασφαλιστικού και την φορολογική λαίλαπα που προωθεί το 3ο μνημόνιο.

Ο αγώνας αυτός για να είναι αποτελεσματικός, για την ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων, πρέπει το σύνολο της εργατικής τάξης εργαζομένων και ανέργων, συνδικαλισμένων και μη, το αντιρατσιστικό κίνημα, τα κινήματα που παλεύουν για το περιβάλλον όχι μόνο να είναι αλληλέγγυα με τους λιμενεργάτες αλλά να συμπαραταχτούν σε κοινό αγώνα.

Η πάλη για το μη ξεπούλημα του λιμανιού και την φρίκη του 3ου μνημονίου αφορά όλη την εργατική τάξη. Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι, παλεύοντας για το Ενιαίο Μέτωπο της εργατικής τάξης, με αποφασιστικότητα και μέχρι τέλους.

21/10/2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου