* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Κυριακή 21/6, Στις 19:00 Όλοι/ες Στο Σύνταγμα. Τέλος Στη Δήθεν Διαπραγμάτευση – ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ!»

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 21/6, στις 19:00 

Ε.Ε./Ευρωζώνη και ΔΝΤ έριξαν τις μάσκες. Παρά τις πολλαπλές (και οδυνηρές) υποχωρήσεις της κυβέρνησης, δεν δέχονται καμία «συμβιβαστική» συμφωνία, παρά μόνο ό,τι υπαγορεύουν 100% οι ίδιοι: βάρβαρη λιτότητα και δημοσιονομική «προσαρμογή» – νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις – απαρέγκλιτη τήρηση όλων των «υποχρεώσεων»… νέα Μνημόνια εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχει λύση μέσα σε Ε.Ε./Ευρωζώνη – είναι τοκογλύφοι, οικονομικοί δολοφόνοι, ιμπεριαλιστές εκβιαστές! Θέλουν όλα να συνεχίσουν «όπως πριν», αδιαφορώντας για την καταστροφή του ελληνικού λαού. Γι’ αυτούς, η εκφρασμένη θέλησή μας, με τους αγώνες και την ψήφο μας, να βαδίσουμε σ’ έναν άλλο δρόμο, είναι… «εκτροπή» και «κομμουνισμός»(!), που πρέπει να παταχθούν αμείλικτα! Σαδιστικά οργανώνουν την ασφυξία και παράλυση της ελληνικής οικονομίας. Εκβιάζουν, απειλούν, προβοκάρουν. Θέλουν να φοβίσουν και να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, να μας γονατίσουν και ταπεινώσουν, θάβοντας τη λαϊκή νίκη της 25ης Γενάρη. Να σώσουν τους «δικούς τους», τις μνημονιακές δυνάμεις που απειλούνται και καταρρέουν σε όλη την Ευρώπη. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Πιστά τους παραστέκει η ντόπια 5η φάλαγγα. Μεγάλο κεφάλαιο και καπιταλιστές–μαυραγορίτες, που θέλουν διατήρηση του μνημονιακού καθεστώτος στον αιώνα τον άπαντα. ΜΜΕξαπάτησης, λυσσασμένοι μνημονιακοί, οι δοσίλογοι ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–Ποτάμι, που για να σώσουν την άθλια πολιτική ύπαρξή τους, θέλουν να ξανακαρφώσουν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στον σταυρό των Μνημονίων.

Οι εξελίξεις δείχνουν την αποτυχία, το αδιέξοδο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ (τα λίγα μέτρα που ψήφισε δεν είναι τίποτα μπροστά στις λαϊκές ανάγκες). Η κυβέρνηση φαίνεται να μην δέχεται το τελευταίο ιταμό τελεσίγραφο των δανειστών – αλλά είναι οι δικές της διαρκείς υποχωρήσεις και «διαπραγματεύσεις» που τους αποθράσυναν. Η επαίσχυντη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, όπου σχεδόν υποτάχθηκε πλήρως στους δανειστές. Η κυβερνητική πρόταση για «συμφωνία», που αποδέχεται γνωστά νεοφιλελεύθερα, ακόμα και μνημονιακά μέτρα (ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση ΦΠΑ και εισφοράς «αλληλεγγύης», σύνταξη στα 67, διατήρηση ΕΝΦΙΑ κ.α.). Η τακτική αποπληρωμή των δόσεων, χαρίζοντας δισεκατομμύρια του λαού στους τοκογλύφους. Η δειλία π.χ. να επαναφέρει κατώτατο μισθό και συλλογικές συμβάσεις, το αφορολόγητο των 12.000 κ.λπ. εγκαταλείποντας το μετριοπαθές «προγράμμα της Θεσσαλονίκης» και τις προγραμματικές δηλώσεις. Και κυρίως: τα ήξεις αφίξεις και μυστικοσυμβούλια, ο εφησυχασμός και οι αυταπάτες που καλλιεργούσε για «εταίρους», «θεσμούς» και για τις ανίερες συμμαχίες της.

Ούτε Μνημονία, ούτε «Συμφωνίες» – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

– Δεν υπάρχει για μας δρόμος επιστροφής στα Μνημόνια. Αγώνας για να ξηλώσουμε τα Μνημόνια από Παντού! Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων – Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο (τράπεζες κ.α.). Κατάργηση των χαρατσιών – Βαριά φορολογία σε κεφάλαιο και πλούσιους. Πίσω τώρα στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι. Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς–συντάξεις. Άμεση επαναφορά κατώτατου μισθού και συλλογικών συμβάσεων. Ξήλωμα του μνημονιακού κράτους έκτακτης ανάγκης.

– Ούτε δεκάρα πια στους τοκογλύφους. Στάση Πληρωμών του Χρέους και Διαγραφή του. Λεφτά για τις ανάγκες μας (νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, δημόσιες επενδύσεις κ.λπ.).

– Δεν υπάρχει «έντιμος συμβιβασμός» ή «αμοιβαία επωφελής συμφωνία» – παρά μόνο σεβασμός στους αγώνες και την ψήφο των εργαζομένων και της νεολαίας. Παραμονή σε Ε.Ε./Ευρωζώνη σημαίνει Μνημόνια για πάντα, μετατροπή μας σε δουλοπάροικους και αποικία χρέους. Έξω τώρα από Ευρώ και Ε.Ε.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, όχι στα κυβερνητικά αδιέξοδα και αυταπάτες (που ίσως κρύβουν κι άλλες υποχωρήσεις, απειλώντας με ήττες και πισωγύρισμα στα Μνημόνια). Με αγώνες γκρεμίσαμε τη σαμαροβενιζελική χούντα, τώρα χρειάζεται ένα νέο κύμα αγώνων. Για να νικήσουμε τους δανειστές, να θάψουμε οριστικά τους μνημονιακούς, να δημιουργήσουμε μια πραγματική ελπίδα, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, επιβάλλοντας παντού το δίκιο μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Τέλος χρόνου. Στους δρόμους και Κυριακή και Δευτέρα...

    ...Οι δρόμοι της Αθήνας και η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα δεν πρέπει να αφεθούν στον αστικό απόπατο και στις διαδηλώσεις κατσαρόλας που προετοιμάζουν παλατιανές λύσεις. Τα βελούδινα σχέδια πρέπει να συντριβούν εν τη γενέσει τους. Το κάθε Μαϊντάν ξέρουμε πού οδηγεί, και εδώ δεν θα γίνει Κίεβο. Η αριστερά, το κίνημα, η εργατική τάξη, η προλεταριακή νεολαία, οι άνεργοι, πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβουν δράση. Τα συνθήματα πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω πρέπει να ηχήσουν και πάλι με όλη τη δύναμη. Η κυβέρνηση ούτε να τολμήσει να σκεφτεί ότι μπορεί να υπογράψει μια συμφωνία ακόμα και των 47+8 σελίδων. Να το ξέρουν ότι ούτε αυτό θα περάσει, ως δήθεν καλύτερη λύση από το χειρότερο σχέδιο Γιούνκερ. Όσο για τα φερέφωνα λουμπενοειδή κόμματα και κομματίδια της αστικής τάξης που ετοιμάζουν την αστική αντιεξέγερση, όχι τόσο ενάντια στον Τσίπρα, όσο ενάντια στο κίνημα του 2010-12, ας καταλάβουν ότι οι δρόμοι δεν τους ανήκουν.... https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/06/19/telos-xronoy-oloi-stoyw-dromous-kyriaki-kai-deytera/

    ΑπάντησηΔιαγραφή