* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας 1,2,3 Ιουλίου 2016 - Πανεπιστημιούπολη Ιλίσια

«Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι»!

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας επιστρέφει μετά τη… δικαιολογημένη περσινή απουσία του λόγω του δημοψηφίσματος. Έτσι κι αλλιώς, την εικοσαετία που πέρασε από την πρώτη του διοργάνωση, το Φεστιβάλ κατάφερε να γίνει το μεγάλο ραντεβού του αντιρατσιστικού κινήματος, μια τριήμερη γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα.
Ειδικά φέτος όμως, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου το προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η διόγκωση του προσφυγικού κύματος, το κλείσιμο των συνόρων, η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, η ουσιαστική κατάργηση του ασύλου, οι απελάσεις, τα κέντρα κράτησης, οι απαράδεκτες συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων και τα απομονωμένα στρατόπεδα αποτελούν τις βασικές ψηφίδες της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.
Απέναντι στην αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε., αντιτάσσουμε τη βούλησή μας να ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες, να κατοικήσουμε στις ίδιες γειτονιές, να πάνε τα παιδιά μας στα ίδια σχολεία. Να αγωνιστούμε όλοι και όλες για τα κοινά αιτήματα της αξιοπρέπειας ενάντια στο ρατσισμό, τη φτώχεια και τη μνημονιακή λεηλασία.
Το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας με τις συναυλίες, τις συζητήσεις, τα θεατρικά δρώμενα, τις εκθέσεις, τον παιδότοπο, τις πολυεθνικές κουζίνες του στέλνει ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης.

Όσους φράχτες και αν σηκώσουν, εμείς θα ζήσουμε μαζί!

Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων

Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες, τις συζητήσεις και το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ σύντομα στο www.antiracistfestival.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου