* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Εργατικής Αντιπληροφόρησης #101 από το μπλoγκ της ΕΣΕ Αθήνας

 Δεν χαμογελάς στον πελάτη όσο κρίνει η εργοδοσία ότι πρέπει?-Απολύεσαι. Ο λόγος για την εταιρεία «Πλαίσιο» που απέλυσε εργαζόμενη και δη συνδικαλίστρια με την γελοιοδέστατη δικαιολογία ότι δεν χαμογελούσε στην δουλειά της. Σε ανακοίνωση-κάλεσμα συμπαράστασης το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία «Πλαίσιο» αναφέρει τα εξής: Η εργαζόμενη και μέλος του Σωματείου, Σοφία Πάτα, εργαζόμενη στο κατάστημα της Λάρισας, απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστώντας έμπειρο προσωπικό με νέους υπαλλήλους. Ο επιθεωρητής καταστημάτων πλέον, γνωστός για παρόμοιας τακτικής αποστολές, κύριος Π.Π., ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι δεν χρειάζεται πλέον στην εταιρεία. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός που σαν δικαιολογία παρουσιάστηκε το ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ. Όλοι ξέρουν το περίφημο χαμόγελο των πωλητών του Πλαισίου αλλά δεν ξέρουν πόσο αυτό μετριέται, αξιολογείται και πόσο επηρεάζει την ζωή τους. 

Απ’ την άλλη πλέον, όλοι ξέρουν πως στο Πλαίσιο το διευθυντικό δικαίωμα έχει γίνει λάστιχο… Μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την ανεργία που της επιφύλασσε η διοικητική ιδεοληψία. Η άρνηση της εργαζόμενης να δεχτεί μια άδικη απόλυση και κατόπιν η καταγγελία της στην επιθεώρηση εργασίας θορύβησε την εταιρεία, αλλά όπως πάντα κατόπιν εορτής και έβαλε όλα τα “κλιμάκια”, “ψυχολόγους”, “καλούς συναδέλφους”, “κακούς επιθεωρητές”, δικαστικούς κλητήρες, τοπικούς παράγοντες κτλ για να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση της συναδέλφου, η οποία ωστόσο είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους πίσω την θέση της. Το Σωματείο ζητά την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους Σοφίας Πάτα.


2η παρέμβαση έξω από τα ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων πραγματοποίησε στις 04-02-2016, ανήμερα της γενικής απεργίας και λίγη ώρα πριν την έναρξη της πορείας,το Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ). Αφορμή στάθηκε το περιστατικό τραμπουκισμού εις βάρος εργαζόμενου από το αφεντικό. Το ΣΒΕΔΙ στην ανακοίνωση του αναφέρει: Η αντιπροσωπεία του σωματείου κατέστησε σαφές πως η κωλυσιεργία και η άρνηση του αφεντικού να παραστεί στην επιθεώρηση εργασίας, δε θα μας κάνουν να ξεχαστούμε ή να κουραστούμε.

Την Πέμπτη το απόγευμα 4 του μηνός ημέρα γενικής απεργίας έγινε εργατική παρέμβαση στη Βέροια με κείμενα, αφίσες, τρικάκια και συνθήματα για την διεκδίκηση των ενσήμων και των δεδουλευμένων εργαζόμενου στο ταχυφαγείο «ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ» . Στην παρέμβαση συμμετείχε το σωματείο βάσης σερβιτόρων μαγείρων (και λοιπόν κλάδων του επισιτισμού) Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες. Στην αφίσα και το κείμενο που μοιράστηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων: Είναι κοινό μυστικό στην πόλη της Βέροιας ότι οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού (πακετάδες, σερβιτόροι, μάγειρες, κλπ.) είναι απαράδεκτες. Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους αυτού του κλάδου εργάζονται υπό το καθεστώς μαύρης-ανασφάλιστης- εργασίας. Ετσι και ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ως “πακετάς” στο ταχυφαγείο «ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ» δούλευε ανασφάλιστος και χωρίς υπερωρίες, δώρα, επιδόματα, νυχτερινά για σχεδόν 4,5 χρόνια, παίρνοντας από τους «καλύτερους μισθούς» της πόλης: 3,50 ευρώ την ώρα. Και μάλιστα σε έναν κλάδο με τα περισσότερα εργατικά και πολλές φορές θανατηφόρα ατυχήματα. Έχοντας σταματήσει πρόσφατα και αφού ήρθε σε επικοινωνία με το Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων (και λοιπών εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού) Κεντρικής Μακεδονίας,αποφάσισε να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Η αρχική του απάντηση-κλασική αντίδραση αφεντικού- ήταν ότι «δεν βγαίνει», ενώ ύστερα άρχισε να απειλεί ότι θα πάρει δικηγόρο και ότι θα το μάθει όλη η πόλη αυτό που κάνει, υπονοώντας πως δε θα μπορέσει να ξαναβρεί δουλειά στην πόλη. Η απάντηση, ήταν ότι του χρειάζεται δικηγόρος, γιατί προφανώς ο νόμος είναι εναντίον του, και ότι από τη μεριά τους θα το επικοινωνήσουν εξίσου στον κόσμο της Βέροιας. Καθώς φεύγανε, τους σταμάτησε ένας “εργαζόμενος”, για να υπερασπιστεί το αφεντικό του, λέγοντας ότι είναι από τους καλύτερους εργοδότες!

Παρεμβάσεις σε ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης με αφορμή την εργατική δολοφονία του Γ. Σταμέλου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή (ΣΑΣΤΑ). Στο κείμενο της ΣΑΣΤΑ που μοιράστηκε στις παρεμβάσεις αναφέρεται: Οι αγώνες στους χώρους εργασίας, έχοντας ως προοπτική το ολικό ξεπέρασμα της συνθήκης της εργασίας, αποτελούν πεδίο εξέλιξης της αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία. Αποτελώντας παράλληλα και ένα πεδίο ευρύτερης δραστηριοποίησης, όπου δρώντας αυτοοργανωνόμενα, αδιαμεσολάβητα και αντιεραρχικά με απεργίες/σαμποτάζ και με κάθε μέσο αγώνα, οφείλουν να στοχεύουν στην σύνδεση των διαφόρων κοινοτήτων αγώνα και στην διεύρυνση των προταγμάτων και του ίδιου του αγώνα, με στόχο την ατομική και συλλογική ελευθερία.

Με 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντιασφαλιστικό «έκτρωμα» στη Βουλή,απειλούν οι φοροτεχνικοί οι οποίοι σημειώνουν με νόημα ότι ο νόμος-έκτρωμα δεν βελτιώνεται παρά μόνο ανατρέπεται.

Τις απολύσεις στην επιχείρηση «ΕΞΑΛΚΟ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο καταγγέλλουν την προκλητική στάση της εργοδοσίας «ΕΞΑΛΚΟ», η οποία τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις μεταλλεργατών στο εργοστάσιο της Γυρτώνης στη Λάρισα με το πρόσχημα της μη καλής λειτουργίας της επιχείρησης. Επίσης την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο.

Την διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για την προκλητική απόφαση της να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας,καταγγέλλουν εργαζόμενοι και το κλαδικό σωματείο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία, ο διευθυντής της εφημερίδας, απαγόρευσε την είσοδο συνδικαλιστών,παρά το γεγονός ότι ήταν ώρα διαλείμματος.

Συγκέντρωση με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης εργαζομένης στη «VODAFONE» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φλεβάρη. Η εργαζόμενη δούλευε στο υποκατάστημα της «VODAFONE» στη Λαμπρινή και την προηγούμενη ημέρα της ανακοινώθηκε από τη εργοδοσία η απόλυση της. Εν’τω μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελία, στο κτίριο στην Πειραιώς, η εργοδοσία του ομίλου «Vodafone» και η εταιρεία «Group 4 Security», την ημέρα της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, προσπάθησαν να απομακρύνουν συνδικαλιστή, σε μία προσπάθεια να εγκαταστήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Συνεχίζει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις η εργοδοσία της εταιρείας «Νηρέας» σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων. Ειδικότερα η εργοδοσία προσπαθεί να καθιερώσει την παροχή κουπονιών στους εργαζόμενους ώστε να «ισοσκελιστεί» η διαφορά απο τις μειώσεις που επέβαλλε στους μισθούς τους. Υπενθυμίζουμε ότι το Σεπτέμβρη του 2013 η εργοδοσία, επικαλέστηκε την οικονομική κρίση και με το εκβιαστικό δίλημμα μείωση ή απόλυση, έκανε μειώσεις από 8% έως 14% στο μισθό. Η τροποποίηση της σύμβασης είχε μέσα τον όρο ότι ισχύει μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2015 και μετά από αυτήν την ημερομηνία ο μισθός θα επέστρεφε στα προηγούμενα επίπεδα. Ωστόσο, το Γενάρη η εργοδοσία δήλωσε ότι ανακαλεί τη δέσμευση για επιστροφή του μισθού και πρότεινε στους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα σύμβαση που θα μονιμοποιεί τη μείωση του μισθού. Σαν αντάλλαγμα είπε ότι θα χορηγεί τη διαφορά μεταξύ του μειωμένου μισθού και του μισθού πριν από τη μείωση με κουπόνια τροφίμων μόνο σε ότι αφορά το καθαρό κομμάτι του μισθού. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην διαιτησία και εκκρεμεί τριμερής συνάντηση.
Σε απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στην εταιρεία «SkyServ» που δραστηριοποιείται στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων -μεταξύ τους και το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- προέβη η εργοδοσία. Όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους,οι απολύσεις συνεχίζονται μετά την εξαγορά της εταιρίας από την «Swissport Aviareps Hellas». Όσοι από αυτούς δε,βρίσκονται περισσότερα από 15 χρόνια στον χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης, καλούνται να δεχθούν μειώσεις έως και 25% στο βασικό μισθό και την ίδια στιγμή η εργοδοσία δείχνει δήθεν καλό της πρόσωπο με κατ’ επιλογή παροχή κουπονιών σε σούπερ μάρκετ,ενώ ταυτόχρονα δεν παρέχει έξοδα μετακίνησης στους εργαζόμενους.
Kόκκινη κάρτα στις φιέστες των αφεντικών. Λίγες ώρες πριν το καταναλωτικό event, ο εμπορικός σύλλογος Ν. Σμύρνης ενημέρωσε ότι ακυρώνει την “λευκή νύχτα – love night”, που είχε εξαγγείλει μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο του δήμου για το Σάββατο 13 Φλεβάρη. Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε το κάλεσμα για εργατική διαδήλωση από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια και από άλλες συλλογικότητες. Επίσης, μέσα στις προηγούμενες ημέρες από διάφορα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες κυκλοφόρησαν μια σειρά από ανακοινώσεις κι έγιναν παρεμβάσεις ενάντια στην εν λόγω «λευκή νύχτα». Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής 12/2 πραγματοποιήθηκε και εξόρμηση σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής με μοίρασμα του σχετικού κειμένου της συλλογικότητας «εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου». Τέλος, εργατικά σωματεία, όπως το σωματείο εργαζομένων στη Wind και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής προχώρησαν και σε σχετικές καταγγελίες-παρεμβάσεις σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και στην Περιφέρεια Αττικής. Έτσι η «λευκή νύχτα», που επρόκειτο να διοργανώσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος,ακυρώθηκε μπροστά στην αντίσταση των εργαζόμενων. Παρά την ακύρωση την ίδια ημέρα στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης έγινε εργατική διαδήλωση ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της «λευκής νύχτας» από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια. Κεντρικό σύνθημα:Κυριακές και νύχτες να πάνε για δουλειά, οι υπουργοί,οι δήμαρχοι και όλα τα αφεντικά. Οργάνωση, Αντίσταση, Αλληλεγγύη. Να υπενθυμίσουμε πως οι «λευκές νύχτες» σημαίνουν: καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος, ξεζούμισμα για τους εργαζόμενους, με απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικά ωράρια και υπερβολική κόπωση.

Εν’τω μεταξύ ανακοίνωση-κάλεσμα για την εργατική διαδήλωση ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της «λευκής νύχτας»στην Νέα Σμύρνη είχαν δημοσιοποιήσει οι εργαζόμενοι/ες στον κλάδο του εμπορίου και ειδικότερα η γνωστή μαχητική συλλογικότητα «ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ». Η ανακοίνωση έκλεινε ως εξής: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ν’ αντισταθούν στην εφαρμογή των «Λευκών Νυχτών» και σε κάθε εργοδοτικό τσαμπουκά που μας επιβάλλει με το έτσι-θέλω τις ορέξεις του. Να καταγγείλουν ανοιχτά αυτές τις μεθοδεύσεις στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) ζητώντας την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους. Μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από εργατικές συλλογικότητες, «ορατές ή αόρατες» επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς να μετατρέψουμε τον φόβο και την αγανάκτηση σε συλλογική διεκδίκηση. Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να πάρουν ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα τέτοιων μεθοδεύσεων. Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις, συλλογικότητες που δρουν στη Νέα Σμύρνη αλλά και κάθε γειτονιά να αντισταθούν στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα. Να ενισχύσουν με τις πρωτοβουλίες τους την ταξική αλληλεγγύη μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και των ανέργων.

Κείμενο-καταγγελία με τίτλο:«mystic συνταγές… και δουλειές με φούντες», ανέβασαν στο athens indymedia, ομάδες εργατών/τριών από τα Εξάρχεια και τα πέριξ, για τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην συγκεκριμένη επιχείρηση από τον…«προχώ» κατά τα άλλα ιδιοκτήτη, που σαν σήμα της έχει ένα φύλλο φούντας. Όπως καταγγέλλεται στο κείμενο, ο εργοδότης της πιτσαρίας «MYSTIC», που το παίζει »προοδευτικός» και »κοινωνικά ευαίσθητος», έχει επιβάλει συνθήκες «κάτεργου»για τους εργαζόμενους. Με άθλια μεροκάματα σε σχέση με τα κέρδη της επιχείρησης και την δουλειά που καλούνται να φέρουν εις πέρας (δωδεκάωρο –επταήμερο, σε φούρνους, υγρασία και αδιάκοπη εργασία). Με ντελιβεράδες, στους οποίους δεν τους παρέχεται εξοπλισμός, δουλεύουν κάτω από την συνεχή πίεση των παραγγελιών σε βροχές και χιόνια, ενώ τα σέρβις, οι βενζίνες κλπ είναι αμφιλεγόμενο αν έχουν συζητηθεί ποτέ… Είναι λάθος-προστίθεται στο κείμενο- που τόσα χρόνια κανένας εργαζόμενος της «MYSTIC» δεν μίλησε ανοιχτά για την εργασιακή εκμετάλλευση και δεν οργάνωσε την πάλη στο συγκεκριμένο κάτεργο, αφήνοντας το συγκεκριμένο αφεντικό να «λύνει και να δένει» χωρίς κανένα κόστος και απτόητος να πλουτίζει εις βάρος των εργαζομένων του. Την στιγμή που ταξικά σωματεία δρουν με συγκεκριμένο ταξικό πλαίσιο και προσανατολισμό. Όπως είναι το ΣΣΜ (σωματείο σερβιτόρων μαγείρων)και το ΣΒΕΟΔ (σωματείο βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλων). Και το κείμενο κλείνει ως εξής: καλούμε τους εργάτες να συσπειρωθούν στα σωματεία και τους πελάτες να απομονώνουν τέτοια «κατεργάκια». Οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν τέτοιες εργατικές υποχωρήσεις, κανένα άλλοθι για κανένα αφεντικό σε καμία γειτονιά. Να γίνουμε εμείς οι «επιθεωρητές εργασίας» και να απαντάμε όπως αναλογεί στα Κάτεργα. Η συλλογικότητα και η ταξική αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας. Ενάντια στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ. Ενάντια ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΝΑΛΛΑΚΤΙΣΜΟ. Τάξη εναντίον τάξης

Τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι. Όπως καταγγέλλεται η εργοδοσία αναμένεται να παραδώσει τις επόμενες ημέρες εγγράφως συγκεκριμένα μέτρα «βιωσιμότητας» της εταιρείας, με βάσιμο κίνδυνο τα μέτρα αυτά να μεταφράζονται σε απολύσεις ή σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.

Με αιτήματά που αφορούν την υγεία, το ασφαλιστικό και το μισθολόγιο ,οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11/2.

Δύναμη μας η ενότητα μας αναφέρει στο κάλεσμα της για την δημιουργία συνέλευσης αγώνα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Φλεβάρη στις 6.00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ, (Νίκης 4, Σύνταγμα)

Απαιτώντας να μην γίνουν απολύσεις και διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά ,οι εργαζόμενοι της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης έκλεισαν την εβδομάδα που μας πέρασε εκατό ημέρες αγώνα έξω από το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να πεταχτούν» στα σκουπίδια» αλλά ούτε και να «ανακυκλωθούν» χωρίς δικαιώματα στην ανεργία.

Τέλος, εκδήλωση αλληλεγγύης οργανώνει ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων την Τρίτη 16/02 συγκέντρωση για τον αγώνα των εργατών του ΙΜΑΝΤΑ στον Άγιο Νικόλαο στον Βόλο. Στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα διαβάσαμε τα εξής: Παρά τις υποχωρήσεις και τις αμφιταλαντεύσεις υπάρχει δρόμος. Ο δρόμος της ενότητας όλων των εργατών, εργαζομένων κι ανέργων, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνιμων, ευέλικτων κι επισφαλών, ελλήνων και μεταναστών που μπορεί να συντρίψει τους πολυεθνικούς ομίλους και κάθε κυβέρνηση που νομοθετεί γι αυτούς κι αφήνει το σύνολο των εργατών στο δρόμο, με μισθούς πείνας και σε συνθήκες δουλείας. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και καλούμε σε συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού στο σχεδιασμό όλων των ενεργειών.

Πηγή : ese.espivblogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου