* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Τις Εξελίξεις, (13/5)

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΘΕΣΜΟΙ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ / ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Οι διαδηλώσεις δεκάδων μαζικών φορέων ενάντια στη βαθιά αντιδραστική και εκβιαστική πολιτική της τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και των «εταίρων» της ντόπιας αστικής τάξης, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα στην κινητοποίηση των εργαζόμενων.

Τα μέτρα που έχουν υπαγορεύσει οι ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί» και που έχει αποδεχτεί στο σύνολό τους σχεδόν η κυβέρνηση έχουν εξοργιστικά αντιλαϊκό χαρακτήρα . Η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μέχρι και στα τρόφιμα, η συνέχιση της φορολεηλασίας (διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, παραπομπή του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ στις καλένδες), το άνοιγμα του εργασιακού και του ασφαλιστικού μετά την κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιουνκέρ, δίνουν το περίγραμμα της προωθούμενης συμφωνίας. Η χτεσινή αποπληρωμή και της δόσης των 760 εκ προς το ΔΝΤ σε συνδυασμό με την ΠΝΠ ήταν ένα ακόμα βήμα στην λεηλασία του λαού και του δημόσιου χρήματος

Η διαφαινόμενη συμφωνία είναι σε αντίθεση με τους λαϊκούς αγώνες και τους στόχους τους ενώ παραβιάζει κατάφωρα την λαϊκή εντολή.Πρόκειται για βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδιζε την εφαρμογή τουλάχιστων (των ψίχουλων) του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση σταθερή μέσα στο 'πλαίσιο' ΕΕ, υποχωρεί διαρκώς απέναντι στους δανειστές και στην ουσία «διαπραγματεύεται» με τον λαό για το πώς θα περάσει με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις το νέο μνημόνιο.

Η κυβερνητική πολιτική του νέου μνημονίου είναι ανάγκη να ματαιωθεί και η λογική του συμβιβασμού και της υποταγής πρέπει να ηττηθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της στην αναγκαία μάχη ανατροπής αυτής της πολιτικής και καλεί:

-τους εργαζόμενους να αναπτύξουν άμεσα τους αγώνες τους για να επιβάλλουν αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, προστασία των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών ενάντια στις νέες ιδιωτικοποιήσεις, πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και διαγραφή των χρεών των άνεργων και φτωχών προς τις τράπεζες, φορολογικές ελαφρύνσεις και κατάργηση της νέας φορολεηλασίας, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους.

Οι άμεσοι αυτοί στόχοι απαιτούν στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους. ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, απαιτούν το να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Σημαίνουν Ρήξη και αποδέσμευση από ευρωζώνη και ΕΕ. Εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

- σε αγωνιστικό συναγερμό και κοινή δράση όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, πέρα από μικροκομματισμούς – σεχταρισμούς – και διαχειριστικές αυταπάτες, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ αλλά και την βάση και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με αυτή την πολιτική, που δεν πρέπει να βάλουν πλάτη στο πέρασμα μιας επονείδιστης συμφωνίας που θα σφραγίσει για χρόνια την πορεία της αριστεράς οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και την ήττα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αντεπίθεση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.

Να συστρατευτούν στην μάχη για να μην περάσει μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, για να δικαιωθούν οι αγώνες, στο δρόμο της ανατροπής της διαρκούς αντεργατικής επίθεσης και των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που δημιουργούν την κοινωνική καταστροφή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις και σε αυτή την μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου