* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο Eγκάθετος Tου Σαμαρά Πρέπει Να Ξέρει Ότι Η Εξέγερση Που Έριξε Τη Χούντα Ξεκίνησε Από Τη Νομική...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι σήμερα Πέμπτη 13/11 στις 5.00 μμ στα Προπύλαια

Η μαύρη μπότα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα του φόβου και της τάξης ενάντια στον εχθρό λαό ξαναχτύπησε! Έχει βάλει σε εφαρμογή ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αποκλεισμό όλων των σχολών στο κέντρο της Αθήνας από τους φαιοπράσινους προστάτες της, τα έμμισθα τάγματα εφόδου του κράτους ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ κ.λπ.

Ουσιαστικά αυτό που επιχειρούν με πρόσχημα τη διατήρηση της τάξης, είναι η απαγόρευση των εορτασμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολές και η αναπαραγωγή ενός κλίματος τρομοκρατίας και προληπτικής καταστολής ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τρέμουν τη φωτιά του Νοέμβρη έτσι όπως την έτρεμαν το ΄73 και οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν με τα όπλα, τις φυλακίσεις και τις εξορίες συντηρούσαν την επίπλαστη και προσωρινή ισορροπία του μισητού καθεστώτος τους.


Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον εγκάθετο κομματικό πρύτανη του ΕΚΠΑ, απέκλεισαν την είσοδο των φοιτητών της Νομικής σχολής χρησιμοποιώντας βία, χτυπήματα με γκλομπ και ασπίδες, δακρυγόνα, και βομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών.​Συμπεριφέρονται σαν εισβολείς. Καταπατούν απροκάλυπτα τα τελευταία υπολείμματα των δημοκρατικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης.

Στο καθεστώς της μνημονιακής χούντας που βιώνουμε, αυτό που προέχει γι' αυτούς, είναι η «τάξη» που πρέπει να απολαμβάνουν οι αγορές, οι τράπεζες, οι επενδυτές και τα χρηματιστήρια, σε βάρος των αναγκών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Καταγγέλλουμε τον διορισμένο πρύτανη ότι εκτελεί συμβόλαιο με την υπογραφή του Σαμαρά και του Βενιζέλου και στόχο την επιβολή ενός πανεπιστημίου αποστειρωμένο από τις κοινωνικές διεργασίες και αφοσιωμένου στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και της αγοράς. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι το τσάκισμα κάθε αντίστασης και κάθε συλλογικότητας που αμφισβητεί και αντιστέκεται σε αυτή την προοπτική.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές να υπερασπιστούν μαχητικά και αποφασιστικά τις συλλογικές τους αποφάσεις.

  • Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν μετά τη χούντα.
  • Όσο και να θωρακίζουν το σύστημά τους, θα τσακιστεί από τους λαϊκούς αγώνες.
  • Η φωτιά του Νοέμβρη καίει ακόμη, τρομάζει το καθεστώς και φωτίζει τους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας των μνημονίων.
  • Ότι και να κάνουν η οργή θα βγει στο δρόμο της εξέγερσης
  • Όλοι σήμερα το απόγευμα στις 5.00 μμ στα Προπύλαια
  • Ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης. Ανοιχτές σχολές για τους φοιτητές και τους αγώνες τους.
  • Ψωμί-παιδεία-δουλειά-δημοκρατία για όλους!


Να ανατρέψουμε την μαύρη κυβέρνηση και την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Να παραιτηθεί ο χουντικός «πρύτανης».

Όλοι στους δρόμους... να κάνουμε την επέτειο της εξέγερσης σταθμό στην πάλη για την ανατροπή!

9 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5.00 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

    Ο πρύτανης της βίας και των ΜΑΤ, κ. Φορτσάκης, με τις πλάτες του κράτους και τις εντολές της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κήρυξε από χθες Λοκ-άουτ στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, κλείνοντας με το «έτσι θέλω» τις σχολές και εμποδίζοντας να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος! Παραμονές Πολυτεχνείου, ο κ. Φορτσάκης και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι ήρθαν να μας υπογραμμίσουν ότι η σύγχρονη Χούντα της αγοράς, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι εδώ και «αποφασίζει και διατάζει» κάθε αυταρχικό, ολοκληρωτικό και αντιδραστικό μέτρο και πολιτική για τα συμφέροντα των λίγων, της ολιγαρχίας του πλούτου.

    Μερικές εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής Σχολής που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από τη σχολή τους δέχθηκαν 2 φορές την άγρια επίθεση των ΜΑΤ που είχε καλέσει ο «Πρύτανης»-διοικητής κ. Φορτσάκης. Αποτέλεσμα ο τραυματισμός φοιτητών στο κεφάλι από την επίθεση των ΜΑΤ.

    Σε ανακοινώσεις τους, εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και φορείς καταγγέλλουν τη βάρβαρη επίθεση και απαιτούν: Ανοιχτές σχολές για τους φοιτητές και τους αγώνες τους.

    Καλούν σε Συγκέντρωση και Πορεία διαμαρτυρίας, σήμερα, Πέμπτη, στις 5.00 μ.μ. στα Προπύλαια

    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ.

    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ "ΠΡΥΤΑΝΗΣ"

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

    Πηγή : nar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5μμ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Να μην αφησουμε να περασουν οι Βαρβαροι του κρατους και του κεφαλαιου.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Παραμονές Πολυτεχνείου η κυβερνητική προβοκάτσια, με την βοήθεια του πρυτανικού Κούϊσιλγκ στο ΕΚΠΑ Χερ Φορτσάκη σε πλήρη δράση: Λοκ αουτ στη Νομικη Αθηνας από ΜΑΤ, ξύλο, φοιτητές στο νοσοκομείο. Κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου(ΑΣΟΕΕ) αλλά και όλων σχεδόν των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Κάθε αδράνεια ή σιωπή είναι συνενοχή.

    Κόσμος ήδη συγκεντρώνεται για να υπερασπιστεί το Πανεπιστήμιο.

    Η νεολαία μας, η ΟΕΝ, καλεί σήμερα στις 5μμ πορεία απο τα Προπύλαια
    (συγκέντρωση από την πίσω πλευρά λόγω της στρατοπεύδεσης των δυνάμεων καταστολής).

    Οι εξελίξεις αφορούν όλη την εργατική τάξη, όλους τους καταπιεσμένους και τα θύματα της τρόικα.
    Το ΕΕΚ συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις και καλεί φοιτητές, εργαζόμενους, τον λαό σε κινητοποίηση άμεσα.
    Να μην αφήσουμε να περάσουν οι Βάρβαροι του κράτους και του κεφαλαίου.

    13/11/14

    ΟΕΝ-ΕΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκυβέρνηση και πρυτάνεις-δικτάτορες μας κήρυξαν πόλεμο
    ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ,
    ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

    ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, 13/11, στην πορεία στα Προπύλαια, 5:00 μμ

    41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, συγκυβέρνηση, πρυτάνεις και μηχανισμοί καταστολής μας θυμίζουν τι πάει να πει χούντα. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και επίδοξος δικτάτορας, Φορτσάκης, επέβαλε λοκ άουτ στη Νομική, για να μην πραγματοποιήσουν οι φοιτητές την κατάληψη που είχαν αποφασίσει με γενική συνέλευση.

    Την υλοποίηση της απόφασης του Φορτσάκη ανέλαβαν οι συμμορίες των ΜΑΤ. Σήμερα 13/11 το πρωί, όταν φοιτητές συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθούν για το λοκ άυοτ, ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ, που τους περικύκλωσαν, δεν επέτρεπαν σε κανέναν να φύγει και ετοιμάζονταν να τους προσαγάγουν μαζικά! Σαν να μην έφτανε αυτό, χτύπησαν δυο φοιτητές, απλά επειδή βρίσκονταν στο χώρο, δείχνοντας το μίσος τους για τη νεολαία και τους αγώνες της.

    Τα σημερινά γεγονότα αποτελούν αποκορύφωμα της όλο και πιο βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, του όλο και που μαύρου αυταρχισμού, που επιχειρείται με «φωτιά και σίδερο» να επιβληθεί στα πανεπιστήμια. Η άθλια συγκυβέρνηση και οι διορισμένοι πρυτάνεις–υπηρέτες της δεν έδρασαν τυχαία σήμερα. Θέλουν να δείξουν πως δεν σέβονται ούτε την ιστορική εξέγερση–ορόσημο του Πολυτεχνείου, ούτε κανένα σύμβολο αντίστασης, που θα μπορούσε να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό. Θέλουν να καταστρέψουν το φοιτητικό κίνημα, να τσακίσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης για να μας επιβάλλουν τη χούντα της αγοράς και των Μνημονίων και μέσα στα πανεπιστήμια, να καταστρέψουν τη δημόσια παιδεία και όσα δικαιώματα κατακτήθηκαν με τους σκληρούς αγώνες (διαγραφές φοιτητών, ιδιωτικοποίηση, δίδακτρα κ.λπ.).

    Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Η καταστολή που επιβάλλει το κράτος έκτακτης ανάγκης πρέπει να αντιμετωπιστεί με λυσσασμένους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Όσο εξαπολύουν απέναντι στη νεολαία τα ΜΑΤ, τόσο δείχνουν πόσο τρέμουν τη δύναμη και την εξέγερσή μας. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά: με μαζικές κινητοποιήσεις, δυναμικές διαδηλώσεις στους δρόμους, με καταλήψεις διαρκείας.

    Ας αποτελέσει η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την αρχή για να οργανώσουμε παντού τη δική μας εξέγερση, με τους φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό, που θα ανατρέψει αυτή την χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας, το συρφετό της συγκυβέρνησης και των πρυτάνεων, της Τρόικας και των Μνημονίων. Και θα ανοίξει το δρόμο για την επιβολή των δικών μας λύσεων αναγκών, σε ρήξη με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το καθεστώς της σκοτεινής «σταθερότητάς» τους.

    ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

    ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκέντρωση φοιτητών στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια ενάντια στην επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια απαντούν οι φοιτητές στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που έγινε το πρωί σε φοιτητές που θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή. Η πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ των Συλλόγων και έχει ανταποκριθεί θετικά η συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

    Το πρωί φοιτητές θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή για τα μαθήματά τους και τις δραστηριότητές τους, όπως Γενικές Συνελεύσεις.

    Ωστόσο, η Νομική όμως, όπως και η ΑΣΟΕΕ, ήταν κυκλωμένη από τα ΜΑΤ, λόγω της προκλητικής απόφασης των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία τους με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

    Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσει τις σχολές, επιστράτευσε τα ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν στους φοιτητές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φοιτητών.

    Πηγή : 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ:
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    «Μια ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών, σε χώρους εκτός του Πανεπιστημίου, “κατατροπώθηκε” αιματηρά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Μια δημοκρατική διαμαρτυρία απέναντι στην αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση Πρυτάνεων να κλείσουν πανεπιστημιακές σχολές από την Πέμπτη 13/11/14 έως και την προσεχή Δευτέρα 17/11, “και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις αυτών των ημερών”, αντιμετωπίσθηκε ως “προεόρτιο τρομοκρατίας”! Η υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θεωρείται συνώνυμη με την ανομία και την τρομοκρατία...

    Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης συνεχίζοντας τα μαθήματα εργοδοτικού δικαίου και επιχειρηματικής ευρυθμίας στο Πανεπιστήμιο, αντλεί πλέον την νομιμότητα της διοίκησης που ασκεί από την κατασταλτική ισχύ των διμοιριών ΜΑΤ, διαγράφοντας την όποια ακαδημαϊκή ευθύνη του. Η επιλογή των πρυτάνεων που κλείνουν τους πανεπιστημιακούς χώρους, συντάσσεται με την κυβερνητική στρατηγική της έντασης και στρέφεται ευθέως κατά του θεσμού του Πανεπιστημίου της δημοκρατικής ευθύνης και της ελευθερίας του λόγου. Σκηνοθετούν εστίες έντασης, κατασκευάζουν φανταστικούς τρομοκράτες, μόνο και μόνο για να εμπεδώσουν τη “νομιμότητα” της σιωπής, του αυταρχισμού και της διάλυσης του κοινωνικού ρόλου των ΑΕΙ.

    Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας απονέμοντας εύσημα στον αυταρχισμό του κ. Φορτσάκη, φέρουν ακέραιη την ευθύνη της σημερινής αντιδημοκρατικής εκτροπής στα ΑΕΙ. Ο κοινωνικός ρόλος των ΑΕΙ δεν κινδυνεύει από τους ανθρώπους του, διδάσκοντες διδασκόμενους και διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά καταρρέει από την καταστροφική πολιτική του “επιχειρηματικού Πανεπιστημίου” και της κατάργησης της δωρεάν παιδείας.

    Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από τους πανεπιστημιακούς χώρους, τον έμπρακτο σεβασμό της συνταγματικής εγγύησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας του λόγου.

    Η νομαρχιακή επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικούς, να υπερασπισθούν την δημοκρατική παράδοση του Πανεπιστημίου, την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73. Η μαζική ειρηνική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου της Δευτέρας και των παράλληλων επετειακών εκδηλώσεων αποτελούν τη Δημοκρατική απάντηση της νεολαίας, του κόσμου της εργασίας και της γνώσης στην καταστολή και πειθάρχηση που προαπαιτούν οι πολιτικές του Μνημονίου και εφαρμόζουν οι εντολοδόχοι του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες” χαρακτηρίστηκαν σήμερα οι φοιτητές από την κυβέρνηση που στηρίζει τις πρυτανικές αρχές στην επιλογή τους να κλείσουν τις σχολές μέχρι την Τρίτη εν όψει της 17 Νοέμβρη. Οι φοιτητές που προσπάθησαν να μπουν στη Νομική το πρωί, προκειμένου να κάνουν τις προγραμματισμένες συνελεύσεις τους, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει τη Νομική και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έχει σηκώσει το ελικόπτερό της και είναι έτοιμη να επιβάλλει την Τάξη στην πρωτεύουσα. Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις ώρες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εξελίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις με τον πρύτανη να έχει κατεβάσει τον διακόπτη ηλεκτροδότησης της σχολής προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συνέλευσης των φοιτητών.

    Κανείς δεν εκπλήσσεται, μια και όλη αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά γραμμική, στο πλαίσιο της κατασταλτικής στρατηγικής της ακροδεξιάς διακυβέρνησης. Η μόνη έκπληξη είναι η αθροιστική της “φυσιογνωμία”. Ζωσμένες οι σχολές όλο και πιο ασφυκτικά κάθε 17 Νοέμβρη από το 2010 και μετά, τρεις μέρες πέρσι το λόκ άουτ, πέντε μέρες φέτος. Και πάει λέγοντας. Η αστυνομία έχει ξεχυθεί στους δρόμους κάνοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμα της κρατικής βαρβαρότητας όσο πιο σαφές μπορεί. Με φόντο το ρήμαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, τις γονυκλισίες στις επιταγές των υπερεθνικών διευθυντηρίων, το χτύπημα των μαθητικών καταλήψεων, τις απόπειρες εξώσεων σε δύσμοιρους οφειλέτες, τη προγονόπληκτη νεκροφιλία στην Αμφίπολη, τα εθνικιστικά πλατσουρίσματα στις ΑΟΖ… η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αφόρητη.

    Μπαίνοντας στον εξεγερσιακό αστερισμό των ημερών, «όποιος δε θέλει τη φωτιά ας μην πιάνει τα κάρβουνα». Η κυβέρνηση συνεπής στις ασκήσεις εξανδραποδισμού και με τις πλάτες των εξωνημένων διαμεσολαβήσεων, έχει ρίξει το γάντι. Ο Σύριζα έκανε… επερώτηση στη Βουλή συνεπής στην τακτική υποθήκευσης των αγώνων μέχρι να έρθει «στα πράγματα», το ΚΚΕ καλεί… στην πορεία της 17 Νοέμβρη (ενώ οι σχολές δεν το ενοχλούν κλειστές έως τότε…) και μένει ο Ανταρσύα να μαζέψει την σημερινή πολιτική υπεραξία με τα αγωνιστικά «μπρος-πίσω» στα λουλουδάκικα μέχρι να βγάλει την ανακοίνωση για τους προβοκάτορες σε περίπτωση που «ξεφύγει» η κατάσταση.

    Αυτοί είναι λοιπόν που υπονομεύουν τους αγώνες των φοιτητών… Αυτή ακριβώς η «νομοτέλεια», με τους φαύλους κύκλους της να διαγράφουν τις πιο ρηγματωμένες για την κυριαρχία ημερομηνίες, ευθύνεται για την υπονόμευση κάθε εξεγερσιακής ευαισθησίας. Η πειθαρχία, οι κάλπες, το λοιδορημένο αυθόρμητο, οι συντεταγμένες «συγκρούσεις» προσπαθούν για μια ακόμη φορά να θάψουν όσο πιο βαθιά γίνεται το εξεγερσιακό μήνυμα της 17 Νοέμβρη.

    Κανείς όμως δεν ξέρει πού έχει θάψει το τσεκούρι της. Και το κυριότερο, πότε θα το ξεθάψει. Αυτό φοβούνται οι εξουσίες.

    *Υπάρχει κάλεσμα στα Προπύλαια σήμερα στις 5μμ

    Αναδημοσίευση από : sinialo.espiv.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταγγέλλουμε την καταστολή και την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν η κυβέρνηση, και οι πρυτάνεις Φορτσάκης και Γάτσιος κόντρα στην απόφαση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής στην Αθήνα για κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά και κόντρα στο κάλεσμα για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ.

    Καταγγέλλουμε τη συγκέντρωση της αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης 12/11/14 έξω από τη Νομική και το κτίριο της Πρυτανείας με εντολή να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να πλησιάσουν στην είσοδο της σχολής, υπό το φόβο κατάληψης ενόψει της 17ης Νοέμβρη.

    Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ξύλο στους φοιτητές -που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 13/11/14 για να σπάσουν τον αποκλεισμό- καθώς και τον τραυματισμό ενός φοιτητή στο πρόσωπο και στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής.


    Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί ένα ξεκάθαρο χτύπημα στο δικαίωμα των φοιτητών να αποφασίζουν και να οργανώνουν την πάλη τους. Οι δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη για αποκατάσταση της "Τάξης" στα πανεπιστήμια, στο όνομα δήθεν του ελληνικού λαού, πρέπει να βρουν μπροστά τους την αγωνιστική απάντηση του φοιτητικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Πρόκειται για θράσος να μιλούν εξ ονόματος του λαού την ίδια στιγμή που χτυπούν τον βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση αυτόν και τα παιδιά του. Όλη η εκστρατεία "εκκαθάρισης του πανεπιστημίου" γίνεται για να στερήσουν από δεκάδες χιλιάδες νέους το δικαίωμα στις σπουδές. Γίνεται για να εξαφανίσουν όποια φωνή υψώνεται και αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ακριβώς όπως χτυπούν με συκοφαντίες και συλλήψεις τους μαθητές που βγήκαν με 500 καταλήψεις να αγωνιστούν ενάντια στο νέο λύκειο-σφαγείο και την τράπεζα θεμάτων, γι αυτό και στεκόμαστε απερίφραστα στο πλευρό τους.

    Καλούμε τους φοιτητές να υπερασπίσουμε μαζικά τις συλλογικές μας αποφάσεις και το λαϊκό Άσυλο. Να οργανώσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα την πάλη μας απέναντι στο "πανεπιστήμιο των λίγων κι εκλεκτών" και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Κόντρα στην κρατική καταστολή να κατεβούμε μαζικά στους δρόμους και να μετατρέψουμε την ημέρα της 17ης Νοέμβρη σε μαζική αγωνιστική απάντηση φέρνοντας στο προσκήνιο το αληθινό της νόημα:
    Ο αγώνας για "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" παραμένει ανεκπλήρωτος και είναι το στοίχημα της γενιάς μας.

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 13/11 5:00 μ.μ. ΣΕ ΑΘΗΝΑ (ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ) ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΜΑΡΑ)

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά την πρωινή συγκέντρωση, και ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από την Νομική για να υπερασπιστούν τις αποφάσεις των συλλόγων τους και το λαϊκό Άσυλο, δέχτηκαν απροκάλυπτα επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα δύο φοιτητές να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

    Αυτά τα γεγονότα χρειάζονται άμεση και μαζική απάντηση, για το λόγο αυτό καλούμε σήμερα σε συγκέντρωση στις 17:00 στα Προπύλαια.

    Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

    Κάτω τα χέρια από το Άσυλο, το Άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό!

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ
    -----------------------------------

    «Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της "πρόκλησης επεισοδίων", μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την απόφασή τους αυτή δεν δίστασαν να την υλοποιήσουν επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, με τα οποία περικύκλωσαν τις σχολές και τους φοιτητές, στους οποίους μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους.

    Η κυβέρνηση είναι η βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης γιατί καλλιεργεί το δόγμα "νόμος και τάξη" στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης. Επιβεβαιώνεται και με τις ενέργειες αυτές πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών δεν είναι η "ομαλή λειτουργία" των ιδρυμάτων, όπως επικαλούνται, αλλά να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις σε στρατόπεδα, όπου θα καταστέλλονται οι αγωνιστικές και συλλογικές δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σπουδές και στη ζωή των φοιτητών, καθώς και των εργαζομένων στα ιδρύματα.

    Τα συγχαρητήρια του κ. Σαμαρά και του κ. Λοβέρδου στον κ. Φορτσάκη αποδεικνύουν πως η αντιλαϊκή πολιτική είναι "νύχι - κρέας" με την καταστολή.

    Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ , που υποβαθμίζει τις σπουδές και καταδικάζει μαζικά τους φοιτητές στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία, πρέπει να βρει απέναντί της το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

    Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα και την καταστολή που τη συνοδεύει, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή