* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος : Μνημόνια Και Αστυνομική Βαρβαρότητα Πηγαίνουνε Μαζί!

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή μας παρουσία, τις σημαίες μας και τα συνθήματά μας, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ. Η επίθεση απέναντι σε συνδικαλιστές και μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος οδήγησε σε τραυματισμούς και τρεις συλλήψεις. Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγούνται, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, και φυσικά πλέον, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, σε πολιτικές οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η οριστική, πλέον, στράτευση της κυβέρνησης στο πλευρό του αστικού πολιτικού κόσμου και του κεφαλαίου ούτε μας εκπλήσσει, ούτε μας φοβίζει. Όσοι νομίζουν πως μπορούν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες στη φτώχεια και τη βία, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και θα έχουν την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους
  • Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και όλων των ειδικών δυνάμεων, αφοπλισμός της αστυνομίας, απαγόρευση της χρήσης χημικών
  • Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16, 16/7, 10.30 π.μ.

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου