* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ανήκεστος Βλάβη, Πλην Του… Σάββα Ξηρού

…»Το κράτος από την αρχή της γέννησής του εμφορείται από ένα διπλό χαραχτήρα: Πρώτον, προστατεύει τα προνόμια και την εξουσία της εκάστοτε άρχουσας τάξης, σε βάρος των υπηκόων και δεύτερο, αποτελεί το βασικό εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και αναπαραγωγής του εκάστοτε ταξικού κοινωνικού συστήματος».

Πάνω κάτω αυτό είχαν στο νου τους οι Μαρξ και Ενγκελς όταν επεξεργάστηκαν τη σχέση των τάξεων. Για να φτάσει ο Λένιν να ορίσει το κράτος ως το όργανο για την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης.


Ξεκινάμε με τη απόφαση που καταδίκασε τους τρομοκράτες, άλλοι τούς θέλουν επαναστάτες, της «17ς Νοέμβρη». Τούς μπουζουριάσανε και τους ξαποστείλανε. Για κάποιους απ´ αυτούς, που ήταν συνεργάσιμοι, η ποινή αλλά και ο χρόνος έκτισης ήταν απείρως ελαφρύτερες. Για τους άλλους δεν το συζητάμε.

Έλα όμως που, ξαφνικά προέκυψε ένα θέμα. Η ανήκεστος βλάβη της υγείας τού Σάββα Ξηρού είναι δεδομένη και επιβεβαιώνεται από δυο ιατροδικαστές. Η αναπηρία του Σάββα αυτή τη στιγμή φτάνει το ποσοστό του 93%. Είναι ο μοναδικός κρατούμενος, σ΄ ολόκληρη τη χώρα μ΄ αυτό το ποσοστό αναπηρίας. Με τη σκλήρυνση κατά πλάκας να τον ταλαιπωρεί αγρίως, πρέπει σύμφωνα με τους ιατροδικαστές να κάνει καθημερινά μια ένεση ιντερφερόνης σε συνθήκες αντισηψίας, πού δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Και ειδικά για το Σάββα, με βάση τον ιατρικό του φάκελλο και τον τρόπο κράτησής του, η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό κατέθεσε ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης. Παρά ταύτα η αίτηση για κατ΄ οίκον έκτιση τής ποινής απορρίφθηκε.

Καλώς λοιπόν που απορρίφθηκε, κι΄ ας σαπίσει στο κελί του ο Σάββας. Μόνο κάποιες αφελείς παρατηρήσεις:

1. Με ποιο σκεπτικό διεκόπη η προφυλάκιση Κοντομηνά, που είναι υπόδικος για απάτη σε βαθμό κακουργήματος; Με το σκεπτικό των σοβαρών προβλημάτων υγείας (αν και δείχνει αρκετά τροφαντός και μάλιστα παραγωγικός, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που τον φέρνουν και εραστή κατά πολύ νεωτέρας του, η οποία προφανώς έχει ερωτικές ευτροφικές προτιμήσεις). Ο κύριος Κοντομηνάς λοιπόν, εκτός του ότι διέβη την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, ταξίδεψε στην Αμερική, όπου στην Ουάσιγκτον είχε κι επαφές,όπως γράφτηκε,με ομάδα επιχειρηματιών!!

Κι όπως γράφτηκε το καλοκαίρι, απήλαυσε τις διακοπές του με το πολυτελές σκάφος του!!Περαστικά στον κύριο!!

2. Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που συνδέεται άμεσα με το μέγα σκάνδαλο τής Proton Bank και κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, διέκοψε την προφυλάκιση ως πάσχων από ανήκεστο βλάβη. Η δικηγόρος του είχε δηλώσει ότι » η κράτηση είναι απόλυτα ασυμβίβαστη με την κατάσταση της υγείας του και συνιστά οδυνηρό βασανιστήριο».

3. Ο περίφημος φίλος του Αντρέα Παπανδρέου, Γιώργος Λούβαρης, ενώ ήταν κατηγορούμενος ως ο άνθρωπος που μετέφερε το χρήμα από τον Κοσκωτά στον Αντρέα, διέκοψε την προφυλάκιση του, ως πάσχων από σκλήρυνση κατά πλάκας. Τις επόμενες μέρες εμφανίστηκε στο πλευρό τού Κόκκαλη, ως Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού!!

4. Πολλοί από τους πρωτεργάτες της χούντας βρέθηκαν εκτός φυλακών με ανήκεστο βλάβη. Ακόμα και βασανιστές.

Ο Σάββας, με διαγνωσμένη αναπηρία 93 %, κρίνεται ότι πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού. Ίσως γιατί υπάρχει ένα ενδεχόμενο, να βρεθεί με το κότερο του στις Σεϊχέλες! Ίσως, γιατί δεν είναι εκατό τοις εκατό ανάπηρος. Πιθανόν διότι αυτό το κράτος, που περιγράφεται στην αρχή, θέλει όσους το απειλούν,να εξοντώνονται. Ίσως για να φρονηματίζονται οι απ΄ όξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου