* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πριν Δύο Μέρες Έγινε Η Μεγαλύτερη Απεργία Στην Ιστορία

Πριν δύο μέρες έγινε η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, περίπου 180 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ινδία κατέβηκαν στους δρόμους και συμμετείχαν στην μεγαλύτερη απεργία που έχει γίνει στην ανθρώπινη ιστορία. Τα 17 αριστερά κόμματα έκαναν κινητοποιήσεις από τις 17 Αυγούστου για να προετοιμάσουν αυτή την απεργία.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία ήταν μισθωτοί από όλους τους κλάδους, κυρίως όμως από τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, τις τράπεζες, τα ορυχεία Μετάλλου, τον κατασκευαστικό τομέα, και τον δημόσιο τομέα. Η απεργία έγινε ενάντια στα αντιεργατικά σχέδια της κυβέρνησης Μόντι η οποία το τελευταίο διάστημα προσπαθεί επιθετικά να αναδιαρθώσει το εργασιακό τοπίο σε βάρος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δε Ιντου», στη νότια πολιτεία Κεράλα η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική.

Τα συνδικάτα ζητούν αύξηση του κατώτατου μισθού και ασφάλιση των δεκάδων εκατομμυρίων εργαζομένων που δουλεύουν σε θέσεις «μαύρης απασχόλησης».

Στην Bihar όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα όλα νέκρωσαν, 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν αφού επιτέθηκαν σε κυβερνητικά οχήματα στην δυτική Βεγκάλη σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Anuj Sharma.

Πηγή : enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου