* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.09 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ένα χρόνο μετά…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του 19χρονου παλικαριού Θανάση Καναούτη για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ. Τόσο κοστολογήθηκαν η ζωή και τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου, που θα είχε όλο το μέλλον μπροστά του, αν δεν είχε διαπράξει ένα φοβερό, ασυγχώρητο έγκλημα: αν δεν ήταν φτωχός και άνεργος! Αυτή ήταν η πραγματική αιτία της δολοφονίας του από ένα ανθρωποφάγο σύστημα που καθημερινά βυθίζει στην ανέχεια, στην απόγνωση και στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό. Ένα χρόνο μετά οι υπαίτιοι του θανάτου του κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ οι ελεγκτές-κεφαλοκυνηγοί συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την εισπρακτική τους δράση ενάντια στη φτωχή πλειονότητα ντόπιων και μεταναστών που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και ένα εισιτήριο.

Ο χαμός του Θανάση δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, μια παράπλευρη απώλεια, αποτέλεσμα της «κακιάς στιγμής», ένα ατυχές περιστατικό που βασίστηκε στην απροσεξία ενός «τζαμπατζή», όπως βάλθηκαν να μας πείσουν τα ΜΜΕ αλλά και γνωστοί άνθρωποι του «πνεύματος» -πάντα πρόθυμοι να στηρίξουν την εξουσία στις δύσκολες στιγμές- ένα χρόνο πριν. Ο χαμός του Θανάση ήταν μια ακόμα κρατική δολοφονία, αναπόσπαστο κομμάτι της άθλιας πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοτών, που, όταν δεν δολοφονεί στην κυριολεξία, διαλύει τις ζωές των εργαζομένων ξεθεμελιώνοντας κάθε έννοια κοινωνικής παροχής, μετατρέποντας σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς, τσακίζοντας τους μισθούς, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη-φυλακή, επιχειρώντας να συντρίψει τους αγώνες και τις αντιστάσεις, στέλνοντας χιλιάδες εργαζομένους στις ουρές απόγνωσης της ανεργίας, της σύγχρονης μετανάστευσης, της αυτοκτονίας.

Αυτό είναι το αποκρουστικό μέλλον που μας ετοιμάζουν, γι’ αυτό και o αυταρχισμός και η καταστολή είναι το τελευταίο τους χαρτί. Γιατί αυτή η πολιτική, για να διασώσει τα κέρδη των πάνω, μόνο δυστυχία και θάνατο μπορεί να «υποσχεθεί» στον κόσμο της δουλειάς. Γι’ αυτό και έχει ανάγκη τους κάθε είδους ελεγκτές που έχουν πλημμυρίσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Κανείς από αυτούς δεν έχει δικαίωμα να υποστηρίζει πως «κάνει απλώς τη δουλειά» του, κανείς δεν έχει δικαίωμα να βγάζει το ψωμί του πάνω στα συντρίμμια της ζωής των άλλων.

Όταν ο «νόμος» επιτάσσει να μην έχει πρόσβαση στις συγκοινωνίες ή στα νοσοκομεία όποιος δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο, να μένει χωρίς ρεύμα και νερό όποιος δεν έχει να πληρώσει χαράτσια, να μπαίνει στη φυλακή όποιος δεν μπορεί να πληρώσει φόρους, να χάνει το σπίτι του όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τις τράπεζες, να πετιέται από το σχολείο όποιος δεν έχει χρήματα για φροντιστήρια, το δίλημμα για κάθε εργαζόμενο είναι ένα: ή θα γίνει μαντρόσκυλο αυτής της άθλιας πολιτικής μήπως και σώσει το τομάρι του ή θα παλέψει μαζί με τους άλλους εργαζομένους για την ανατροπή της, για μια αξιοβίωτη ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

· Με αγώνα και αποφασιστικότητα να πάρουμε πίσω τη ζωή και τα όνειρά μας. 

· Αυτή είναι η πιο ουσιαστική εκδίκηση για τη δολοφονία του Θανάση.

· Να πληρώσουν οι δολοφόνοι των ζωών μας. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

· Δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες για όλους. Κανένας Ελεγκτής στα ΜΜΜ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.09 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - Αναρχοσυνδικαλιστική Συλλογικότητα ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

    Τον Αύγουστο του 2013, η δολοφονία του Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι έσκασε σαν βόμβα στην κοινωνική ζωή της πόλης και ήταν η αφορμή για να γίνει κατανοητό για μια ακόμα φορά πως ο κόσμος του ελέγχου και της επιτήρησης είναι ένας κόσμος ικανός να καταστρέφει και να αφαιρεί ζωές ακόμα και για ένα εισιτήριο λεωφορείου. Το κλίμα κρατικής καταστολής που εγκαθιδρύθηκε στις γειτονιές του Περιστερίου ως απάντηση στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν της δολοφονίας του Καναούτη ήταν απλά η επιβεβαίωση της αποφασιστικότητας του Κράτους να καταστείλει με τους πιο αδιάλλακτους όρους κάθε κομμάτι της κοινωνίας, που επιχειρεί να αντισταθεί στην βαρβαρότητα που επιβάλλεται.
    Ένα χρόνο μετά, o αυταρχισμός και η οσμή της καταστολής βρίσκονται ακόμα ανάμεσά μας και όλοι οι λόγοι που μας έβγαλαν στον δρόμους του Περιστερίου τον Αύγουστο του 2013 παραμένουν επίκαιροι. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στο κάλεσμα συλλογικοτήτων του Περιστερίου για πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή, Παρασκευή 12/9, 18:30 στην πλατεία του Περιστερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή