* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Χαιρετισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Διεθνές Φόρουμ που οργανώνουν κομμουνιστικές δυνάμεις των εξεγερμένων περιοχών της Ουκρανίας, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Αντιφασιστικού Καραβανιού Αλληλεγγύης

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σας στέλνουμε τους πιο βαθείς και ειλικρινείς συντροφικούς και αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων και του λαού στις εξεγερμένες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στην πάλη για εθνική και κοινωνική χειραφέτηση. Στεκόμαστε συνολικά στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, ενάντια στην ολιγαρχική κυβέρνηση του Κιέβου, όπου σε σύμπλευση με την ΕΕ, για πρώτη φορά δοκιμάζεται ένα ιδιότυπο πείραμα σύμφυσης του νεοφιλελευθερισμού με το φασισμό. Παλεύουμε όλοι και όλες μαζί, για την ενότητα των εργατών σε ανατολή και δύση, για να πάψουν οι εκβιασμοί που σπέρνουν τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., αποτελεί το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα, και συγκροτείται από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί πρώτιστο καθήκον τη διεθνιστική αλληλεγγύη με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της εργατικής τάξης και των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο και τη συγκρότηση διεθνιστικών δεσμών. Επιπλέον, αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός νέου διεθνιστικού συντονισμού ευρύτερων αντιιμπεριαλιστικών – αντιφασιστικών και αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, και συγκεκριμένα δυνάμεων κομμουνιστικής αναφοράς που αναζητούν μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική. Στην πορεία αυτή, θεωρούμε κορυφαίας σημασίας πρωτοβουλίες σαν αυτή που λαμβάνετε, να διεξαχθεί Διεθνές Φόρουμ Αλληλεγγύης στο Λουγκάνσκ. Είναι τιμή μας που θα λάβουμε μέρος με πολυμελή αντιπροσωπεία στις διεργασίες του Φόρουμ, καθώς και στους εορτασμούς για τα 70χρονα της αντιφασιστικής νίκης, και επιδιώκουμε τη συγκρότηση πιο στενών και μόνιμων δεσμών με όλες τις δυνάμεις που θα συμμετάσχουν.

Πόσο μάλλον σήμερα, που η κρίση συνδυάζεται με ανακατατάξεις και όξυνση των ανταγωνισμών μέσα στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Η ίδια η ανισόμετρη ανάπτυξη του συστήματος αλλάζει τους διεθνείς συσχετισμούς, ενώ η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα αποτυπώνεται και στο νέο γύρο επεμβάσεων. Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ταυτόχρονα νέες δυνατότητες για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική πολιτική, και κάνουν ξανά ορατό το ενδεχόμενο μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών ανατροπών. Δίνουν νέα επικαιρότητα στο στρατηγικό αίτημα της επανάστασης για μια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική. Πεποίθησή μας είναι ότι ο αγώνας για εθνική αυτοδιάθεση και την κοινωνική χειραφέτηση θα βρει την πλήρη έκφρασή του ξεπερνώντας και κάθε προσπάθεια αξιοποίησης του από άλλα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στην κατοχύρωση της εξουσίας των εργαζομένων και της απελευθέρωσης όλης της κοινωνίας από την βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.

Ειδικά σε ότι αφορά την Ευρώπη, καταστατική μας θέση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα αντιλαϊκό εργαλείο για την «επανίδρυση» του καπιταλισμού στην Ευρώπη. Η μόνη λύση που ωφελεί τους λαούς είναι η έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ και η αντικαπιταλιστική έξοδος από την ΕΕ, ενταγμένη σε μια νέα πορεία, με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνικής εργαζόμενης πλειονότητας, πριν από όλα στην απασχόληση, την αξιοπρεπή ζωή, αλλά και τη δημοκρατία και την ελευθερία των εργαζομένων και του λαού. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος, ο αντικαπιταλιστικός δρόμος με επαναστατική προοπτική, ενταγμένος σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική στόχευση. Η Ε.Ε. ούτε μεταρρυθμίζεται ούτε διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται, η στρατηγική της ρήξης – αποδέσμευσης είναι ο πραγματικός διεθνισμός.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ακριβώς έκφραση αυτής της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και του ρόλου των ολοκληρώσεων, όπου υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια των ΗΠΑ με τη βοήθεια της ΕΕ για την πρόσδεση της χώρας στο δυτικό στρατόπεδο και την άσκηση πίεσης προς τη Ρωσία, χωρίς να διστάσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο και τους φασίστες του «Δυτικού Τομέα». Είναι ηρωική η αντίσταση των ανατολικών επαρχιών, η οποία γεννήθηκε σαν αντίδραση την φασιστική βία και την εθνική καταπίεση, επηρεάζεται από την ισχυρή παρουσία της εργατικής τάξης της περιοχής, και έχει σημαντική παρουσία αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων εντός των ένοπλων ανταρτών. Το στοίχημα του προσανατολισμού του κινήματος, τόσο ως προς το κοινωνικό και ταξικό του πρόγραμμα όσο και ως προς την προσπάθεια των διάφορων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να το αξιοποιήσουν στα πλαίσια των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, είναι ανοιχτό, κι έτσι κινήσεις σαν το Διεθνές Φόρουμ των αριστερών δυνάμεων που διεξάγεται τις μέρες αυτές, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά. Το κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και η παρουσία μας εδώ θέλουν να συμβάλλουν στην στήριξη του κινήματος του ουκρανικού λαού στο διεθνισμό της εργατικής τάξης παγκόσμια και στην ανεξαρτησία του από ιμπεριαλιστικά σχέδια αλλότρια από τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον αγώνα σας, ιδιαίτερα τις αντιφασιστικές, δημοκρατικές και κομμουνιστικές του τάσεις ενάντια σε ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και κάθε ιμπεριαλισμό. Είμαστε στο πλευρό σας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην περιοχή σας. Μόνο η στήριξη των λαϊκών αντιστάσεων και της απόπειρας λαϊκής οργάνωσης από την Ουκρανία ως το Κομπάνι, με την ελπιδοφόρα προοπτική που αυτές γεννούν, δίνουν διέξοδο. Οδεύουμε σε ναν κόσμο με περισσότερους ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα πολεμικών αναμετρήσεων και συνολικά κάνει το ζήτημα του πολέμου πιο επίκαιρο. Η καλύτερη απάντηση στον πόλεμο είναι η πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, η πάλη για το δικαίωμα των λαών τους να αποφασίζουν ανεξάρτητα για τις τύχες τους, η αλληλεγγύη των λαών και των κινημάτων. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τη «διεθνή κοινότητα» και τους θεσμούς της. Είναι αναγκαία και δηλώνουμε τη θέλησή μας να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός νέου αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού – αντιφασιστικού κινήματος.

Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!
Ο φασισμός δε θα περάσει!
Αγώνας μέχρι τη Νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου