* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Όταν Ο ΣΥΡΙΖΑ Δουλεύει Για Το ΝΑΙ…

Π.Μ.

Θυμάστε τη γνωστή ρήση του γραμματέα του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια, με αφορμή το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν; «είπαμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ». Τελικώς τσιμέντο έγινε η κυβέρνησή του….

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ λοιπόν, φαίνεται να έχει ζηλέψει την ίδια αυτοκτονική και ευτράπελη λογική.

«Το δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, είναι μια διαπραγμάτευση με άλλα μέσα. Θέλουμε να επανεκκινήσουμε με μια πιο διευρυμένη εντολή αυτό που ξεκινήσαμε» συνέχισε.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση σαφώς και δεν εννοεί το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών στην ουσία της και σε όλα όσα αυτή περιείχε. Απλά σκοπεύει να παίξει τη φάση Β στο έργο της γνωστής «διαπραγμάτευσης», όπου η κυβερνητική μνημονιακή πρόταση είχε ταυτιστεί κατά 90% με αυτή των δανειστών.

Πρώτο, αυτή η κυβερνητική συλλογιστική συνιστά εκστρατεία υπέρ του ….ΝΑΙ και κατά της αναγκαιότητας ενός βροντερού ΟΧΙ.
Δεύτερο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλει ούτε μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ούτε για την ευρωζώνη, ούτε για τη «διαπραγμάτευση». Είναι σα να ζητάει επιστροφή σε ένα προγραμματισμένη συνάντηση και γεύμα εργασίας μεταξύ αρνιών και λύκων με θέμα συζήτησης «τι να φάμε άραγε απόψε;»

Τρίτο (και σπουδαιότερο), για να βγει ΟΧΙ σε αυτό το δημοσίευμα αφενός οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συντάκτες της δικής τους πρότασης μνημονίου των 47 σελίδων και των 8 δις θα πρέπει να το βουλώσουν και αφετέρου να ηγεμονεύσει το λαϊκό αγωνιστικό τετραπλό ΟΧΙ στην πολιτική συζήτηση:

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, εξωτερικού και εσωτερικού

ΟΧΙ και έξω από ευρώ και ΕΕ

ΟΧΙ σε διαπραγματεύσεις

ΟΧΙ στην πληρωμή του χρέους

Πηγή : pandiera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου