* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ατακτη κυβερνητική υποχώρηση Για Τον Ρωμανό (Video)

«Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου», έγραψε μεταξύ άλλων σε κείμενο του όταν απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


Και ενώ μόλις χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης μας παρουσιαζόταν «αναρμόδιος», πριν λίγο όπως μας ενημερώνει ο Χασαπόπουλος στο βίντεο που παραθέτουμε, «ανακάλυψε» ότι μπορεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του νεαρού αναρχικού.

Αναμένεται μέσα στην μέρα ο Αθανασίου να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις «για την νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο», ακούμε στο σχετικό ρεπορτάζ.


Κι αυτή είναι η ουσία. Ο αγώνας κύρια του Νίκου Ρωμανού αλλά και του κύματος αλληλεγγύης δικαιώθηκε. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται για κυβερνητικές «ευαισθησίες» είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Ποιον μπορεί να πείσουν ότι υπήρχαν προθέσεις από τα κόμματα της συμπολίτευσης να βρεθεί λύση στο αυτονόητο που διεκδικούσε ο απεργός πείνας αναρχικός όταν μόλις χτες ο υπουργός δικαιοσύνης παρουσιαζόταν στις τηλεοπτικές οθόνες λέγοντας ότι αυτός δεν έχει καμιά δυνατότητα παρέμβασης γιατί «δεν είναι αρμοδιότητα. του υπουργού» να πάρει εκπαιδευτικές άδειες, ο Ν. Ρωμανός, … υπάρχουν «θεσμοθετημένα όργανα γ’ αυτό» μπλα μπλα και σήμερα του ήρθε «επιφοίτηση» για «νομοθετικές πρωτοβουλίες;

Υ.Γ. Η φοίτηση μέσω τηλεδιάσκεψης που ακούγεται είναι μπαρούφα, Όπως δήλωσε σε ιστοσελίδα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας και συγκεκριμένα στο Τμ.Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας, όπου επρόκειτο να φοιτήσει ο Ν.Ρωμανός. δεν υπάρχει κανένας τρόπος αυτή τη στιγμή για να μπορέσουν να ξεκινήσουν μαθήματα μέσω «τηλεδιάσκεψης». «Χρειάζεται ολόκληρη τεχνολογική υποδομή. Για να γίνει αυτό που προτάθηκε θα πρέπει επίσης να έχουμε στο ΤΕΙ με κάθε μέρα έναν ειδικό τεχνικό πληροφορικής, να τοποθετήσουμε μηχανήματα και να είμαστε “συνδεδεμένοι” όλη μέρα με τη φυλακή», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο χώρος του ΤΕΙ είναι ένα ζωντανό κύτταρο. Ως φοιτητής ο κ.Ρωμανός, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συζητά με τους καθηγητές, να αλληλεπιδρά με τους συμφοιτητές του. Δεν αρκεί μόνο να διαβάσει και να δώσει εξετάσεις».
Παρακάτω το ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ από την Αγγελική Σωτηροπόυλου


 Για τη βάρβαρη απελπιστική καθημερινότητα δε χρειάζεται να πω αυτή τη στιγμή περισσότερα. Τούτο το κυβερνητικό μόρφωμα είναι καταστροφικό για το λαό και όσο θα πλησιάζει το τέλος του, θα γίνεται αδίστακτο, πρακτική όλων των εξουσιομανών.

Ταυτόχρονα είναι όλοι τους και δειλά θρασίμια : στην πλάτη και τη ζωή ενός νέου ανθρώπου παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, αυτοί που τρέμουν να κυκλοφορήσουν δίχως να τους φυλάνε ορδές ενστόλων.

Ο Χ. Αθανασίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει.
Είναι αυτός ο ίδιος που σε όλα τα ΜΜΕ δήλωνε ότι θα ελεγχθεί το «ανεξάρτητο» συμβούλιο φυλακών που νομιμότατα έδωσε άδεια στον Χ. Ξηρό.

Είναι αυτός ο ίδιος που έπαψε αμέσως τη Διευθύντρια, πέρασε από πειθαρχικό και τιμώρησε με αργίες τα μέλη του συμβουλίου.

Είναι αυτός ο ίδιος που για άλλες περιπτώσεις ημετέρων έχει πάρει πλήθος υπουργικών αποφάσεων που τους ευνοούν.

Είναι αυτός ο ίδιος με την κυβέρνησή του, που κυβερνούν κατά παράβαση του Συντάγματος και ερήμην της Βουλής.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που ασκούν εξουσία θανάτου επί όσων δεν τους εγκρίνουν.

Είναι αυτοί, ίδιοι με τους φασίστες.

Ως μάνα, Νίκο, σου λέω φύλαξε τη ζωή σου!
Ως πρώην πολιτική κρατούμενη και απεργός πείνας, ξέρω ότι η μάχη που δίνεις δεν αφορά μόνον ένα πτυχίο, αλλά την αξιοπρέπεια και τη εσωτερική σου ελευθερία, αυτή που δεν εγκλωβίζεται στους τοίχους του κελιού σου.

Μια συντροφική αγκαλιά…

Αγγελική Σωτηροπούλου
3.12.2014
Πηγή Βαθύ Κόκκινο

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση της οικογένειας Ρωμανού στον Υπουργό Δικαιοσύνης
    ----------------------------------------------------------------------------

    "Όχι άλλα νεκρά παιδιά"


    Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
    Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.
    Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

    Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.
    Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.
    Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

    Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

    Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.


    Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
    Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή