* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Eργαζόμενοι – Eργαζόμενες Aπό Tον Kλάδο Tου Eμπορίου : Kάλεσμα Σε Συνάντηση Την Κυριακή 9/11, 6μμ

Στις 2 του Νοέμβρη έχουμε απεργία, τα μαγαζιά κλειστά, η Κυριακή αργία!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, οι πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις της Κυριακής 2/11 μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των απεργιακών αποκλεισμών στο «εμπορικό στολίδι» της Ερμού αποδεικνύει περίτρανα ότι ο αγώνας ενάντια στην Κυριακάτικη αργία συνεχίζεται, μαζικοποιείται και εμπνέει και άλλους συναδέλφους, και άλλους εργαζόμενους και ανέργους να δώσουν τις δικές τους μάχες: για την κυριακάτικη αργία, για τους μισθούς και τις συμβάσεις, για τα ωράρια και τις απολύσεις, για τις συνθήκες εργασίας, για την συλλογική αξιοπρέπεια.

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε μαγαζί, σκλάβους θα μας έχουν για μια μπουκιά ψωμί!

Από τις 9 το πρωί, οι απεργιακές περιφρουρήσεις που οργανώθηκαν από το “Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης και τα απελευθερωμένα ωράρια” βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα καλώντας τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να σταθούν στο πλάι τους. Παρά την τρομοκρατία των εργοδοτών και των διευθυντών, υπήρξαν πολλοί συνάδελφοι που έσπασαν τον φόβο και απέργησαν. Ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί και αυτές που στήριξαν ενεργητικά τις απεργιακές περιφρουρήσεις και στάθηκαν στο πλάι των απεργιακών πανό που είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους των καταστημάτων. Για άλλη μια φορά, δώσαμε το μάθημα ότι η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η συλλογική διεκδίκηση μπορεί να σπάσει τον φόβο και να μετατρέψει την γκρίνια και την μοιρολατρία σε συλλογικό αγώνα. Από τις 9 ως και τις 15.00, για 6 ολόκληρες ώρες, αποδείξαμε ότι συλλογικά μπορούμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί πολύ δυνατά. Η οργάνωση και η συλλογική αντίσταση των αγωνιζόμενων εμποροϋπαλλήλων, των σωματείων βάσης, των συνελεύσεων γειτονιάς, των συλλογικοτήτων που βρέθηκαν στην Ερμού την Κυριακή 2/11 απέδειξε ότι οι αγώνες μας μπορούν και έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα!

Ούτε 52 ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, η απεργία της 2/11 στον κλάδο του εμπορίου αποτελεί έναν σταθμό στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας. Μπροστά μας έχουμε την επόμενη «εργάσιμη» Κυριακή (14 Δεκέμβρη) ενώ ήδη στις 7 /11 στο ΣτΕ ξεκινά η συζήτηση για την τύχη του μέτρου των «52 εργάσιμων Κυριακών» που είχε προσωρινά ανασταλεί. Δεν έχουμε κανένα λόγο να επαναπαυόμαστε. Ήδη, οι ομοσπονδίες των εργοδοτών (ΣΕΒ και ΣΕΛΠΕ) έχουν προσφύγει ενάντια στο πάγωμα των 52 εργάσιμων Κυριακών απαιτώντας την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μας!

Να κάνουμε το επόμενο βήμα: οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας ας γίνει η αφορμή να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε συλλογικά για όλα όσα μας αφορούν. Να σπάσουμε το φόβο μέσα στους εργασιακούς μας χώρους συζητώντας με τους συναδέλφους που μπορούμε να εμπιστευτούμε, να έρθουμε σε επαφή με άλλους εμποροϋπάλληλους για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, σας περιμένουμε αυτήν την Κυριακή για να συζητήσουμε και να δώσουμε μια συλλογική απάντηση για τα καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν (π.χ. για τους μισθούς πείνας, τα εξοντωτικά ωράρια…)

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Κυριακή 9/11 στις 18:00 ερμού & κορνάρου 6ος όροφος

Πηγή : ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου