* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Σοβαρή Απώλεια Για Την Αντικαπιταλιστική Αριστερά



Την Πέμπτη το απόγευμα στις 15 Σεπτέμβρη, έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια και επώδυνη νεφρική ανεπάρκεια ο σύντροφος Χρήστος Μπίστης.

Ο Χρήστος Μπίστης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας, που ιδρύθηκε το 1970 στο Βερολίνο. Το 1973 επέστρεψε παράνομα στην Ελλάδα, συνελήφθη, φυλακίσθηκε, και αποφυλακίσθηκε με την πτώση της δικτατορίας. Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης το ΕΚΚΕ, που ήταν μια από τις μαζικότερες οργανώσεις της άκρας αριστεράς, πρωτοστάτησε με τις μαχητικές του πρωτοβουλίες. Μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, με αστείρευτη επιμονή, ο σύντροφος Μπίστης πάλευε για την ενότητα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, μέσα από την Μαχόμενη Αριστερά στις αρχές της δεκαετίας του '90, το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη συνέχεια, και, από το 2009, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πολύ θα μας λείψει η επιμονή του για την προγραμματική εμβάθυνση και η ψυχραιμία του σε έκρυθμες καταστάσεις. Στους συντρόφους του, στο ΕΚΚΕ και στους οικείους του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία του Χρήστου Μπίστη θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 3, στο 1ο Νεκροταφείο

16 Σεπτεμβρίου, 2016

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου