* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ιατρική Γνωμάτευση Για Την Κατάσταση Του Ν. Ρωμανού Που Βρίσκεται Στην 4η Ημέρα Απεργίας Πείνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ν.ΡΩΜΑΝΟΥ -4Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Βεβαιώνω ότι στις 13/11/2014 μεταξύ των ωρών 11.00-12.00 εξέτασα , μετά από προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον κ. Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου, ετών 21, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, απεργό πείνας από 10 Νοεμβρίου 2014 ως και σήμερα.

Μετά από μελέτη του ατομικού (ιατρικού) φακέλου των φυλακών , λήψη λεπτομερούς ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, κλινικής και παρακλινικής εξέτασης (ΗΚΓ) , γνωματεύω τα παρακάτω:

Ο απεργός πείνας κ. Ρωμανός Νικόλαος αναφέρει: έντονη αδυναμία , καταβολή, εύκολη κόπωση στην ελάχιστη προσπάθεια (βάδιση από το κελί του ως το ιατρείο).Η τελευταία κένωση ήταν προ 2μέρου, ενώ παράλληλα αναφέρει περιορισμένη λήψη υγρών (περίπου 4-5 ποτήρια ημερησίως)

Η απώλεια βάρους καταμετρείται στα 3,2 kg (αντιστοιχία μικρότερη του 10% του Σ.Β.) Αρχικό βάρος Σ.Β. :74 kg-Σημερινό Σ.Β. 70,8 kg.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ διαπιστώνονται τα εξής:

Δέρμα: χροιά ελαφρώς ικτερική, με παράταση >2’’ χρόνου τριχοειδικής επαναπλήρωσης. Ελάττωση πάχους δερματικής πτυχής .Σχετική ανιδρωσία. Ξηρότητα στοματικού βλεννογόνου. Όλα τα ανωτέρω συνιστούν σημεία αφυδάτωσης. Έντονη ωχρότης βλεννογόνων.

Νευρολογικό σύστημα : Αδρός νευρολογικός έλεγχος, δεν ανέδειξε παθολογικά ευρήματα.

Αναπνευστικό σύστημα : Ακρόαση : ελαφρά μείωση αναπνευστικού ψιθυρίσματος στην αριστερή πνευμονική βάση.

Καρδιαγγειακό : Ακρόαση καρδιάς : S1 S2 ευκρινείς .

Αρτηριακή πέση σε ορθία θέση 90/60mmHg. Αρτηριακή πέση σε κατακελιμένη θέση 110/65mmHg.

Σφύξεις : καθιστός (100/1’)ρυθμικές. Όρθιος (115/1’)Διαπιστώνεται δηλ. ελαφρά υπόταση ορθοστατική και ήπια φλεβοκομβική ταχυκαρδία.(ως επί αφυδάτωσης)

Εγινε ΗΚΦικός έλεγχος:ΗΚΓ Ε.Φ.Ο.

Πεπτικό σύστημα : Επισκοπικά διαπιστώνεται ελαφρύς μετεωρισμός κοιλίας και ακροαστικά τυμπανικότητα και μειωμένοι (ελαφρώς) εντερικοί ήχοι αριστερά.

Παρακλινικά :Μέτρηση σακχάρου (stick) 64.

Εγινε αιμοληψία για πλήρη αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο.

Δόθηκαν οδηγίες στον κ.Νικόλαο Ρωμανό , για την ασφαλή διεξαγωγή της απεργίας πείνας.

Αναμένονοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και με δεδομένο το αιματολογικό ιστορικό του κ.Ρωμανού ,κάποια μορφή κληρονομικού τύπου αναιμίας (μεσογειακής;) και ότι συνεχίζεται η απεργία πείνας από μέρους του, εκτιμώ ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού του, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαρταρραχών.

Απορρύθμιση που οδηγεί σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική του υγεία, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Συνιστώ επανεξέταση σε χρονικό διάστημα 4-5 ημερών , εάν δεν προηγηθεί κάτι οξύ.

Η ΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Αναισθησιολόγος-Γενική Ιατρός
Επιμελήτρια Α’ ΕΚΑΒ Αθηνών

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

3 σχόλια:

  1. Με κείμενό που υπογράφουν οι καταδικασθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό, οι Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης, εκφράζουν τη συμπαράστασή του στον Ν. Ρωμανό, ο οποίος βρίσκεταισ την πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας, διακδικώντας να του δωθεί η εκπαιδευτική άδεια έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πανεπιστημίου όπου και πέρασε.«Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο και τον αγώνα του, δίπλα σε κάθε κίνηση που θέλει και πρέπει να πλαισιώσει τη μάχη του, δίπλα σε κάθε έκφραση της επιθετικής αλληλεγγύης», επισημαίνεται στο κείμενο. «Γιατί τα αστέρια που βλέπεις να βουτάνε στο κενό είναι αυτά που κουβαλάνε τα όνειρα μας, τις λυσσασμένες επιθυμίες μας, τα όλο νόημα χαμόγελα μας… Γιατί δεν ανταλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο μια ζωή στα άκρα».

    Αναλυτικά το κείμενο που υπογράφουν έχει ως εξής:

    ««Και είναι ανάγκη να πάμε μπροστά, να γεμίσουμε όλα τα Κενά, εάν όχι και να αυτοκαταστραφούμε αντλώντας δύναμη απ’ τα περασμένα… Κάθε καιρός και η ιερή του εξέταση. ΤΟ “ΚΕΝΟ” ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ» .

    Μία ανάσα ελευθερίας μακριά απ’ το τσιμέντο της φυλακής.

    Λίγες ώρες όπου η ματιά μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερη μη σκοντάφτοντας πάνω σε κάγκελα.
    Ουρανός δίχως συρματοπλέγματα. Βήματα που δεν χρειάζεται να μετρήσεις. Κινήσεις λίγο διαφορετικά κουρδισμένες.

    Στις 10 Νοεμβρίου ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας μία ανάσα ελευθερίας. Έχοντας περάσει μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε σχολή των ΤΕΙ Αθηνών αγωνίζεται να κερδίσει κάτι που με τους δικούς τους νόμους δικαιούται: την εκπαιδευτική του άδεια.

    Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο και τον αγώνα του, δίπλα σε κάθε κίνηση που θέλει και πρέπει να πλαισιώσει τη μάχη του, δίπλα σε κάθε έκφραση της επιθετικής αλληλεγγύης… Γιατί τα αστέρια που βλέπεις να βουτάνε στο κενό είναι αυτά που κουβαλάνε τα όνειρα μας, τις λυσσασμένες επιθυμίες μας, τα όλο νόημα χαμόγελα μας… Γιατί δεν ανταλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο μια ζωή στα άκρα.

    ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του αιτήματος του συντρόφου Νίκου Ρωμανού για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας.

    Φοίβος Χαρίσης
    Αργύρης Ντάλιος
    Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος
    Γιάννης Μιχαηλίδης
    Δημήτρης Πολίτης

    Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
    13-11-2014»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από επικοινωνία με τον σύντροφό μας, σήμερα 4η μέρα της απεργίας πείνας του, μεταφέρουμε τα εξής:

    Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν’ αποφασίσει πάνω στο ζήτημα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών του συντρόφου μας, μεταθέτοντας την ευθύνη στο συμβούλιο της φυλακής.

    Σήμερα όμως ο κύριος αυτός, απέδειξε ότι αποτελεί έναν πιστό υπάλληλο, έναν επιμελή εντολοδόχο των άθλιων πολιτικών του προϊσταμένων, που φέρει σε πέρας τις αποστολές που του ανατίθενται.

    Έστειλε λοιπόν ο υπαλληλίσκος αυτός έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι είναι τελικά αρμόδιος να αποφασίσει για το ζήτημα, και ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται και με δική του απόφαση.

    Από σήμερα λοιπόν, και για ό, τι συμβεί στο σύντροφό μας όσο τον ωθούν σε παράταση της απεργία πείνας του, θεωρούμε ότι ο Νικόπουλος και κάθε άλλος αρμόδιος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

    Την Παρασκευή στη συνέλευση, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον Νίκο Ρωμανό.

    Οι απαντήσεις, δίνονται στους φλεγόμενους δρόμους του αγώνα.

    Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση.

    Πρωτοβουλία συντρόφων από τη συνέλευση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

    Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 23|09|2014: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέπτεται το Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα για να συγχαρεί τους 4 μαθητές που με πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν επιτυχώς σε ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος αρνείται να παραλάβει το έπαθλό του.

    Μέσω του διευθυντή του σχολείου του, Πέτρου Δαμιανού, διαμηνύει ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για λόγους ιδεολογικούς: «Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει». Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25|09|2014, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας καλεί τους 4 μαθητές από τις φυλακές του Αυλώνα για να τους συγχαρεί. Ο Νίκος Ρωμανός αρνείται για μια ακόμη φορά.

    Και τώρα που έρχεται η ώρα να εισπράξει τα πραγματικά εύσημα της προσπάθειάς του, να αρχίσει δηλαδή τις σπουδές του, κάτι που δικαιούται εξάλλου βάσει νόμου, του το αρνούνται. Πόσο γελοίο είναι λοιπόν πριν από σχεδόν ένα μήνα οι «υπερασπιστές» αυτών των νόμων, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να τον καλούν για να τον συγχαρούν και να τον επιβραβεύσουν και τώρα να του απαγορεύουν το δικαίωμα εκπαιδευτικής άδειας για να παρακολουθήσει τη σχολή του;

    Οι αιτήσεις που έχει κάνει στο συμβούλιο της φυλακής –το οποίο αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό– είναι ακόμη αναπάντητες, ενώ μόλις χτες ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν’ αποφασίσει πάνω στο ζήτημα, έστειλε έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται τελικά με δική του απόφαση.

    Από 10/11 ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο, ενώ ήδη 75 κρατούμενοι της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού έκαναν χθες και σήμερα διήμερη αποχή συσσιτίου ως ένδειξη αλληλεγγύης.

    Στην ίδια διελκυστίνδα του παραλόγου βρίσκεται και o Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος από τις 29/10 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών τις οποίες έπαιρνε κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά. Κανένας λόγος δεν προέκυψε για την ξαφνική διακοπή των αδειών, καμία παραβίαση των όρων δεν έγινε από την πλευρά του. Οι απανωτές αιτήσεις αδείας που έχει κάνει στο συμβούλιο της φυλακής έχουν μείνει αναπάντητες. Του αρνήθηκαν ακόμη και έγγραφη βεβαίωση ότι η φυλακή δεν του δίνει άδεια ώστε να μη διαγραφεί από τη σχολή.

    Δεν περιμένουν καν την εφαρμογή του νόμου-έκτρωμα για τις φυλακές τύπου Γ΄, διαχωρίζουν ήδη τους κρατούμενους, καταπατούν τα δικαιώματά τους, με αποφάσεις εκδικητικές και καταφανώς πολιτικές.

    Για ό,τι συμβεί στους απεργούς πείνας αλλά και στις φυλακές κάθε μέρα που περνάει υπεύθυνους θεωρούμε όσους προαναφέραμε. Δώστε τις άδειες σήμερα!

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Αναδημοσίευση από : tokeli.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή