* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΤΩΡΑ ! 9:00 π.μ. : Φορτσάκης προς φοιτητές "Τσακιστείτε έξω !"

Παρουσία φοιτητικών συλλόγων ξεκίνησε Σύγκλητος στη Πρυτανεία. Ο Φορτσάκης κάλεσε με σκαιό ύφος τους φοιτητές να αποχωρήσουν. Τελικά, η Σύγκλητος διέκοψε και ο πρύτανης αποχώρησε κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών. Καμία διάθεση για διάλογο δεν έχει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες από τη Σύγκλητο που διεκόπη. «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα» ήταν μία από τις «εκκλήσεις» Φορτσάκη προς τους παρευρισκόμενους φοιτητές. 

Πηγήleft.gr  

…σύντροφοι η κατηφόρα του Φορτσάκη δεν έχει τελειωμό, όσο και η αυταρχική -κατασταλτική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…ελπίζουμε στην ανάταση του φοιτητικού κινήματος που είναι απών τα 4 τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τους μαθητές και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για την υπεράσπιση της εκπαίδευσης, να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ….μαζί με τους εργαζομένους ενάντια στην χούντα της κυβέρνησης και τρόικας…αυτός δεν είναι πρύτανης είναι χωροφύλακας και δεν έχει θέση στο πανεπιστήμιο…όλοι και όλες στα συλλαλητήρια στις 6/11…όλοι αγωνιστικό παρών…η νίκη είναι δική μας !….

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

3 σχόλια:

  1. Αθήνα
    Τη διακοπή της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστημίο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 φοιτητές.

    Σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, που ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση.

    Ο πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πρυτανεία και -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να ζητάει «εξωτερική βοήθεια»

    Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φυλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα.

    Ο κ. Φορτσάκης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει «μπουλούκια» στην πρυτανεία από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μικρή ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του και άπλωσε πανό με το σύνθημα: «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία».

    Πηγή : in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανακοίνωση της Αρ. Εν. Νομικής για τα σημερινά γεγονότα στο Πανεπιστημιο Αθηνών:

    «Την Πέμπτη 30-10 ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της συγκλήτου του ΕΚΠΑ, κατόπιν απαίτησης των φοιτητών μέσα από τις κινητοποιήσεις των δύο προηγούμενων εβδομάδων, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το πανεπιστήμιο (διαγραφές φοιτητών, απολύσεις και διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων,εργολαβίες, εξισώσεις πτυχίων, security, κουρέματα σε δαπάνες για την παιδεία).

    Ο Φορτσάκης πιστός στις αυταρχικές πρακτικές που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα, είχε διαμηνύσει ότι η σύγκλητος θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των φοιτητών, η οπόια είναι επιβεβλημένη, εφόσον αυτούς αφορούν τα μέτρα που εφαρμόζονται. Είναι προφανές ότι ο νέος πρύτανης επιδιώκει σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ να καταργήσει κάθε έννοια συνδιοίκησης αποκλείοντας φοιτητές και εργαζόμενους, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μία νέα μορφή κανονικότητας προωθείται στο ΕΚΠΑ, κάτι βέβαια που δεν αποτελεί κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά την συνέχεια μιας πολιτικής που υποβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο και επιβάλλει την πειθάρχηση, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Οι φοιτητικοί σύλλογοι υλοποιώντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, διεκδίκησαν την μαζική παρουσία τους στη σύγκλητο, αψηφώντας τις απειλές του πρύτανη. Ο Φορτσάκης αντιμετωπίζοντας για άλλη μια φορά το πανεπιστήμιο σαν τσιφλίκι του, επιτέθηκε στους φοιτητές και τους εργαζόμενους που ήταν εκεί λέγοντάς τους '' Είστε όλοι παράνομοι, θα φωνάξω την αστυνομία. Τσακιστείτε και βγείτε έξω''.

    Αναρωτιόμαστε πραγματικά πώς αντιλαμβάνεται την νομιμότητα στο πανεπιστήμιο ο πρύτανης, όταν φέρνει τα ΜΑΤ έξω από την πρυτανεία, 'οταν κλειδώνει μέσα στο κτίριο τους εργαζόμενους,όταν ξοδεύει εκατομμύρια για security την ίδια στιγμή που οι καθαρίστριες είναι απολυμένες και απλήρωτες, όταν ισχυρίζεται ότι θα προχωρήσει στις διαγραφές φοιτητών και εν τέλει όταν με τις πολιτικές που ακολουθεί οδηγεί στην συρρίκνωση και την κατάρρευση του δημόσιου πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα όταν εργαζόμενη απευθύνθηκε στα μέλη της συγκλήτου, υπογραμμίζοντας τις πρακτικές του πρύτανη να κλειδώνει εργαζόμενους στον χώρο του πανεπιστημίου, η απάντηση του τελευταίου ήταν πως '' Δεν είμαστε όλοι το ίδιο''. Ο Φορτσάκης αδιαφορώντας για τα πορίσματα και τις αποφάσεις των επιθεωρήσεων εργασίας θεωρεί πως μπορεί να δρα αυθαίρετα και να αποφασίζει για το σύνολο των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου, με πρόσχημα την νομιμότητα της δικής του λογικής. Για τον πρύτανη οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι που θέλουν να έχουν λόγο στις διαδικασίες του πανεπιστημίου αποτελούν τους εχθρούς μιας πολιτικής πραγματικότητας που ο ίδιος συγκαλύπτει ,και την ίδια στιγμή καλεί τις κάμερες να καταγράψουν την ''αυθαιρεσία'' των φοιτητών και των εργαζομένων. Αυθαιρεσία είναι να κλείνει ο πρύτανης τα κτίρια του πανεπιστημίου όποτε θέλει λες και είναι το σπίτι του, αυθαρεσία είναι να συνεδριάζουν τα όργανα του πανεπιστημίου πίσω απο κλειστές πόρτες με τηλεοπτική κάλυψη χωρίς την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, αυθαιρεσία είναι η πρόσκληση της αστυνομίας να συλλάβει φοιτητές και εργαζόμενους που ζητούν να γίνει συζήτηση στην σύγκλητο με όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

    Σε αυτές τις πολίτικές, πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση από το σύνολο των φοιτητών,στέλνοντας το μήνυμα ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους εργαζόμενους και όχι στον εκάστοτε πρύτανη που αυθαιρετεί εις βάρος τους με εντολή της κυβέρνησης.Ειναι απαραίτητο οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποκτήσουν ξανά ζωή, έχοντας μαζικότητα και παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια σε αυτούς που σχεδιάζουν και σε αυτούς που υλοποιούν το τσάκισμα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

    Στο νέο μοντέλο πανεπιστημίου που επιβάλλουν, θα μας βρουν απέναντί τους!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση για όσα έγιναν στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, την Πέμπτη, εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

    «Την Πέμπτη 30 Οκτώβρη το πρωί, ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ. Όλες τις προηγούμενες ημέρες, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου είχαν πραγματοποιήσει γενικές συνελεύσεις και είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις για τα οξυμένα προβλήματα που συναντούν οι φοιτητές όπως:

    Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό

    Ούτε 1 ευρώ για σίτιση - στέγαση - βιβλία - σημειώσεις - αναλώσιμα - μεταφορές.

    Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους. Επίδομα ενοικίου και δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία.

    Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών.

    Κανένας φοιτητής να μη μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία, οι πρωτοετείς που θα πάρουν μεταγραφή να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια ώστε να μη χάσουν το εξάμηνο.

    Να φύγουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τις σχολές.

    Να φύγει η εταιρεία security.

    Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο.

    Να μη διαγραφεί κανείς φοιτητής που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του.

    Μια σειρά συλλόγων, εκτός από αρκετές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αποφάσισαν να θέσουν με εκπροσώπους τους αυτά τα αιτήματα και στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, όταν συνεδριάσει.

    Όμως, όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν έχουν καμιά σχέση με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ. Μια μικρή ομάδα μελών των παρατάξεων ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, έξω και πέρα από τις αποφάσεις των συλλόγων, έστησε ένα σκηνικό για τις κάμερες που τελικά εξυπηρετεί άλλους σκοπούς: Να μη γίνεται καμιά συζήτηση και να μην υπάρχει καμιά ενημέρωση στην κοινή γνώμη για τα τεράστια προβλήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου, πράγμα που βολεύει την κυβέρνηση, ώστε με τη σύμφωνη γνώμη του Πρύτανη να συνεχίζει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να παρουσιάζεται υποκριτικά ως υπέρμαχος της δήθεν "εύρυθμης" λειτουργίας του Ιδρύματος και να προσπαθεί να νομιμοποιήσει μέτρα, όπως security και άλλα, που βάζουν στο στόχαστρό τους τη συλλογική διεκδίκηση. Να δίνει τροφή για δηλώσεις όπως αυτή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ότι "Για όσους επιχειρούν καταλήψεις, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους νόμους, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται". Έχει στόχο να ενταθεί ο αυταρχισμός, να αποπροσανατολιστούν οι φοιτητές από την ανάγκη να συζητήσουν και να παλέψουν μαζικά γι' αυτά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να συκοφαντούνται οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες δρουν με αυτόν τον τρόπο. Πλέον είναι πιο καθαρό από ποτέ ότι δρουν τυχοδιωκτικά, για τις κάμερες και για εντυπωσιασμό, ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των συλλόγων και των συνελεύσεών τους. Με αυτόν τον τρόπο συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα, μπαίνουν εμπόδιο στη συμμετοχή και την οργάνωση των φοιτητών, στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στις σπουδές και το μέλλον.

    Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν την πάλη τους για όσα έχουν ανάγκη. Να συμμετέχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στο οποίο καλούν πάνω από 60 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Να παραμερίσουν τις δυνάμεις που μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση και το δυνάμωμα του αγώνα».

    ---------------------------------------

    κρίμα.....για την Μ.Α.Σ. που αναμασά για χιλιοστή φορά την κομματική γραμμή και μιλάει για τυχοδιωκτικές ομάδες, μη παρμένες αποφάσεις συλλόγων, και όλα τα κάνουν τα ΕΑΑΚ και οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέαμα !!!!!....αυτά έχουν καταλάβει οι αγωνιστές κνίτες από την εμπειρία τους στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και από τους νεολαίστικους αγώνες...και πάλι κρίμα....μόνοι θα μείνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή