* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Tης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Την Επίθεση Στα Γραφεία Του ΝΑΡ Και Της νΚΑ


H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη – δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της 25/6/2015, μέλη του Ν.Α.Ρ. για την κομμουνιστική απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στα γραφεία τους επί της οδού Κλεισόβης 9.

Τραμπούκοι, φορείς αστικής βίας και ασφαλίτικης νοοτροπίας και μεθοδολογίας επιτέθηκαν σε κομμουνιστές αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας ενάντια στην νέα συμφωνία –μνημόνιο που προετοιμάζεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δρουν ανοιχτά στο μαζικό κίνημα και την πολιτική πάλη υπερασπιζόμενοι με μαχητικότητα τις ιδέες τους και την πολιτική τους πρόταση. Οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στους συντρόφους μας και στα γραφεία τους τάσσονται με το αντίπαλο στρατόπεδο της αστικής – κρατικής βίας και αυταρχισμού, είναι εχθροί του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά και τις αξίες της.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συλλογικότητα που αναφέρεται στο κίνημα και στην αριστερά να καταγγείλει και να απομονώσει αυτές τις αντιλήψεις – πρακτικές και τους φορείς τους. Δηλώνουμε ότι επιθέσεις σαν κι αυτές όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε την πάλη μας στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1 σχόλιο:

 1. Καταγγέλλουμε τη χθεσινοβραδινή τραμπούκικη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ, αφότου ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα 20 ατόμων, η οποία συνδέεται και με αντίστοιχο περιστατικό που έλαβε χώρα την πρώτη μέρα του φεστιβάλ των Αναιρέσεων, αλλά και πολλά παρόμοια.
  Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι γνωστά σε όλους για το «ποιόν» τους. Η παρακρατική, ασφαλίτικου χαρακτήρα δράση τους έχει δώσει δείγματα γραφής ουκ ολίγες φορές, με θύματα πάντα αγωνιστές εργαζόμενους και νεολαίους. Κάθε φορά επιλέγουν να εκτονώσουν όλο τους το μένος ενάντια σε οργανώσεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος, οι οποίες είναι για αυτούς ο μόνος και πραγματικός εχθρός. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους τέθηκαν τα γραφεία πολιτικής οργάνωσης, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φασίζουσα λογική που τους χαρακτηρίζει.
  Τέτοια γεγονότα βρίσκονται σε αδιάσπαστη σύνδεση- ηθελημένα ή αθέλητα- με από καιρό διαμορφούμενα σχέδια του κράτους ενάντια στη λειτουργία και τη δράση κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων που αναφέρονται στο κίνημα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης πορείας φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που εκπορεύεται από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης και στοχεύει να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Σε συνδυασμό με όσα ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, την αστυνομοκρατία, την καταστολή διαδηλώσεων, την εισβολή στο Άσυλο και όχι μόνο, αποδεικνύουν ότι τόσο το κράτος, όσο και το παρακράτος « έχουν συνέχεια» επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην φοβηθούν, να μη δείξουν καμιά ανοχή και να δώσουν την μόνη πραγματική απάντηση που αρμόζει σε τέτοιες πρακτικές, αλλά και συνολικά στην πολιτική του συστήματος, οργανώνοντας την πάλη τους για τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους.

  Νεολαίοι ΚΚΕ (μ-λ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή