* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΣΕ Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους/ες Του Αυτοδιαχειριζόμενου Ξενοδοχείου BAUEN, Στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή)

Μετά από 14 χρόνια λειτουργίας με εργατική αυτοδιαχείριση, το ξενοδοχείο BAUEN στην Αργεντινή κινδυνεύει να κλείσει. Με νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο της Αργεντινής στις 30 Νοεμβρίου 2016, το ξενοδοχείο απαλλοτριώθηκε προς όφελος της κοοπερατίβας των εργαζομένων. Όμως ο Πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι στη συνέχεια άσκησε βέτο εναντίον του νόμου απαλλοτρίωσης.

Εκτός από το γεγονός ότι, οι εργάτες και οι οικογένειες τους θα βρεθούν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, σημαντικό είναι ότι το Αργεντίνικο κράτος αποφάσισε να χτυπήσει μια από τις πιο εμβληματικές επιχειρήσεις που έχουν ανακτηθεί από τους εργαζομένους. Μέσω του χτυπήματος της κοοπερατίβας BAUEΝ, το κράτος επιχειρεί να πλήξει το σύνολο των ανακτημένων επιχειρήσεων και του κινήματος οριζοντιότητας που έχει αναπτυχθεί στη χώρα.
 
Αυτή την περίοδο αναπτύσσεται μέσα και έξω από την Αργεντινή ένα κίνημα πίεσης που καλεί τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας να απορρίψουν το προεδρικό βέτο και να επικυρώσουν το νόμο που απαλλοτριώνει το ξενοδοχείο BAUEN προς όφελος των εργαζομένων του, ώστε να αποτραπεί η εκδίωξη τους από το ξενοδοχείο.


Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας καλεί κάθε εργατική συλλογικότητα, σωματεία βάσης, συνδικάτα, εργατικές συλλογικότητες αλλά και κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, άνεργη και άνεργο, να στηρίξουν το αυτοδιαχειριζόμενο ξενοδοχείο BAUEN. Να ενώσουμε τη φωνή μας με το διεθνές ταξικό και κοινωνικό κίνημα πίεσης, ώστε οι εργαζόμενοι στο BAUEN να βγουν νικητές.
Αυτοδιαχείριση και εργατικός έλεγχος στα μέσα παραγωγής. Γιατί ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στα κάθε λογής αφεντικά και το κράτος. Στα χέρια των εργατών τα εργοστάσια, κάθε επιχείρηση και μέσο παραγωγής, με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνα να πάρουμε πίσω τις ζωές που μας έκλεψαν.

Κάτω τα χέρια από το BAUEN!
 
Στέλνουμε μαζικά μέηλ αλληλεγγύης και υποστήριξης στους εργαζόμενους/ες του ξενοδοχείου BAUEN στη διεύθυνση: solidaritybauencooperative@gmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΣΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου