* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

3 Σφαίρες Σε Μαθητές – Θα Το Ανεχθούμε;

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 11:00πμ., συγκέντρωση στην πλατεία Καισαριανής

Ξημερώματα της Δευτέρας 22/9 μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής προσπαθούν να καταλάβουν το σχολείο τους, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια και καταπιεστική εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά. Αμέσως, καταφθάνουν 3 περιπολικά από το Α.Τ. Καισαριανής και καταδιώκουν τους μαθητές. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβολεί 3 φορές προς μαθητές που προσπαθούν να διαφύγουν προς το Σκοπευτήριο. Οι πυροβολισμοί ακούγονται στη γειτονιά. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί εισβάλλουν στο προαύλιο του λυκείου και σημαδεύοντας τα κεφάλια των καταληψιών μαθητών εκτοξεύουν βρισιές και απειλές. Οι μαθητές προσάγονται στο Α.Τ. Καισαριανής, όπου κρατούνται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεχόμενοι απειλές να μη μιλήσουν για τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν.


Το «Νέο Λύκειο» που σκοτώνει τα όνειρα των μαθητών, απ’ ό,τι φαίνεται, χρειάζεται και τις πραγματικές σφαίρες των μπάτσων για να καταστείλει τον αγώνα για ζωή της νεολαίας. Οι μαθητές καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μια εξοντωτική εξεταστική διαδικασία από την Α΄ μέχρι την Γ΄ Λυκείου, με το 50% των θεμάτων να μπαίνει από «Τράπεζα Θεμάτων», με τη συνεχή απαξίωση και συρρίκνωση των σχολικών μονάδων, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, το «στοίβαγμα» σε πολυμελείς τάξεις-κλουβιά, τη συνολική υποβάθμιση της δωρεάν παιδείας. Αποτέλεσμα είναι η κατακόρυφη αύξηση του άγχους για μια καλή επίδοση στις συνεχόμενες εξετάσεις (που συνυπολογίζονται στον γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις), η εξώθηση στα ιδιαίτερα και στα φροντιστήρια, ο κάθετος αποκλεισμός των εργατικών στρωμάτων της νεολαίας από τη δωρεάν εκπαίδευση και την πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Η μεγάλη μάζα των μαθητών πετιέται βίαια εκτός του «Νέου Λυκείου», προστίθεται στη «χωματερή» των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, ως αναλώσιμο εργατικό δυναμικό για τη μισθωτή ή και άμισθη σκλαβιά της «πρακτικής άσκησης», των voucher και των 5μηνων, της επιβίωσης για ψίχουλα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Οι μαθητές των πιο φτωχών στρωμάτων βιώνουν καθημερινά τον ταξικό αποκλεισμό και τον κοινωνικό ρατσισμό, το άγχος της επιβίωσης σε ένα άθλιο παρόν και σ’ ένα τρισάθλιο μέλλον. Οι οικογένειές τους είναι καταδικασμένες στη φτώχεια και την ανέχεια με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τη φοροληστρική επιδρομή, τη βάρβαρη καταστολή που επιβάλλει το κράτος, τα ντόπια και ξένα αφεντικά.

Το μαθητικό κίνημα που από πέρυσι έχει υψώσει το ανάστημά του στο «Νέο Λύκειο» με διαδηλώσεις και καταλήψεις, έρχεται αντιμέτωπο με στρατό από μπάτσους και εισαγγελείς που προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο της σιωπής και της μιζέριας που επικρατεί και στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεκάδες είναι οι καταληψίες μαθητές που καταδικάστηκαν πέρυσι σε ποινές φυλάκισης, ενώ φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να εντείνει την «προστασία» της γύρω από τα σχολεία με συνεχείς περιπολίες για την πάταξη των καταλήψεων. Ο μόνος «εξωσχολικός κίνδυνος» προκύπτει από τα όπλα των μπάτσων και τα μαχαίρια των φασιστών που σημαδεύουν τη νεολαία, τους μετανάστες, τους άνεργους και τους εργαζομένους. Αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε και θα κάνουμε ότι «δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, κοιτάμε τη δουλειά και τα μαθήματα μας» είναι πολύ γελασμένοι. Οι κάτοικοι της Καισαριανής, η γειτονιά των προσφύγων, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών. Καλούμε κάθε γονέα, κάθε εργαζόμενο/άνεργο να μην παρακολουθήσει αμέτοχος τη δολοφονική επίθεση στα παιδιά του, να κατέβει στο δρόμο και να απαιτήσει να ξεκουμπιστούν τα ένστολα καθάρματα από τα σχολεία και από τις γειτονιές μας.

Ακούστε το καλά μπάτσοι, δικαστές: Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Συγκέντρωση στην πλατεία Καισαριανής, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 11:00πμ.


Η προκύρηξη των μαθητών 

Πηγήpandiera

2 σχόλια:

  1. Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 (ξημερώματα): Το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής βρίσκονται υπό κατάληψη ενάντια στις υλικοτεχνικές ελλείψεις και την καθηγητική αυθαιρεσία . Η ΕΛ.ΑΣ. οργανώνει επιχείρηση εκκένωσης της σχολικής κατάληψης. Τρία περιπολικά εφορμούν ενάντια σε μαθητές. Καταδιώκουν όσους μαθητές προσπαθούν να ξεφύγουν προς το Σκοπευτήριο και πυροβολούν προς το μέρος τους. Εισβάλουν στο προαύλιο με παρατεταμένα τα όπλα σημαδεύουν στα κεφάλια των μαθητών και βρίζουν χυδαία τους καταληψίες. Προσαγάγουν τους μαθητές στο ΑΤ Καισαριανής και τους απειλούν να μην μιλήσουν για τους πυροβολισμούς. Οι μαθητές αφήνονται ελεύθεροι το πρωί χωρίς εξηγήσεις.

    Η κυβέρνηση Σαμαρά των Μπαλτάκων, των Βορίδηδων και των Γεωργιάδηδων αλλά και των Βενιζέλων καταδιώκει και πυροβολεί αγωνιζόμενους μαθητές διπλά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα του λαού. Σύμπτωση; ...ή απλώς η Ιστορία έχει κακό χιούμορ;
    Η κυβέρνηση της κοινωνικής απελπισίας και του αποκλεισμού της νεολαίας δεν ανέχεται την αντίσταση των μαθητών στη διάλυση των σχολείων. Δεν ανέχεται τους μαθητές να οργανώνουν καταλήψεις γιατί απέκλεισε 30% των συμμαθητών τους από τα Λύκεια με την πρώτη χρόνια εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων και του “Νέου Λυκείου”. Δεν ανέχεται τη νεολαία να βγαίνει στους δρόμους και να αγωνίζεται γιατί ξέρει πως κανείς δεν τσιμπάει με το success story και την ανάκαμψη, το πρωτογενές πλεόνασμα ψευτιάς των ΣαμαροΒενιζέλων, και η νεολαία μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη.

    Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 63%, οι φοιτητές απειλούνται με διαγραφές, πανεπιστήμια και σχολεία βάζουν λουκέτο, και μαθητές πετιούνται από τα Λύκεια και δέχονται σφαίρες. Οι Κορκονέες έχουν όπλα και είναι αδίστακτοι, εμείς δεν έχουμε λόγο να περιμένουμε νέους Αλέξανδρους Γρηγορόπουλους να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των μπάτσων.

    Στην έξεγερση των γκέτο, των γαλλικών προαστείων του Κλισύ το 2005, ένας ραπ στίχος είχε γίνει το σύνθημα των εξεγερμένων νέων “Τι άλλο θα περιμένουμε για να ανάψει η φωτιά;”.

    Το συνθήμα δόθηκε από την πρώτη σφαίρα σε μαθητή: Μαζικές συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις μαθητών σε όλη την Ελλάδα, αντιγραφειοκρατικός συντονισμός όλων των αγωνιζόμενων μαθητών και της ολόκληρης νεολαίας, πρωτίστως των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στις διαγραφές. Τα σχολεία και οι σχολές να μετατραπούν σε κέντρα αγώνα όλης της νεολαίας και κοινή πάλη με ολόκληρη την εργατική τάξη για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να ρίξουμε την κυβέρνηση στους δρόμους -και όχι περιμένοντας τις επόμενες κάλπες. Κάθε στιγμή που η κυβέρνηση και το κράτος των καπιταλιστών βρίσκεται στη θέση τους είναι μια στιγμή κινδυνού για τη νεολαία. Ο μόνος δρόμος να τσακίσουμε την καταστολή, τους φασίστες, τους μπάτσους, τη φτώχεια, την ανεργία, την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να παλέψουμε τώρα για να ανοίξουμε το δρόμο για την μόνη κυβέρνηση η οποία μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, μία εργατική επαναστατική κυβέρνηση στα πλαίσια της εξουσίας των εργατικών συμβουλίων.

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ για την καταστολή που δέχτηκαν μαθητές στην Καισαριανή
    Τα ξημερώματα της Δευτέρας 22/9 στην Καισαριανή είδαμε την αποθράσυνση της κρατικής καταστολής σε όλο της το μεγαλείο. Μαθητές του ΕΠΑΛ της περιοχής που πήγαν να καταλάβουν το σχολείο τους διαμαρτυρόμενοι για φασιστικές συμπεριφορές διαφόρων καθηγητών αλλά και για την υποτίμηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης που δέχονται, σημαδεύτηκαν από όπλα μπάτσων και προσήχθησαν στο τμήμα.
    Το «Νέο Λύκειο» έρχεται να επιβληθεί με τα όπλα. Η περαιτέρω εντατικοποίηση του προγράμματος διδασκαλίας και των εξετάσεων των μαθητών, η μείωση του διδακτικού προσωπικού, η συγχώνευση σχολικών μονάδων και οι νέες μέθοδοι επιτήρησης εντός των σχολείων (κάμερες, συνεχείς αστυνομικές περιπολίες γύρω από τα σχολεία), συνθέτουν το σκηνικό της συνολικής επίθεσης του Κεφαλαίου στον κλάδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Και μέσα σε όλο αυτό, οι μαθητές θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους αλλιώς θα δέχονται τις σφαίρες των μπάτσων, οι καθηγητές θα επιστρατεύονται κάθε φορά που θα κηρύττουν απεργίες και οι γονείς θα πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του «Νέου Λυκείου».
    Η επίθεση αυτή στο μαθητικό κίνημα δεν είναι τυχαία. Ως γνωστόν το μαθητικό κίνημα έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στον κοινωνικό ανταγωνισμό εδώ και δύο δεκαετίες. Από τις καταλήψεις διαρκείας ενάντια στον Νόμο Αρσένη, από τις καταλήψεις αλληλεγγύης στους φοιτητές το 2006-2007, ως τις καταλήψεις και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής τον Δεκέμβρη του ΄08 μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και πέρυσι μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα.
    Μέσα κι έξω απ’τις σχολικές αίθουσες διεξάγεται ένας πόλεμος. Στο ένα στρατόπεδο βρίσκονται το Κράτος, το Κεφάλαιο, οι μπάτσοι και οι φασίστες και στο άλλο όλοι αυτοί οι μαθητές, οι καθηγητές και οι εργατικές οικογένειες που αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση των όρων ζωής τους. Οι καταλήψεις των σχολείων, οι απεργίες, οι συνελεύσεις μαθητών και καθηγητών και η αλληλεγγύη είναι μερικά από τα όπλα.
    Η οργάνωση της τάξης μας μέσα στα σχολεία, στις σχολές και τις γειτονιές θα τσακίσει την κρατική καταστολή. Μέσα από την κοινή συμπόρευση μαθητών και καθηγητών, μέσα από συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, μέσα από απεργίες κάθε φορά που προσπαθεί το Κεφάλαιο προσπαθεί να επιβάλλει περαιτέρω τον έλεγχό του στα σχολεία.
    Η Κλαδική ένωση Εκπαίδευσης Α.Π.Ρ καλεί κάθε συνδικάτο, κάθε συνέλευση γειτονιάς, κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει το γεγονός και να σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των μαθητών της Καισαριανής αλλά και όλων των μαθητών οι οποίοι καθημερινά διεξάγουν αγώνα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών τους.
    ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΕΡΓΟ
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή