* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Συνάντηση Ομάδας ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Το Γυναικείο, Τετάρτη 16/3

Κατά τη διάρκεια της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πραγματοποιήθηκε συνάντηση γυναικών με θέμα την δραστηριοποίηση της γυναικείας ομάδας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι γενικότερες διαπιστώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων πάνω στη ζωή των γυναικών. Η ανεργία, οι απολύσεις, το ασφαλιστικό, η διάλυση του κράτους πρόνοιας εξακολουθούν να χτυπάνε τις όποιες θεσμικές κατακτήσεις και τις ίδιες τις γυναίκες. Ο σεξισμός και οι διακρίσεις καλά κρατούν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι λίγο πριν γίνει η συνάντηση, μέσα στην διαδικασία του συνεδρίου είχε ανακοινωθεί κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο Ηράκλειο Κρήτης ενάντα στις συνδικαλιστικές και σεξιστικές διώξεις που άσκησε τεχνική εταιρία σε βάρος εργαζόμενης που πρόσφατα έγινε μητέρα!

Συμφωνήθηκε λοιπόν ότι είναι αναγκαίο η γυναικεία ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ασχοληθεί με τις εκφράσεις και τις επιπτώσεις της κρίσης στις γυναίκες και να αναδείξει τα γυναικεία ζητήματα και προβλήματα από αντικαπιταλιστική σκοπιά, να στηρίξει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στην καθημερινή πραγματικότητα.

Σαν πρώτο βήμα για να συζητηθεί η παρέμβασή μας, ορίστηκε συνάντηση της Γυναικείας ομάδας την Τετάρτη 16 Μάρτη, 7.30 μ.μ στα γραφεία της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Κωλέττη 14, 1ος όροφος. Καλούμε τις γυναίκες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχουν διάθεση να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου