* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Χρυσαυγίτες Επιτέθηκαν Σε Εκπαιδευτικούς - Ο Η.Σμήλιος Αφέθηκε Ελεύθερος Ύστερα Από Την Προσαγωγή Του

Χρυσαυγίτες υποψήφιοι για τις εκλογές αιρετών στην Π.Ε. και Δ.Ε. βρέθηκαν από το πρωί στο 11ο σχολείο Ευόσμου συνοδευόμενοι όπως αναφέρουν οι μάρτυρες με "μαυροφορεμένους φουσκωτούς", οι οποίοι τραμπούκισαν τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα πραγματοποιούνται οι εκλογές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

Από το πρωί στο σχολείο το κλίμα ήταν τεταμένο με την εμφάνιση των υποψηφίων του νεοναζιστικού κόμματος. Οι Χρυσαυγίτες ύστερα από τους τραμπουκισμούς κάλεσαν την αστυνομία και υπέδειξαν σε αυτήν να συλλάβει εκπαιδευτικούς από άλλες παρατάξεις, πράγμα το οποίο και έγινε.


Εχει προσαχθεί από την αστυνομία και το μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ, Η. Σμήλιος, ύστερα απο καταγγελία που έκανε δικηγόρος των χρυσαυγιτών. Ο Η.Σμήλιος μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ευόσμου ενώ εκεί έφτασαν και οι υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή προκειμένου να κατατεθούν εκατέρωθεν μηνήσεις.

Τόσο τα έξι άτομα που προσήχθησαν στην ευρύτερη περιοχή όσο και ο Η. Σμήλιος βρίσκονται στο ΑΤ Ευόσμου.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε. για το περιστατικό

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 


Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την κυβερνητική βία και καταστολή που εξαντλείται με βάση όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό – αντιδημοκρατικό πλαίσιο των πολιτικών που εφαρμόζονται στην κοινωνία, σε βάρος των αγωνιστών – εκπροσώπων του εργατικού λαϊκού κινήματος, σε συνεργασία με τα φασιστικά στοιχεία της Χ. Α. που επιχειρούν να ελέγξουν τα συνδικάτα.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 – 11 – 2014 κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών σε εκλογικό κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης επιχείρησαν εκπρόσωποι της Χ. Α. (συνοδευόμενοι από τραμπούκους) να παρέμβουν με ενημερωτικό υλικό τους απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς προκαλώντας αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Ύστερα από τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών της περιοχής που τους καλούσαν να αποχωρήσουν (στη συγκεκριμένη περιοχή είχε επιχειρηθεί η συγκρότηση και κάθοδος ψηφοδελτίου με φασιστικά χαρακτηριστικά για το υπηρεσιακό συμβούλιο των εκπ/κών της Π. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και ύστερα από παρέμβαση των συνδικάτων της περιοχής αποσύρθηκε) εκλήθη η αστυνομία, η οποία ύστερα από καταγγελίες των μελών της Χ. Α. (δια δικηγόρου εκπροσώπου τους) σε βάρος του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (μέλους του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.) Ηλία Σμήλιου (Δάσκαλου και μέλους του τοπικού Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης) τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με βάση τις ανυπόστατες κατηγορίες των μελών και δικηγόρων της Χ. Α.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΣΣΩΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ. Α. 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π. Ε. ΣΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε. ΗΛΙΑΣ ΣΜΗΛΙΟΣ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΈΣ 



 

2 σχόλια:

  1. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!

    Όλοι την Πέμπτη 06/11 στις 11:30
    στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

    Σε έξι συλλήψεις αντιφασιστών συντρόφων κατέληξαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 11ο Σχολείο Ευόσμου σήμερα Τετάρτη, 05/11. Σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά κατέβηκε στην δυτική Θεσσαλονίκη η παράταξη της Χρυσής Αυγής "Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών" και από νωρίς το πρωί ανέβηκε η ένταση όταν οι δύο ναζί υποψήφιοι μαζί με ομάδα μπράβων έστησαν τραπεζάκι και μοίραζαν φασιστικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας υποψήφιος είναι ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, ο οποίος επέτρεψε σε προπονητή-υποψήφιο της ΧΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης να διδάσκει Παγκράτιο τα απογεύματα στο σχολείο, με σκοπό ασφαλώς την "διαπαιδαγώγηση" των παιδιών στην εθνικιστική προπαγάνδα.

    Το τραπεζάκι βέβαια δεν παρέμεινε για πολύ στην θέση του, αφού νωρίς το μεσημέρι ομάδα αντιφασιστών του α/α χώρου παρενέβη δυναμικά και τους διέλυσε. Ακολούθησε επίθεση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία κατέληξε στην σύλληψη 6 συντρόφων και την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Ευόσμου. Στην συνέχεια η αστυνομία μετέβη στο σχολείο, όπου οι χρυσαυγίτες υποψήφιοι υποδείκνυαν αριστερούς υποψηφίους ως δήθεν επιτιθέμενους για να τους συλλάβουν. Αποτέλεσμα να προσαχθεί στο Α.Τ. Ευόσμου και συνδικαλιστής μέλος του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος όμως στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Οι έξι συλληφθέντες αφού "αναγνωρίστηκαν" δήθεν από τους χρυσαυγίτες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ όπου και κρατούνται, αναμένοντας να περάσουν από το αυτόφωρο την Πέμπτη το πρωί.

    Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που δέχτηκαν την υποψηφιότητα του "Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών" όπως και την ΕΛ.ΑΣ. που για άλλη μια φορά έδρασε σε άγαστη συνεργασία με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Έγινε εκ νέου φανερό πως το κράτος όχι μόνο δεν ενοχλείται αλλά και επιθυμεί και υποστηρίζει την κάλπικη "αντισυστημικότητα" των ναζί δολοφόνων, γιατί κάθε στιγμή τρέμει έναν νέο Δεκέμβρη που δεν θα μπορεί να ελέγξει μόνο με τις δικές του δυνάμεις.

    Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την "αμεροληψία" της αστικής δικαιοσύνης, ούτε περιμένουμε από αυτήν ή -πολύ περισσότερο- το αστικό κράτος να μας απαλλάξει από τους ναζί δολοφόνους. Είναι άμεση αναγκαιότητα του εργατικού κινήματος να στήσει εργατικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας σε κάθε γειτονιά, ώστε κανένας φασίστας να μην τολμά να ξεμυτίσει από την τρύπα του, για να προφυλάσσουμε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα από τις επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους, για την επανάσταση και τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό.

    Καμία δίωξη - άμεση απελευθέρωση των 6 συλληφθέντων αντιφασιστών συντρόφων

    Τσακίστε τους ναζί στα σχολεία και τις γειτονιές

    Εργατικές πολιτοφυλακές τώρα!


    Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
    Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προκλητική εμφάνιση του φασιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές αιρετών στην πρωτοβάθμια Θεσσαλονίκης γεμίζει αγανάκτηση κάθε δημοκράτη αντιφασίστα εκπαιδευτικό. Πολύ περισσότερο η δημόσια παρουσία δια ζώσης των ίδιων των φασιστών με προεκλογικό υλικό κλπ που θέλει να κατοχυρώσει το ρόλο τους και στην εκπαίδευση ακόμα και στις μαζικές διαδικασίες προκαλεί ανησυχία αλλά και δικαιολογημένη οργή.

    Οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών πιστεύουν πως οι φασίστες επέλεξαν τις εκλογές για τα διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν ακριβώς εκεί να κατοχυρώσουν την παρουσία τους κάτω από την προστατευτική φτερούγα του κράτους – που αποφασίζει για λογαριασμό του να βγουν από τα ψηφοδέλτια οι εκπαιδευτικοί της διαθεσιμότητας αλλά να παραμείνουν οι φασίστες! Το κράτος αποφασίζει για τα όργανα του έτσι ή αλλιώς. Έτσι έπραξε και στη συγκεκριμένοι περίπτωση. Επιπλέον η παρουσία των φασιστών και η νομιμοποίηση τους συμβάλλει στην παραπέρα πιο αντιδραστική διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος και στους εκπαιδευτικούς χώρους. Γι αυτό και είναι χρήσιμοι στον Λοβέρδο και στον κάθε Λοβέρδο. Είναι επίσης σίγουρο ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να εμφανιστούν στα συνδικαλιστικά μας όργανα και στις αντίστοιχες διαδικασίες των σωματείων-συλλόγων. Γι αυτό από τη μεριά μας δεν υπάρχει η πραγματική αυταπάτη για την τελική στάση κυβέρνησης –υπουργείου που έκανε δεκτή το ψηφοδέλτιο τους και την παρουσία τους.

    Πιστεύουμε ακόμα πως η απάντηση - ακόμα και η δυναμική όταν χρειάζεται - απέναντι στη φασιστική πρόκληση δεν είναι υπόθεση που την αναλαμβάνουν υπεργολαβικά κάποιοι για λογαριασμό του κινήματος ή του κλάδου βασιζόμενοι στις πλάτες δημοκρατών εκπαιδευτικών που υπέστηκαν τελικά την αστυνομική βία στην αντιπαράθεση τους με τους φασίστες στο εκλογικό κέντρο του δημοτικού σχολείου του Εύοσμου.

    Είναι υπόθεση των ίδιων του συναδέλφων, του κλάδου, είναι υπόθεση συλλογική και μαζική.

    Η απαίτηση για να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους συναδέλφους που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι είναι αυτονόητη.

    Όπως αυτονόητη είναι και η ανάγκη για μαζική και συλλογική απάντηση στην φασιστική πρόκληση και σε ότι αυτή αντιπροσωπεύει.

    Νοέμβρης 2014
    Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή