* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΠANEΛΛAΔIKH EPΓATIKH KAMΠANIA : ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΠANEΛΛAΔIKH EPΓATIKH KAMΠANIA
Για το δικαίωμα στη δουλειά και σε ζωή με αξιοπρέπεια!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΠAPTE MEPOΣ

στην πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ & Τσιμέντων Χαλκίδας, η γενική συνέλευση εργαζομένων ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Οι Εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, η ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, κινήματα, ξεκινάνε στις 3-6 Απρίλη, ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους – αιτημάτων ζωτικών για ολόκληρη την εργατική τάξη.

• Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ κάτω από τον έλεγχο και τη διαχείριση των εργατών, να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του εργοστασίου. Ως γνωστόν, εδώ και δυο χρόνια οι εργάτες κρατούν το εργοστάσιο ανοικτό, παλεύοντας να μείνουν όρθιοι, με αξιοπρέπεια, ενάντια στους μηχανισμούς της εργοδοσίας να ανακτήσει τον έλεγχο του εργοστασίου το οποίο έχει εγκαταλείψει σχεδόν τρία χρόνια αφήνοντας απλήρωτους τους εργάτες.

• Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ στο αυτοδιαχειριστικό μοντέλο που προτείνουν οι εργαζόμενοι -απολυμένοι από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Bενιζέλου. Για να μην αποτελεί η δημόσια τηλεόραση πολιτικό μαγαζί της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας – για μια δημόσια τηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία και τον εργαζόμενο λαό.

• Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα, γιατί η πολυεθνική εταιρεία παρά τις δικαστικές αποφάσεις για επαναπρόσληψη των εργαζομένων, αρνείται το άνοιγμα του εργοστασίου.

• Να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυμένοι, “διαθέσιμοι” στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το ΕΕΚ στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα τους και καλεί κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο, να στηρίξει, να ενισχύσει και να συμμετάσχει στην πανελλαδική καμπάνια που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Λάρισα, Βόλο, Άσπρα Σπίτια Bοιωτίας και Χαλκίδα, καταλήγει στην Αθήνα. Eίναι ένας αγώνας ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική καταστροφή. Αγώνας αξιοπρέπειας που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές και υποσχέσεις.

Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, χωρίς αναμονή μετά τόσα χρόνια ανθρωπιστικής καταστροφής, πρέπει να αναπτυχθεί άμεσα ένα πλατύ διεκδικητικό κίνημα για να τεθούν με επιτακτικότητα τα αιτήματα ολόκληρης της εργατικής τάξης για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, ένα τέλος στη λιτότητα, τα μνημόνια και την καταστολή.

Η εσωτερική πολιτική κατάσταση δεν εγγυάται ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά μάλιστα τις συμφωνίες με το Γιούρογκρουπ, θα επιλύσει τα επείγοντα και ζωτικά προβλήματα των εργατών και ιδιαίτερα της ανεργίας. Η συμμαχία της με ένα τμήμα του κεφαλαίου, η ταξική συνεργασία με εθνικιστές ακροδεξιούς, με την καραμανλική Δεξιά που ανέδειξε το νέο Πρόεδρο, με τους βιομηχάνους του ΣΕΒ και τους εφοπλιστές που εκπροσωπεί ο Καμμένος, δεν είναι τακτικού χαρακτήρα αλλά στρατηγική επιλογή. Αυτή η συμμαχία έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο σε ολόκληρη την πολιτική της γραμμή και τη διαπραγματευτική της θέση αλλά και στις προσδοκίες του λαού που η πλειοψηφία του την ανέδειξε σε κυβέρνηση και βροντοφωνάζει : “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!”.

Το σφίξιμο της θηλιάς του χρέους στο λαιμό του λαού από τους δανειστές (ντόπιους και ξένους) και ο συμβιβασμός με τμήμα του κεφαλαίου στο εσωτερικό, συνοδεύεται από νομοσχέδια (ΕΡΤ, επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίου, νομοσχέδιο ανθρωπιστικής κρίσης κ.λπ.) που δείχνουν προσαρμογή στις απαιτήσεις της τρόικας ενάντια στα αιτήματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, εργαζόμενης και άνεργης. Ιδιαίτερα η νέα γενιά θα πρέπει να περιμένει σαν το ζητιάνο την πενιχρή ανθρωπιστική βοήθεια μέσω των γνωστών ευρωπαϊκών προγραμμάτων απορρύθμισης της εργασίας.

Σε όλο το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το χρηματιστικό κεφάλαιο, δεν υπάρχει καμιά μνεία τί θα γίνει με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα πάνω στο ζήτημα των λουκέτων στις παραγωγικές μονάδες, των απολύσεων, της πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων που συντρίβουν τον εργατικό μισθό και την αξιοπρέπεια μετατρέποντας την εργασία σε δουλεία.

Όμως, το ΔΝΤ και η συμφωνία στο Eurogoroup της 20ης Φλεβάρη απαιτούν συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και των εργασιακών «μεταρρυθμίσεων», δηλ. την πλήρη καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει ένα διπλό αλλά αδύνατο συμβιβασμό: να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού που την έφεραν σε αυτή τη θέση και ταυτόχρονα να έρθει σε μια συμφωνία με τους δανειστές που συνθλίβουν τις ζωές μας. Η σημερινή κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι, την συνθηκολόγηση “επιτυχία” και τον εκβιασμό «έντιμο συμβιβασμό», τη συνέχιση της λιτότητας επ’ αόριστο “ανακούφιση από την ανθρωπσιτική κρίση”.

Είναι απαραίτητο να προβάλλουμε άμεσα μια εναλλακτική λύση στην καπιταλιστική χρεοκοπία, που για το ΕΕΚ συνοψίζεται στο σύνθημα που υιοθετήσαμε με αφορμή τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΒΙΟΜΕ): «τα εργοστάσια και όλη η εξουσία στους εργάτες» για να δικαιωθούν επιτέλους τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού.

Γιατί:

• Μπορούμε να αποτινάξουμε το ζυγό του χρηματιστικού κεφαλαίου στη χώρα μας διαγράφοντας πλήρως και μονομερώς το χρέος, εθνικοποιώντας τις τράπεζες και όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο και κάτω από τον έλεγχο εργατών και των εργαζομένων για να γίνουν μηχανισμοί κοινωνικού σχεδιασμού και όχι θηλιά στο λαιμό του λαού.
• Να περάσουν στα χέρια των εργατών όλα τα εργοστάσια που απολύουν, κλείνουν ή μεταναστεύουν, με αυτοδιαχείριση, εργατικό έλεγχο και κοινωνικό σχεδιασμό.
• Να απαγορευτούν οι απολύσεις και να μοιραστεί όλος ο αναγκαίος κοινωνικός χρόνος σε όλους για να τελειώνουμε με την ανεργία.
• Να δοθούν μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας και όχι φτώχειας και απελπισίας.
• Να αγωνιστούμε ώστε όλα τα κοινωνικά αγαθά να είναι δωρεάν: στέγη, θέρμανση, συγκοινωνίες, παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμός.
• Για μια κοινωνία δικαιοσύνης κι αλληλεγγύης, χωρίς δεσμά και δεσμοφύλακες ντόπιους και ξένους, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, χωρίς καταπίεση κι εκμετάλλευση από τρόικες και καπιταλιστές, αληθινά σοσιαλιστική, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, στον κόσμο!

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
26 Mαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου