* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη Σωματείων - Φοιτητών Σήμερα Και Στάση Εργασίας Τη Δευτέρα Στο ΕΚΠΑ

Ύστερα από τη συνεχιζόμενη αυταρχική στάση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, το κλείδωμα των εργαζομένων και το λοκ – άουτ στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, καθώς και τις προκλήσεις των «αγανακτησμένων»,το σωματείο των εργαζομένων του Πανεπιστημίου καλεί σε σύσκεψη φοιτητές και σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σήμεραστις 6μ.μ.Το σωματείο κήρυξε στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και καλεί σε συγκέντρωση στα προπύλαια στις 12

Κάλεσμα σε σύσκεψη

Την Παρασκευή, 17/10, στις 6μ.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 6ος όροφος, αίθουσα ΔΣ) καλούμε σε σύσκεψη εργαζόμενους και σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και φοιτητές και συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ, για τα αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά, αυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιβάλλει τόσο στους εργαζόμενούς του, όσο και στους φοιτητές του.

Δε θα επιτρέψουμε ούτε να εγκαθιδρυθεί ούτε να αποτελέσει πρότυπο για εργοδοσίες και Διοικήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ η στρατηγική της Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Το λοκ-άουτ στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, το κλείδωμα των εργαζομένων μέσα σ’ αυτό, η συνεχής χρήση των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάπνιξη κάθε φωνής διαμαρτυρίας, η καταστρατήγηση ελευθεριών και δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών δε θα περάσουν σε κανέναν εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο.

Τη Δευτέρα, 20/10, από τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου προχωράμε σε στάση εργασίας και στις 12.00 σε κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                           Η Γ.Γραμματέας
Ζαχαρίας Τριγάζης                Μαρλέν Λογοθέτη

2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Μηδενική ανοχή στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης Κυβέρνησης - Πρυτάνεων

    Από τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μάρτυρες του κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ Φορτσάκης και εκλεκτός της κυβέρνησης, διαπλεκόμενων κυβερνητικών ΜΜΕ και του αντιδραστικού Συμβουλίου Ιδρύματος έκανε lock-out στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κλειδώνοντας μέσα τους εργαζόμενους σε αυτό και απαγορεύοντας την είσοδο σε οποιονδήποτε. Επιπλέον, περιμετρικά του κτηρίου βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες «προσκλήθηκαν» από τις πρυτανικές αρχές έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση. Έτσι τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη τα ΜΑΤ εμπόδισαν διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων να προσεγγίσουν το κτήριο της πρυτανείας. Την Πέμπτη 16 Οκτώβρη η καταστολή κορυφώθηκε όταν οι πρυτανικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο σε εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ και στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια στιγμή τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια φοιτητική διαδήλωση. Μέσα στο κλίμα της καταστολής είναι και το σπάσιμο της καταληψης στη Φιλοσοφικής σχολής από την κυβερνητική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ομάδα καθηγητών.

    Οι νέες πρυτανικές αρχές δείχνουν από νωρίς την πρόθεση τους να βάλουν το Πανεπιστήμιο στο γύψο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γύψος είναι η υλοποίηση των απολύσεων των ήδη διαθέσιμων διοικητικών, το κλείσιμο σχολών, οι διαγραφές φοιτητών, η επιβολή διδάκτρων, η κατάργηση του ασύλου και γενικά η λειτουργία του Πανεπιστημίου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια «ανταγωνισμού και ελεύθερης αγοράς» δηλαδή μισθοί πείνας με σκληρή δουλειά. Παράλληλα οι δυνάμεις που εκπροσωπεί ο νέος Πρύτανης θέλουν να πάρουν την εκδίκηση τους από την μεγαλειώδη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων που τόσο τους τρόμαξε καθώς επίσης να προετοιμαστούν, εντείνοντας την καταστολή, για ενδεχόμενες απεργίες των εργαζομένων και καταλήψεις σχολών, που και μόνο η ιδέα τους τρομοκρατεί ακόμα.

    Τα γεγονότα στην Πρυτανεία έρχονται σε μια περίοδο που κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ψυχορραγεί και προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία με όλα τα μέσα. Η καλύτερη απάντηση στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης της Κυβέρνησης και Πρυτάνεων είναι οι καταλήψεις διαρκείας σχολών και η πάλη για πολιτική απεργία διαρκείας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για την ανατροπής της κυβέρνησης και την κατάργηση των μνημονίων.

    Την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου στις 6μμ, στον 6ο όροφο του ΕΚΑ το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί σε σύσκεψη εργαζόμενους και σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και φοιτητές και συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ για να αποκρουστεί όπως γράφει στην ανακοίνωση “Το λοκ-άουτ στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, το κλείδωμα των εργαζομένων μέσα σ’ αυτό, η συνεχής χρήση των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάπνιξη κάθε φωνής διαμαρτυρίας, η καταστρατήγηση ελευθεριών και δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών”.

    Κάθε αγωνιστής συνδικαλιστής κάθε εργαζόμενος και άνεργος και κάθε ταξικό σωματείο οφείλει να δώσει το παρών στην σύσκεψη συντονίζοντας το βήμα ενάντια στην κυβέρνηση την τρόικα και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

    Αθήνα 16/10/2014
    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση- Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα γεγονότα της 16/10/2014 στα Προπύλαια

    Με απόφαση φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα, άλλα και στις 13/10 παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Και στις δύο κινητοποιήσεις οι φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι όχι μόνο με το lock-out, που έχει κηρύξει εδώ και μια εβδομάδα ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, Φορτσάκης, αλλά ακόμα και με τα ΜΑΤ! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η καταστολή δεν αφορούσε μόνο τους νεολαίους που διαμαρτύρονταν, αλλά και τους εργαζόμενους, τους οποίους είχαν κλειδώσει μέσα στο κτίριο, μην τυχόν και ξεσηκωθούν και ταχθούν με το πλευρό των φοιτητών.

    Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί πρωτοτυπία μιας και το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών lock-out και αστυνομικής βίας όποτε το φοιτητικό κίνημα προσπαθούσε να σηκώσει κεφάλι. Κίνηση προϊόν και αποτέλεσμα της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που χτυπάει και καταπατάει το άσυλο, που θέλει να τσακίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, που φέρνει σεκιούριτι με αλεξίσφαιρα μέσα στα πανεπιστήμια προκειμένου να διασφαλιστεί “η τάξη και η ασφάλεια”. Να είναι βέβαιο δηλαδή ότι κανένας δε θα ανακόψει την επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ, ότι κανένας δε θα αντισταθεί σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

    Καλούμε το φοιτητικό κίνημα να απαντήσει αποφασιστικά στις διαγραφές, την κρατική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό!

    Να μαζικοποιήσει και να οργανώσει τον αγώνα του μέσα από τους συλλόγους του με όπλο την κοινή δράση, κόντρα σε λογικές ανάθεσης, εικονικής ανυπακοής και σύγκρουσης. Να παλέψει στο πλευρό του λαϊκού κινήματος και να συγκρουστεί πραγματικά με το σύστημα της φτώχειας, της πείνας και της τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή