* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΟΥ

Τι κάνεις άμα πιάσει φωτιά;

Αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/12/15) στο Αυτόνομο Στέκι (Ζ. Πηγής 95-97 & Ισαύρων στα Εξάρχεια). Οι επίδοξοι εμπρηστές χρησιμοποίησαν βενζίνη και μερικά στουπιά για να βάλουν φωτιά στην είσοδο του στεκιού. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαυρίσει η πόρτα της εισόδου.
Αν και η ταυτότητα των επίδοξων εμπρηστών μας είναι ακόμα άγνωστη, ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο χώρος προέλευσης τους. Είναι ο ίδιος που εδώ και χρόνια στοχοποιεί το Ανταγωνιστικό Κίνημα και πραγματοποιεί παρόμοιες θρασύδειλες επιθέσεις σε δεκάδες καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, και κοινωνικά εγχειρήματα.
Ας το χωνέψουν καλά όσοι παίζουν τους «μυστικούς πράκτορες» μέσα στα σκοτάδια: δεν υπάρχει περίπτωση να περιοριστεί στο παραμικρό η πολύμορφη κινηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουν συλλογικότητες και εγχειρήματα στο χώρο του στεκιού· δεν υπάρχει περίπτωση να ανασταλεί η κοινωνική απεύθυνση ενός αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, που σε λίγους μήνες συμπληρώνει τα 18 χρόνια παρουσίας στα Εξάρχεια & την Νεάπολη, και συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς & ταξικούς αγώνες.
Η απάντηση μας είναι να εντείνουμε τις δραστηριότητες μας και την δράση μας στα πεδία του κοινωνικού ανταγωνισμού, να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις δομές αλληλεγγύης και τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης των αναγκών μας, τις θεωρητικές μας αναζητήσεις και την πολιτική μας δράση, τις ομάδες αυτομόρφωσης και τις εκδηλώσεις, τις συλλογικές κουζίνες και τα εγχειρήματα για την τροφή, τις προβολές ταινιών και τις θεατρικές παραστάσεις ακόμα πιο δυναμικά, πιο ζωντανά, πιο ανοιχτά στη γειτονία και την κοινωνία.

Θα καούμε μόνο όταν σταματήσουμε να χαράζουμε τα μονοπάτια της κοινωνικής χειραφέτησης


Οι συγκάτοικοι στο Αυτόνομο Στέκι:

Αυτόνομο Στέκι
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας (Ε.Σ.Ε.)
Η Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης
Ομάδα Αυτομόρφωσης πάνω στο Κεφάλαιο
Ομάδα Αυτομόρφωσης της Αυτοδιαχειριζόμενης Δανειστικής Βιβλιοθήκης
Ομάδα Προβολών Palinka
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. (ΣΒΕΜΚΟ)
Το Ντουλάπι: Κοινωνικό Τροφοπωλείο
Φέμιν@tre ενάντια στην πατριαρχία, τον καπιταλισμό, τον ρατσισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου