* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ : Ολες/οι Στην Πλατεία Βικτώριας Το Σάββατο 9 Απριλίου Στις 2μμ, Στη Διαδήλωση Ενάντια Στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας Και Τις Απελάσεις

Η Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 θα καταγραφεί στην ιστορία ως μέρα ντροπής για την Ευρώπη, την Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία, η οποία καταστρατηγεί τη Σύμβαση της Γενεύης και κάθε μεταπολεμικό ανθρωπιστικό κεκτημένο, 200 άνθρωποι «επιστράφηκαν» στην Τουρκία από τη Μυτιλήνη. Ο προγραμματισμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι για αντίστοιχο αριθμό απελάσεων καθημερινά.

Η Ελλάδα και η αριστερή της κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη για την υπογραφή και για την εφαρμογή αυτής της βαρβαρότητας, η οποία προβλέπει μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών/ριών και ανταλλαγές ανθρώπων και επαναφέρει τον διαχωρισμό των μετακινούμενων πληθυσμών σε «νόμιμους» και «λαθραίους». Φέρει ακέραια την ευθύνη για τους χιλιάδες νεκρούς του Αιγαίου, αποτέλεσμα της απουσίας ασφαλούς περάσματος για τους πρόσφυγες.

Οι εικόνες των κατατρεγμένων από τον πόλεμο και την καταστροφή ανθρώπων που οδηγούνται παρά τη θέλησή τους στην Τουρκία μέσα σε πλοιάρια, συνοδευόμενοι ο κάθε ένας από αυτούς κι από ένα ρόμποκοπ της Frontex που φορά μάσκα οξυγόνου –μην τυχόν και κολλήσει φτώχεια και απελπισία- και ένα χαρακτηριστικό περιβραχιόνιο με τη σημαία της ΕΕ πάνω από την στρατιωτική στολή παραπέμπει ευθέως στις πιο σκοτεινές περιόδους της Ευρώπης, αυτές που υποκριτικά παρίστανε ότι έχει αφήσει πίσω της.

Στα πλοιάρια των απελάσεων, τους πρόσφυγες δε συνοδεύουν μόνο οι ανθρωποφύλακες της Frontex. Τους συνοδεύει και η Ευρώπη του ρατσισμού, του εθνικισμού, της καταστολής, του πολέμου, του ολοκαυτώματος, της αποικιοκρατίας, του Κεφαλαίου, της φτώχειας και του αποκλεισμού.

Τους τελευταίους μήνες, στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας αναπτύχθηκε ένα πλούσιο και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ένα κίνημα που ξεκινούσε από την υλική και ηθική βοήθεια και έφτανε μέχρι την έμπρακτη αμφισβήτηση των συνόρων, των φρακτών και των συρματοπλεγμάτων. Το κίνημα αυτό οφείλει σήμερα να κάνει ένα βήμα μπροστά: Να μετατραπεί σε κίνημα πολιτικής ανυπακοής στη συμφωνία της ντροπής, να ακυρώσει την εφαρμογή της, να εμποδίσει τις απελάσεις.

Τα ταξικά μας αδέρφια, οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενα εδώ. Μαζί θα ζήσουμε και μαζί θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς πολέμους και χωρίς εκμετάλλευση.

Καλούμε κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο, να κινητοποιηθεί ενάντια στην εφαρμογή της συμφωνίας και ενάντια σε κάθε απέλαση.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις εργατικές οργανώσεις και κινήσεις και όλο το εργατικό κίνημα να οργανώσουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις και εντάσσοντας τα αιτήματα των προσφύγων στα συνδικαλιστικά τους αιτήματα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία συμμετέχει και καλεί στη διαδήλωση που διοργανώνουν οι πρόσφυγες μαζί με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 2μμ, στην πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση την ελληνική βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αθήνα θα παραμείνει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της αλληλεγγύης και των προσφύγων.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Οι πρόσφυγες θα περάσουν!

-ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
-ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ/ΡΙΑΣ – ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ/ΕΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ
-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
-ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-ΚΑΤΩ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΑΜΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ – ΕΞΩ Η FRONTEX ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου