* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πρόταση της "Σποράς", «πρωτοβουλία για μια πανελλαδική Αντικαπιταλιστική ΑντιΕΕ συσπείρωση αγροτοκτηνοτρόφων-ψαράδων και εργαζομένων στον αγροτικό τομέα».

Καλούμε σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς - εργαζομένων –νεολαίας- ανέργων –- αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας με κριτήριο την επιβίωσή μας, τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή.

Διεκδικούμε-Παλεύουμε:

1) Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, με ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση. Ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε.
 2)  Ενάντια στο «Μητρώο Αγροτών-Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» που ξεκληρίζει τη φτωχολογιά του χωριού και συμπιέζει το εισόδημα των μεσαίων παραγωγών μέσω των αγροτικών εταιρειών των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοαγροτών και των ιδιοκτητών μεγάλων εκτάσεων.

 3) Όχι στους Συνεταιρισμούς Α.Ε. Δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων και κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής.
4) Φορολόγηση (με βάση το καθαρό εισόδημα και τα κέρδη) των μεγαλοαγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων που παίρνουν το 80% των επιδοτήσεων της ΕΕ . Αφορολόγητο αγροτικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 5000 ευρώ για κάθε παιδί.
5). Εθνικοποίηση - κρατικοποίηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα. Δημόσια τράπεζα και κέντρα σποροπαραγωγής, λιπασματοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζωοτροφών κτλ. Όχι στη τραπεζική κερδοσκοπία μέσω της λεγόμενης συμβολαιακής γεωργίας.
6) Άμεση απαλλοτρίωση - χωρίς αποζημίωση όλης της μεγάλης αγροτικής και εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας, παραχώρησή της για συνεταιριστική παραγωγή.
7) Ουσιαστικές αυξήσεις στις αγροτικές συντάξεις και μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και στα 58 για τις αγρότισσες.
8) Άμεση κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα εφόδια, της προκαταβολής φόρου, του τέλους επιτηδεύματος, των τεκμηρίων και όλων των χαρατσιών.
9) Αφορόλογητο πετρέλαιο και φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για να καλλιεργηθεί η γη και ταϊστούν τα ζώα
10) Πλήρη - δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, πλήρη  αποζημίωση των πληγέντων ιδιαίτερα  από τις πρόσφατες καταστροφές.
11) Ισοτιμία δικαιωμάτων των εργαζομένων της υπαίθρου, ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και θρησκείας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Πρόσληψη γεωτεχνικών.
12) Όχι στα μεταλλαγμένα προϊόντα και σπόρους. Ασφαλή ποιοτικά φθηνά  προϊόντα για όλο το λαό.
13) Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και χωραφιού οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης. Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων.

 Απέναντί μας έχουμε τη  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς με την καθοριστική συναίνεση  όλου του μνημονιακού μπλόκ. Έτσι εκτός από τις χαμηλές τιμές και το μεγάλο κόστος παραγωγής για τους φτωχομεσαίους παραγωγούς,  έχουμε  τη μείωση των δικαιωμάτων και των επιδοτήσεων και το κόψιμο τους σε όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, νέα αύξηση της φοροληστείας, τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, φόρος σε κρασί-τσίπουρο, αυξήσεις στο ρεύμα, «περιβαλλοντικό τέλος» για το νερό, συνέχιση χτυπήματος των συνεταιρισμών με τις «ομάδες παραγωγών» και τη πλήρη μετατροπή τους σε ΑΕ μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Την ίδια ώρα ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου δημαγωγεί ασύστολα με την κάρτα του αγρότη που εξυπηρετεί τους τραπεζίτες, με το αφορολόγητο των 8600 ευρώ (μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες) και με λογιστικά τρικ προσπαθεί να μεταφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές του 2016 στα τέλη του 2017 για  να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις.

Μέσω όλων των  μέτρων αναπροσαρμόζεται ριζικά η αγροτική παραγωγή, με κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του διατροφικού τομέα και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της υπαίθρου. Με την εφαρμοζόμενη πολιτική θα συγκεντρωθεί η παραγωγή σε ακόμα λιγότερα χέρια.

Αυτή η κατάσταση του κλάδου δεν εμφανίστηκε ξαφνικά με το ξέσπασμα της κρίσης! Είναι η κατάληξη μιας πορείας από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ. Το χτύπημα της φτωχομεσαίας αγροτιάς συνεχίστηκε με  την ίδρυση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εμπορίου (ΠΟΕ). Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι νέες παγκόσμιες συμφωνίες στα πλαίσια της TTIP.

Να μη μείνουμε με σταυρωμένα χέρια
απέναντι σε ότι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και εναντίον μας.

Αγρότισσες-αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες, εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα

Να βάλουμε τις ανάγκες μας και τη ζωή μας πάνω από τη μηχανή  του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε,  από τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και τη «δημοσιονομική προσαρμογή» , στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι κοινωνικές δαπάνες και τα δικαιώματα μας, από τους νόμους των αγορών και των τραπεζών που μας ξεζουμίζουν, από τις απαιτήσεις των νέων «επενδυτών» και της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια

Να βάλουμε  τις ανάγκες μας και τη ζωή μας πάνω αλλά και απέναντι  στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται -χρόνια τώρα, αλλά και στην εποχή των μνημονίων- πίσω από κάθε αντιαγροτικό μέτρο. Υπάρχει ζωή και έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.

Να βάλουμε τις ανάγκες μας και τη ζωή μας πάνω από τα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση ή μηχανισμό που τα προωθεί.

Αυτός ο αγώνας μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά.

Ας τον δώσουμε ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Κανείς συμβιβασμός καμιά αναμονή, Οι αγώνες στα χέρια των αγωνιζόμενων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου