* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αντώνης Σταμπούλος: ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Συγκέντρωση-παρέμβαση στο υπουργείο δικαιοσύνης την Παρασκευή στις 5:30 μμ κεντρική διαδήλωση το Σάββατο στις 12μμ στο Μοναστηράκι..

Ο Αντώνης Σταμπούλος διανύει ήδη την τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας και δίψας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του

Για μια ακόμη φορά, στην περίπτωση της σύλληψης του Αντώνη Σταμπούλου, οι διωκτικές αρχές, τα κανάλια και οι εφημερίδες μετατρέπονται σε δικαστήρια, τα οποία δικάζουν και καταδικάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Για μια ακόμη φορά η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης, αν και αντίθετη στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, θεωρείται δεδομένη, αν όχι «δικαιολογημένη». Για μια ακόμη φορά το τεκμήριο της αθωότητας και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καταστρατηγούνται.

Τώρα θέλουν να στερήσουν από τον Αντώνη Σταμπούλο και τα δικαιώματά του ως κρατουμένου, αφού τον «απομονώνουν» άρον-άρον και για άγνωστους λόγους στις φυλακές Λάρισας, μακριά από τη συνήγορό του και την οικογένειά του και μάλιστα τις πρώτες, κρίσιμες ημέρες μετά τη σύλληψή του.

Όσο αυτονόητα θεωρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις, άλλο τόσο αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρούμε πλέον την καταστρατήγησή τους. Η διεκδίκησή τους απαιτεί αγώνα. Διεκδικώντας τα «αυτονόητα» λοιπόν, ζητώντας δηλαδή να κρατηθεί στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, ο Αντώνης Σταμπούλος ξεκίνησε την Δευτέρα 6/10 απεργία πείνας και δίψας. Αυτονόητα στεκόμαστε πλάι του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

2 σχόλια:

  1. Άμεση αποφυλάκισή του Αντώνη Σταμπούλου!

    Ο Αντώνης Σταμπούλος άρχισε ήδη απεργία πείνας και δίψας ενάντια στη μεταφορά του σε φυλακή μακριά από την Αθήνα, μεταφορά που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την υπεράσπισή του και την ζωή του, όπως και των συγγενών και φίλων του. Το κράτος, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, προσπαθούν κυριολεκτικά να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και να τον εξοντώσουν, χωρίς να έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Έκαναν ήδη δίκη προθέσεων και τον φυλάκισαν με μόνο στοιχείο την ιδεολογία του και την υποτιθέμενη πρόθεσή του να κάνει τρομοκρατικές ενέργειες!

    Το αστικό κράτος και η καπιταλιστική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ περνάνε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κινήματος. Για να διατηρήσουν την οικονομική και πολιτική εξουσία της άρχουσας αστικής τάξης. Ισοπεδώνουν κατακτήσεις εργασιακές, κοινωνικές, πολιτικές, πράγμα που με τη σειρά του καθοδηγεί τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και των δικαστών.

    Το αστικό κράτος και η συγκυβέρνηση δεν σέβονται ούτε το δικό τους σύνταγμα, το οποίο παραβιάζουν συστηματικά, το κάνουν λάστιχο και το φέρνουν στα μέτρα τους. Η αναγκαιότητα της πάλης του κινήματος για την άμεση ανατροπή τους πηγάζει από την παραμικρή πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, η πολιτική των μνημονίων αποδεικνύει την αδυναμία του συστήματος να διασφαλίσει στην εργατική τάξη και στο λαό τα στοιχειώδη μέσα για την επιβίωσή του, και η ανατροπή του με επανάσταση αναδεικνύεται στη μοναδική λύση για την επιβίωση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

    Στεκόμαστε δίπλα στον Αντώνη Σταμπούλο και σε κάθε αγωνιστή που αντιπαλεύει με αρχές το σαπισμένο και εκφυλισμένο καπιταλιστικό σύστημα, και τους στηρίζουμε απέναντι στην εκδικητική δίωξή τους από το κράτος χωρίς να ταυτιζόμαστε μαζί τους στο σύνολο των απόψεων και των πρακτικών τους.

    Καλούμε την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, να στηρίξουν τον Αντώνη Σταμπούλο και να διεκδικήσουν την άμεση αποφυλάκισή του και την τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στην αυθαίρετη δίωξή του και στην κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων εναντίον του.

    Αθήνα, 7/10/2014 το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ταξική πάλη και ο ευρύτερος αντικαπιταλιστικός αγώνας διδάσκει ότι το κράτος του Κεφαλαίου για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της τάξης των αστών κάνει ότι μπορεί για να χτυπήσει τον οργανωμένο ταξικό πόλο και τους αγωνιστές που προσπαθούν να οικοδομήσουν στέρεες δομές και να δώσουν κατευθύνσεις ταξικές, ανατρεπτικές, επαναστατικές. Η διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική τάξη δεν θα γίνει ούτε από την σοσιαλδημοκρατία, ούτε από διαχειριστικές δυνάμεις ανεξαρτήτου πολιτικής αναφοράς στο έδαφος του καπιταλισμού αλλά από την προλεταριακή αντίσταση και πάλη. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι εργαζόμενοι, το πλήθος των από κάτω αν δεν κατανοήσουν αυτό το πράγμα θα συνεχίσουν να βιώνουν αυτόν τον εφιάλτη. Την ήττα, τον φόβο, την υποταγή, την σκατοζωή εν τέλει.
    Τις τελευταίες μέρες στα χέρια του κράτους βρίσκεται ένας συνεπής αγωνιστής, άνθρωπος του αγώνα και της αλληλεγγύης. Που έβαζε τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, που έσκυβε με αγωνία στα προβλήματα των εργαζομένων και των ανθρώπων της τάξης μας. Ο ίδιος εργαζόμενος και στρατευμένος όπως χιλιάδες νέοι άνθρωποι στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τα παπαγαλάκια όπως και κάθε φορά σπιλώνουν και λοιδορούν έναν αγωνιστή (με μηδαμινά στοιχεία κατηγορίας) όπως επανειλημμένα κάνουν με ανακοινώσεις που τους υπαγορεύει η αντιτρομοκρατική. Υπερασπίζουν την τάξη τους.
    Οι εργάτες και οι καταπιεσμένοι έχουμε και μεις ποιόν να υπερασπίσουμε, και αξίζει να το κάνουμε με καμάρι και αγωνιστική διάθεση. Τον σύντροφο Α. Σταμπούλο που δυνάμωνε με την παρουσία του, τους ταξικούς αγώνες. Τους απεργούς στη Χαλυβουργία, τους εμπορουπάλληλους στις απεργίες, τους οδηγούς δικύκλου στις μοτοπορείες, έσφιγγε τις αλυσίδες όταν ορμούσαν τα ΜΑΤ να ματοκυλίσουν εργάτες στο κέντρο της Αθήνας όχι μία και δύο αλλά δεκάδες φορές. Δίπλα στον κόσμο του αγώνα σε όλες τις δύσκολες στιγμές, να εμψυχώνει το κόσμο της επιβίωσης και του μεροκάματου και να στέκεται παλικαρίσια στο πλάι των αγωνιζόμενων.

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Α.ΣΤΑΜΠΟΥΛΟ

    Δίκτυο εργατών/κομμουνιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή