* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΕΛΕΝΗΣ Σ. ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Η συναδέλφισσα Ελένη Σ. που απολύθηκε εκδικητικά από το κατάστημα του ΑΒ Βασιλόπουλο στον Χολαργό στις 16/2, δικαιώθηκε από την επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής απ’ όπου διεκδικούσε την επαναπρόσληψή της.

Με την παρουσία αλληλέγγυων σωματείων κατά την διάρκεια της εργατικής διαφοράς αλλά και την στήριξη δεκάδων εργαζομένων και ανέργων στην είσοδο του κτιρίου, η επιθεώρηση εξέδωσε την παραπάνω απόφαση.

Η απόφαση δικαιώνει την πλευρά της εργαζόμενης σε όλα τα επίπεδα. Καταρχήν, αμφισβητεί την αξιοπιστία των φύλλων αξιολόγησης που κατέθεσε η εργοδοσία και τα οποία περιγράφει ως «ασαφή». Μάλιστα, σημειώνει ότι η γενική εικόνα των αξιολογήσεων είναι υπέρ της εργαζόμενης.

Η αναφορά σε συγκεκριμένο περιστατικό (εξυπηρέτηση ταυτόχρονα 2 πελατών) αποδεικνύει την υπέρ το δέον προθυμία να καλύψει τα εργασιακά της καθήκοντα και όχι την δήθεν πλημμελή κάλυψή τους, που ισχυρίζεται η εργοδοσία. Δηλαδή, ακόμα και το μόνο συγκεκριμένο περιστατικό που επικαλείται η εργοδοσία μέσω και της επίπληξης που δέχτηκε η συναδέλφισσα, αποδεικνύει το αντίθετο απ’ αυτό που ισχυρίζεται η εκπρόσωπος του «ΑΒ Βασιλόπουλου».

Επίσης, η επιθεωρήτρια επισημαίνει ότι το μέτρο της απόλυσης αποτελεί το επαχθέστερο μέτρο από την πλευρά της εργοδοσίας και την καλεί να επανεξετάσει την στάση της απέναντι σε μια εργαζόμενη που εργαζόταν με συνέπεια για 15 συναπτά έτη στην επιχείρηση.

Το παραπάνω σε συνδυασμό την απαξιωτική συμπεριφορά της εργοδοσίας που αρνήθηκε να καταθέσει στην επιθεώρηση τον εσωτερικό κανονινσμό εργασίας αλλά και κατάλογο με τις απολύσεις και τις βλαπτικές μεταβολές τα προηγούμενα 2 χρόνια από τα καταστήματα Χολαργού και Παπάγου, καταδεικνύει την καταχρηστικότητα της απόλυσης που βασίζεται στην εκδικητική στάση της εργοδοσίας στο πρόσωπο της συναδέλφισσας.

Ως εργαζόμενοι/εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου καλούμε όλους και όλες τις συναδέλφισσες του «ΑΒ Βασιλόπουλου» να σταθούν στο πλάι της Ελένης Σ και να οργανώσουν τις άμεσες διεκδικήσεις τους απέναντι στις συνθήκες κάτεργου που εφαρμόζονται σε όλες τις αλυσίδες s/m , σε όλο τον κλάδο του εμπορίου. Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο να αξιοποιήσουν την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας ως όπλο στα χέρια τους, ως δίδαγμα για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση μέσα στους χώρους δουλειάς είναι το όπλο μας.

Καλούμε την εργοδοσία του «ΑΒ Βασιλόπουλου» να προχωρήσει στην ανάκληση της απόλυσης και να σταματήσει την εκδικητική του στάση απέναντι στη συναδέλφισσα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψή της Ελένης Σ θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι το δίκιο της συναδέλφισσας, το δίκιο των εργαζομένων να νικήσει.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

orthostasia.wordpress.com/orthostasia@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου