* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΟΚΔΕ: Αντιπολεμική Συγκέντρωση: Παρασκευή 22/4, 18:30, Σύνταγμα. Ανεπιθύμητος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Την Παρασκευή 22/4, ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επισκέπτεται την Αθήνα (πιο πριν θα βρίσκεται στην Άγκυρα). Η παρουσία του δείχνει, ακόμα μια φορά, τους μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, από την εξάπλωση του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει καταστρέψει τη χώρα, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια ξεριζωμένους. Η κύρια ευθύνη γι’ αυτό το έγκλημα βαραίνει τους δυτικούς ιμπεριαλιστές και πρώτα απ’ όλα τις ΗΠΑ. Για να πετύχουν τους στόχους τους, να ελέγξουν την περιοχή, δημιούργησαν και ενίσχυσαν το τέρας των «τζιχανιστών» – και τώρα τους χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για νέες επεμβάσεις. Οι «ειρηνευτικές» συνομιλίες για τη Συρία στη Γενεύη καρκινοβατούν, απειλείται νέα κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων, ακόμα και γενίκευσή τους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέα επιδρομή στη Λιβύη (δήθεν για ν’ αντιμετωπίσουν κι εκεί τους «τζιχαντιστές»), αφού η προηγούμενη επέμβασή τους κομμάτιασε τη χώρα, δημιουργώντας χάος.


Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε στο Αιγαίο για το «προσφυγικό»! Η επίσκεψη του ΝΑΤΟϊκού γραμματέα προωθεί την ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή (Μ. Ανατολή, Β. Αφρική, Ουκρανία), τη μετατροπή της χώρας μας σε «χωράφι» των ιμπεριαλιστών για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσής τους με τη Ρωσία. Εκτός από τις ΝΑΤΟϊκές φρεγάτες που ήδη περιπολούν στο Αιγαίο (αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα), οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν άμεσα ακόμα περισσότερα πλοία, στρατιωτικούς ειδικούς, πολεμικό υλικό.

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ σέρνει τον ελληνικό λαό όλο και πιο βαθιά στη δίνη αυτών των τεράστιων συγκρούσεων. Δεν αρκούσε που εγκληματούν (όπως όλες οι κυβερνήσεις) δίνοντας βάσεις, λιμάνια και αεροδρόμια για την ελεύθερη χρήση του ΝΑΤΟ. Που συμμαχούν με αντιδραστικά καθεστώτα, όπως η αιμοσταγής δικτατορία του Σίσι στην Αίγυπτο και οι χασάπηδες του Ισραήλ. Με τη δική τους υπογραφή, καλωσόρισαν το ΝΑΤΟ ως μπάστακα στο Αιγαίο. Μαζί τους όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.) παρακαλάνε να είναι όσο το δυνατόν πιο στενοί σύμμαχοι των ΝΑΤΟϊκών, αδιαφορώντας για τη φωτιά του πολέμου που αυτοί ανάβουν στην περιοχή! Ενώ η ΝΑΤΟϊκή «φύλαξη των συνόρων» είναι εκτός των άλλων και μια τεράστια οικονομική αιμορραγία.

Αυτά τα μέτωπα (Μ. Ανατολή, Ουκρανία), και άλλα λιγότερο γνωστά (ΝΑ Ασία, Ειρηνικός, Αφρική), είναι κομμάτι της γιγάντιας σύγκρουσης των ΗΠΑ–ΕΕ–ΝΑΤΟ με άλλες μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας, τη Ρωσία και την Κίνα. Ο κίνδυνος του Πολέμου γεννιέται από την αθεράπευτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι μια τεράστια απειλή για τους λαούς, το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας, ειδικά με την τρομακτική καταστροφική ισχύ των σύγχρονων όπλων (συμβατικών και πυρηνικών).

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα, την ευρύτερη περιοχή, την Ευρώπη, να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο, τους ιμπεριαλιστές, κάθε κυβέρνηση/καθεστώς που τους υποστηρίζει. Να υπερασπίσουμε μαχητικά τις ελευθερίες μας, ενάντια στην αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη στο όνομα της «ασφάλειας». Με κοινούς αγώνες, αλληλεγγύη, διεθνισμό, να σταματήσουμε τα δολοφονικά σχέδιά τους, αναπτύσσοντας μια μαζική πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ–ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, με ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη διέλευση. Όχι απελάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστολή.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς, επεμβάσεις, πόλεμο

ΟΚΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου