* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : H Μαθητική Έκρηξη Θα Νικήσει !

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις που ξέσπασαν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και τους χιλιάδες νεολαίους που ξεχύθηκαν στους δρόμους σε κάθε γειτονιά και μεγάλη πόλη της χώρας. Τα σχολεία εδώ και καιρό ήταν ένα μεγάλο καζάνι που έβραζε και φτάνει η ώρα της μάχης. Οι μαθητές βιώνουν τις συνέπειες της ακραίας λιτότητας τόσο στις οικογένειές τους όσο και στις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, πρώτες ύλες ακόμα και σε αίθουσες διδασκαλίας ελέω συγχωνεύσεων στα σχολειά τους. 

Τώρα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα με το νομοσχέδιο για το ''νέο λυκειο'' και την τράπεζα θεμάτων, που έρχεται να φτιάξει το νέο σχολείο της αγοράς, αλλά πιο αυταρχικό, πιο ταξικό , για ακόμα λιγότερους και πιο αμόρφωτους νέους , με εκπαιδευτικούς μες τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Και παράλληλα με μια τεχνική εκπαίδευση πιο υποβαθμισμένη από ποτέ με όμως ακόμα περισσότερους μαθητές να στρέφονται εκεί, δηλαδή στην τυποποίηση της γνώσης, την κατάρτιση και την απλήρωτη μαθητεία για τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Οι μαθητικές καταλήψεις λοιπόν είναι πιο πολιτικές από ποτέ! Έχουν ξεκάθαρο στόχο την ανατροπή του ''νέου λυκείου'' και της τράπεζας θεμάτων, που άφησε 1 στους 4 μαθητές της 1ης Λυκείου μετατεξεταστέους(!), αλλά και κάτι παραπάνω.. Την αντίδραση σε ένα πολιτικό σύστημα που αντιλαμβάνονται ότι τους ετοιμάζει ένα μαύρο μέλλον μες στη φτώχεια, τη μιζέρια και την ανασφάλεια. Την οργή απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόικα που υποθηκεύει στους δανειστές και τις τράπεζες το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο τον αγώνα του μαθητικού κινήματος.
Με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλουμε στη συγκρότηση πανεκπαιδευτικου μετώπου για την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων σε κάθε βαθμίδα και την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της σε παιδεία και εργασία, το συντονισμό και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος και τη σύνδεσή του με το υπόλοιπο λαικό κίνημα. Επίσης προειδοποιύμε την κυβέρνηση να πάψει κάθε σκέψη για κατασταλτική αντιμετώπιση των καταλήψεων είτε κρατική, είτε παρακρατική. Κάθε γειτονιά θα γίνει προπύργιο αγώνα και μαζί με τους μαθητές θα βρίσκονται εκπαιδευτικοί, γονείς, άνεργοι, εργαζόμενοι και θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αγώνα για μόρφωση-δουλειά-ελευθερία!

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
    Κάτω το Νέο Λύκειο και η τράπεζα θεμάτων
    Κάτω η χούντα κυβέρνησης-μνημονίων
    Να σπάσουμε την τρομοκρατία υπουργείου-εισαγγελέων


    Η κινητοποίηση των μαθητών στις 3/11 έδειξε σε όλους ότι το «Νέο Λύκειο» και η τράπεζα θεμάτων δεν είναι καλοδεχούμενα. Χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα αντέδρασαν απέναντι στο νέο σύστημα που μας αναγκάζει να δίνουμε κάθε χρονιά πανελλαδικές, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κάτεργο, όπου στο τέλος θα αποφοιτούν μόνο όσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα απανωτά φροντιστήρια που χρειάζονται ήδη από την Ά Λυκείου. Αντέδρασαν επίσης στην διάλυση των σχολείων μας από την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις καθηγητών, τα πολυάριθμα τμήματα, τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

    Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έγιναν καταλήψεις (το ίδιο το υπουργείο παιδείας αναφέρει πάνω από 500), αποχές ενώ διαδηλώσεις και μάλιστα μαζικές έγιναν παντού, ακόμα και σε μικρές πόλεις.
    Η κυβέρνηση έτρεξε αμέσως να εφαρμόσει την γνωστή συνταγή των απειλών και της τρομοκρατίας, με δηλώσεις του υπουργού παιδείας Λοβέρδου ότι οι καταλήψεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν κι ότι αν αυτό δεν γίνει θα παραταθεί η χρονιά, θα κάνουμε μαθήματα στις διακοπές των γιορτών κλπ. Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη έβγαλε οδηγία, καλώντας όλους τους εισαγγελείς της χώρας να επέμβουν μαζί με την αστυνομία για να σπάσουν τις καταλήψεις. Η αστυνομία βέβαια είχε προλάβει ήδη να κάνει προληπτικές προσαγωγές μαθητών στο Χολαργό (χτυπώντας μάλιστα έναν 14χρονο μαθητή), αλλά και στην Λαμία, όπου έσπασε δύο καταλήψεις συλλαμβάνοντας 9 μαθητές και τους γονείς τους!

    Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης (και ότι κάνει από δω και πέρα) γίνεται γιατί ακριβώς ξέρει ότι αυτήν τη στιγμή ένα μαθητικό κίνημα μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της. Όχι μόνο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά κυρίως γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά, αφού επιτίθεται παράλληλα στους φοιτητές και στους εργαζόμενους, και ξέρει ότι αν κάποιος από όλους εμάς που χτυπιόμαστε από την πολιτική της ξεσηκωθεί, είναι πολύ πιθανό να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε μια εξέγερση που θα την αποτελειώσει.

    Αυτός ακριβώς πρέπει να είναι κι ο δικός μας στόχος: Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάχη για το Νέο Λύκειο είναι και μάχη ενάντια σε αυτήν την σύγχρονη χούντα που στερεί όλα τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας:

    Να συνεχίσουμε και να εξαπλώσουμε τις καταλήψεις μας σε όλα τα σχολεία. Με συνελεύσεις σε κάθε σχολείο.

    Σε κάθε γειτονιά να δημιουργήσουμε συντονιστικά μαθητών, που θα αναλάβουν την συνεννόηση των γειτονικών σχολείων μεταξύ τους, την περιφρούρηση των σχολείων μας από αστυνομία και εισαγγελείς, αλλά και την ενημέρωση των γονιών, των καθηγητών, των εργαζομένων της γειτονιάς για τον αγώνα μας, ώστε να ακουστούν τα αιτήματά μας παντού και να τους καλέσουμε κι αυτούς στις κινητοποιήσεις μας.

    Να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε όλα τα σχολεία της πόλης μαζί, ώστε ο αγώνας μας να είναι πιο αποτελεσματικός.

    Να πραγματοποιούμε συχνές και μαχητικές διαδηλώσεις, καλώντας παράλληλα και τους καθηγητές αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε απεργία για να πέσει το Νέο Λύκειο αλλά κι αυτή η κυβέρνηση που διαλύει την εκπαίδευση και το μέλλον μας. Με αυτήν την πολιτική, με ενότητα, αποφασιστικότητα, αυτοοργάνωση και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να νικήσουμε! Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, θα τα κατακτήσουμε όλα με τους αγώνες μας!

    ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hey minister and judge leave them kids alone (Οι μαθητές στους δρόμους)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Οι πιτσιρικάδες μας ,οι μαθητές των σχολείων βγήκαν στους δρόμους.Η νέα γενιά διεκδικεί την ζωή της και τα αυτονόητα.Ο εφιάλτης για τους κυβερνώντες και την καθεστηκυία τάξη ωψώνεται απειλητικά πάνω απο το κεφάλι τους.Τα συνθήματα των ανα εποχή πιτσιρικάδων ,τους τρομάζουν ακούγοντάς τα:


    Τότε...
    Νοέμβρης 1973: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία
    Μάιος-Ιούνιος 2006:
    «Και α και ου, κατάληψη παντού»!
    «Μαριέττα - Κωστάκη, τα ‘χετε χαμένα, ξυπνάει ο εφιάλτης του ‘91»
    «Μαριέττα Γιαννάκου, τις καταλήψεις άκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει».


    ...και τώρα

    «Οχι στην Τράπεζα Θυμάτων, δεν είμαστε γενιά προβάτων»
    «7 ώρες σχολείο, 10 ώρες φροντιστήριο, κάτω το νέο Λύκειο κολαστήριο»
    «Φοβάμαι για το μέλλον, γι’ αυτό παλεύω για το παρόν»
    «Δεν είναι τα βιβλία, δεν είναι οι βαθμοί, είναι που μας τρώνε όλη τη ζωή».
    Η τρομοκρατημένη και προσκυνημένη «κυβέρνηση» των δανειστών , με τους σαμαραβενιζέλουςγεωργιάδηδεςβορίδηδεσλοβέρδους ,βάζουν τα «όργανα της τάξης» και της «δικαιοσύνης» να επιβάλλουν την τάξη.Ποιοί είναι αυτοί και με ποιό ηθικό ανάστημα ,απέναντι στους πιτσιρικάδες μας ;

    Αυτοί που νομιμοποιήσαν όλα τα εξοντωτικά οικονομικά και κοινωνικά μέτρα (κοινώς πλιάτσικο),της τελευταίας πενατετίας(με εξαίρεση τους ένστολους).
    Αυτοί που παρίσταναν τους τυφλούς και τους κουφούς για τα 2.500.000 Ελληνες που ήταν εκτός συστήματος υγείας λόγω χρεών.Δεν είχε φιλοτιμηθεί κανένας να διατάξει τουλάχιστον μια«ένορκη διοικητική εξέταση» για τις τυχόν ευθύνες του υπουργού υγείας και των συνενόχων του,λόγω της έκθεσης του πληθυσμού σε κίνδυνο.
    Εχουν δε το θράσος να διατάζουν και να δίνουν εντολές να επιληφθούν οι κατά τόπους εισαγγελείς, για τον τερματισμό των καταλήψεων.Το θράσος αυτό το παίρνουν απο την απραξία και την παθητική στάση των γονιών τους , δηλαδή απο εμάς.

    Με το ένστικτό τους καταλαβαίνουν οτι:

    Σ’ αυτό το παρόν, που κυριαρχείται από την εικόνα ενός ναρκοθετημένου μέλλοντος, «βγάζουν τη γλώσσα τους» οι μαθητές, καθώς «άτακτα» αναζητούν ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής, πέρα από την αδηφάγο ανταγωνιστική «ζούγκλα της αγοράς» που, δημιουργώντας τις δικές της αποικίες στον εκπαιδευτικό χώρο, απειλεί να ρουφήξει τη δημιουργική και απαιτητική πνοή τους.
    ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/arthro/mayro-koyti-ton-mathitikon-kinitopoiiseon

    Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε , είναι να είμαστε κοντά τους να τα αφήσουμε να κάνουν τα «όμορφά» τους λάθη και τα υπέροχα σωστά τους, γιατί :

    Έχε το νου σου στο παιδί
    κλείσε την πόρτα με κλειδί,
    θα σε πουλήσουν

    Και όταν θα `ρθουν οι καιροί
    που θα `χει σβήσει το κερί
    στην καταιγίδα

    Υπερασπίσου το παιδί
    γιατί αν γλιτώσει το παιδί
    υπάρχει ελπίδα.



    Γιάννης Περάκης

    Οικονομολόγος

    Πηγή : Σχέδιο Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή