* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΕΕΚ : ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ!

Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό, δεν αφορά μόνο κάποιες επιμέρους αλλαγές, όπως επιχειρεί να μας πει η κυβέρνηση. Είναι μια συνολική κήρυξη πολέμου ενάντια στα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει τα τελευταία χρόνια. Κρύβουν ότι ήδη έχουν συμφωνήσει σε μείωση των δαπανών για συντάξεις για τη διετία 2015-2016 κατά 2,25 δις ευρώ. Οι ίδιοι προτείνουν αύξηση των εισφορών, μειώσεις συντάξεων. Ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν και ζήτημα αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία καλά κρατεί, η απολύσεις και η ανεργία θεριεύουν, παρά τα στατιστικά κόλπα, και τη γιγάντωση της ελαστικής εργασίας.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Οχι μόνο τα έχουν αποφασίσει, αλλά πιστοί στη συνεχόμενη κοροϊδία σε βάρος μας, προσπαθούν να
πείσουν πως διαπραγματεύονται σκληρά, επιχειρώντας να κερδίσουν χρόνο, και με την αυταπάτη να
διαχειριστούν την οργή που θα ξεσπάσει πάνω σε όλους όσους, ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, μαζί και την κυβέρνηση, που έχουν συμφωνήσει σε όλες τις βασικές κατευθύνσεις του ασφαλιστικού, με την κατάπτυστη συμφωνία της 13 Ιούλη.

Και προκαλούν όταν επικαλούνται την ανάγκη αλλαγής του ασφαλιστικού, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν κουρσευτεί από τα PSI, και τις μεθοδεύσεις πληρωμής του χρέους, με οποιοδήποτε τίμημα. Και αυτή η κυβέρνηση, για να είναι σωστή στις υποχρεώσεις της στους τοκογλύφους δανειστές, όπως υπενθυμίζει συνέχεια ο Τσίπρας, βγάζει στο σφυρί τα εμβόλια, τα φάρμακα, την πρόνοια και την περίθαλψη, την ίδια την υγεία των εργαζόμενων και των άνεργων. Χρησιμοποιεί το ασφαλιστικό για να ανοίξει ζητήματα μείωσης μισθών, για να χτίσει τις συμμαχίες της με το ίδιο το κεφάλαιο, που λαχανιασμένα έσπευσε να συναντήσει αμέσως η κυβέρνηση.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Οι δύο πρώτες απεργίες στο τέλος της περασμένης χρονιάς, έδειξαν πως είχαμε τη δύναμη να
προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση πως το ασφαλιστικό δεν το δέχονται οι εργαζόμενοι. Οταν μάλιστα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κινείται με το γνωστό τρόπο να βγάζει την υποχρέωση με 24ωρες απεργίες χωρίς προοπτική και σχέδιο μάχης.

Ξέρουμε ότι το ασφαλιστικό και η ψήφισή του, είναι δεμένο με τη ζωή της ίδιας της κυβέρνησης. Η οργή μας υπερβαίνει τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Τώρα μπορούμε να προετοιμάσουμε καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργιακές μάχες με στόχο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να μη φτάσει στη Βουλή. Για την ανατροπή της κυβέρνησης από τα κάτω και από τα αριστερά. Σε μια μάχη με πρωταγωνιστή την ανεξάρτητη πολιτική δράση των εργαζομένων από τα αστικά πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Με τα δικά μας ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Με σαφή στόχο την εργατική εξουσία, και την οργάνωση της παραγωγής και της κοινωνίας από τους παραγωγούς του πλούτου.

Παλεύουμε για την αναχαίτιση της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει, σε αυτή την εποχή της καπιταλιστικής παρακμής, υγεία, πρόνοια και ασφάλιση με κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Σε αυτή την επιχείρηση συντριβής του ασφαλιστικού, κάθε εργατικού δικαιώματος, σε αυτή την
κατάπτυστη διαπραγμάτευση της αξιοπρέπειας, καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο, εργατικό, διεθνιστικό και επαναστατικό, όλα τα αδέρφια μας ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή και φύλο, σε όλη την Ευρώπη, κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που σήμερα παίζουν σαν τυχερό παιχνίδι την ίδια του τη ζωή. Ολες τις μαχόμενες δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα που αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
16/1/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου