* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

8.30 π.μ. ΤΩΡΑ...Επεισόδια Στην Νομική

Εν'όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκης καλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώσουν το κτίριο της Νομικής σχολής και την Πρυτανεία έως την 17η Νοεμβρίου. Σκηνικό αστυνομικής περιφρούρησης επικρατεί και στην ΑΣΟΕΕ, όπου η πρυτανεία υλοποιεί ουσιαστικά πενθήμερο lock-out.

Στην ΑΣΟΕΕ υπάρχει προγραμματισμένη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για αύριο Πέμπτη, ενώ ο Φοιτητικός σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη εν'όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η οποία θα ίσχυε από την Πέμπτη 13/11.

13.11.2014
Κι όμως μπορεί να είναι 2014, αλλά για τον κ. Φορτσάκη το ρολόι έχει σταματήσει 40 χρόνια πρίν. Μετά από εντολή που έδωσε στα ΜΑΤ να "προστατέψουν" τα πανεπιστήμια από τους φοιτητές, ζήτησε από τις δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρήσουν σε ρίψη χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική.

Πριν από λίγη ώρα οι φοιτητές δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, με δακρυγόνα και ξύλο.
 
Ομάδα φοιτητών στην Ακαδημίας από Enikos_gr

2 σχόλια:

  1. Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
    ------------------------

    Γι’ άλλη μια χρονιά, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, σ’ ένα διαγωνισμό αυταρχισμού και τρομοκρατίας, προκηρύσσουν πενθήμερο λοκ-άουτ ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ήδη το κτίριο της ΝΟΠΕ είναι περικυκλωμένο από ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής. Οι υπερασπιστές της «ομαλότητας» και οι θιασώτες του «κανονικού» Πανεπιστημίου, κρατάνε σκανδαλωδώς κλειστές τις σχολές χωρίς κανένα απολύτως λόγο και χωρίς να διατρέχεται ο παραμικρός κίνδυνος.

    Σε ολοφάνερη εντεταλμένη υπηρεσία απ’ την κυβέρνηση, οι Πρυτανικές αρχές των δύο ιδρυμάτων συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος έντασης ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας στις 17 Νοέμβρη.

    Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας δε θα περάσει. Η δυναμική επανεμφάνιση του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος μας δίνει ώθηση γι’ ακόμα μαζικότερους νεολαιίστικους και λαϊκούς αγώνες μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τις ζωές μας.

    Χούντα δε γνωρίσαμε, ούτε δημοκρατία! Ούτε μια μέρα χαμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τη βία των ΜΑΤ απαγορεύουν τον εορτασμό του Νοέμβρη στη Νομική!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Εφτά διμοιρίες ΜΑΤ επιστράτευσε η κυβέρνηση και ο σύγχρονος Σδράκας, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας Φορτσάκης, για να εμποδίσουν τους φοιτητές της Νομικής να μπουν στη σχολή τους.

    Ενώ κάθε χρόνο, από το 1974, η σχολή καταλαμβάνεται με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη, φέτος ο νεοφασίστας πρύτανης κάλεσε τα ΜΑΤ να αποκλείσουν το κτίριο. Στην προσπάθεια των φοιτητών να μπουν στη σχολή, πριν λίγη ώρα, οι νοσταλγοί της χούντας απάντησαν με αστυνομική βία.

    Ο πρύτανης των τανκς του 1973, Σδράκας, πλήρωσε με αποπομπή και αιώνιο στιγματισμό όταν έπεσε η δικτατορία. Θα έρθει και η σειρά του νεοφασίστα Φορτσάκη.

    Πηγή : Βαθύ Κόκκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή