* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απεργία Πείνας Η.Κωστάρη Και Ν. Ρωμανού

Τραγελαφικοί και επικίνδυνοι!

Αναγνώρισαν στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και αφού θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Έδιναν στον Ηρακλή Κωστάρη για πάνω από 3 χρόνια εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες και ξαφνικά τον θεωρούν επικίνδυνο - χωρίς ο ίδιος να παραβιάσει κανέναν από τους όρους - και τις κόβουν.



Δεν είναι λοιπόν μόνο εκδικητική και εξοντωτική η πολιτική που κάθε μέρα ξεδιπλώνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς η σημερινή κυβέρνηση. Ασκείται και από ηλίθιους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην αγωνία τους να ικανοποιήσουν στο ακέραιο τους κάθε είδους εντολοδόχους τους – πέρα από το τραγελαφικό, πολλές φορές, της μορφής – διαμορφώνει μια απίστευτα επικίνδυνη κατάσταση. Πραγματικά δεν θα ξαφνιαζόμαστε καθόλου αν κάποια στιγμή ζητήσουν πίσω, από τον Ηρακλή Κωστάρη, το χρόνο των αδειών που μέχρι πρόσφατα είχε πάρει.

Ο νόμος για τις φυλακές τύπου Γ΄ που ψήφισε η κυβέρνηση έχει καταγγελθεί, και σωστά, από πολλούς ως ακραίος και επικίνδυνος. Θα προσθέταμε ότι είναι και φασιστικής λογικής. Δεν είναι μόνο ότι στερεί από έναν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών) τις δυνατότητες επαφής και επικοινωνίας με την κοινωνία αλλά κατηγοριοποιεί ανθρώπους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του καθενός.

Από τη στιγμή που δεν έγινε εφικτό, τόσο από τους ίδιους τους φυλακισμένους όσο και από το ευρύτερο κίνημα, ν’ αποτραπεί η ψήφιση του νόμου, θα πρέπει να ενισχύσουμε κάθε μορφή αντίστασης, έστω και στα επιμέρους σημεία του, μέχρι την τελική κατάργησή του.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη (από 28 Οκτώβρη) και Νίκο Ρωμανό (από 10 Νοέμβρη) που διεκδικούν το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

Αγώνας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄


Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου