* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΟΚΔΕ : Τετάρτη 2 Μάρτη, 18:00 Προπύλαια, Αντιπολεμική Συγκέντρωση & Διαδήλωση.

Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! 
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!
 
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο – Όχι στην Ευρώπη Φρούριο!
 
Αντιπολεμική Συγκέντρωση και Διαδήλωση Τετάρτη 2 Μάρτη, 18:00 Προπύλαια


Η νέα τροπή που παίρνει ο πόλεμος στη Συρία, με την όλο και μεγαλύτερη άμεση εμπλοκή και άλλων δυνάμεων (Τουρκία, Σαουδική Αραβία) βυθίζει την ευρύτερη περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) σε ένα γεωπολιτικό χάος, δημιουργώντας νέους τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στη γειτονική Τουρκία, με πρόσχημα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 12ης Φλεβάρη, έχει ενταθεί ο πόλεμος ενάντια στους Κούρδους στα Ν.Α. της χώρας, ενώ βομβαρδίζονται ακατάπαυστα και οι Κούρδοι της Συρίας. Η τουρκική αστική τάξη είναι ένα βήμα πριν επέμβει στρατιωτικά στη Συρία για να ανακόψει τις νίκες του YPG (ένοπλες πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας). Οι σημαντικές επιτυχίες του τελευταίου απέναντι στους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος, του δίνουν τη δυνατότητα να ενοποιήσει την διασπασμένη περιοχή των Κούρδων, δημιουργώντας τη «Ροτζάβα», το ντε φάκτο ανεξάρτητο Κουρδιστάν στην Βόρεια Συρία.

Η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ και η προοπτική ενοποίησης των Κούρδων και δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Συριακού Κουρδιστάν αποτελούν μια ήττα της πολιτικής Ερντογάν. Όχι μόνο καταρρέουν τα σχέδιά του για «ήπια τουρκική κυριαρχία» στη Μέση Ανατολή και γενικότερα στον μουσουλμανικό κόσμο αλλά, ακόμη χειρότερα, μετατρέπονται στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στον διαμελισμό της Τουρκίας. Γι’ αυτό εδώ και μήνες ο Ερντογάν και η τούρκικη μπουρζουαζία έχουν ξεκινήσει επιθέσεις απέναντι σε αριστερές οργανώσεις και αγωνιστές, έχουν επιδοθεί σ’ έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του PKK και των Κούρδων στη Ν.Α. Τουρκία (βομβαρδίζοντας και πολιορκώντας ολόκληρες πόλεις, δολοφονώντας και συλλαμβάνοντας κ.ά.), ενώ συνεχίζουν την υποστήριξη με κάθε τρόπο του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τα εμιράτα του Κόλπου. Για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη η Τουρκία φαίνεται πως είναι διατεθειμένη για τα πιο μεγάλα εγκλήματα ενάντια στον κουρδικό λαό, με κίνδυνο την μεγαλύτερη κλιμάκωση του πολέμου όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως ο Ερντογάν και η τούρκικη μπουρζουαζία δεν είναι οι μόνοι χαμένοι. Οι ιμπεριαλιστές, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, δεν βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Πριν λίγους μήνες, με την επικείμενη κατάρρευση και των τελευταίων εστιών του καθεστώτος του Άσαντ είχαν θεωρήσει ότι ξεμπέρδεψαν με τους Ρώσους (και έμμεσα με τους Κινέζους) αλλά και με το Ιράν και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ. Σήμερα η κατάσταση έχει αντιστραφεί και είναι πλέον υποχρεωμένοι να παζαρέψουν (και μάλιστα από δυσμενή θέση) με τη Ρωσία μια πολιτική συμφωνία για τον διαμελισμό της Συρίας (όπως στην Ουκρανία). Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ανεχθούν και θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν πλήρως με την πρώτη ευκαιρία. Η πρόσφατη κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ήταν μια «υποχρεωτική» κίνηση λόγω της ενίσχυσης της συμμαχίας Άσαντ–Ρώσων–Χεζμπολάχ–Ιράν, και δεν σημαίνει παρά ένα πρόσκαιρο διάλειμμα που θα επιτρέψει στις αντιμαχόμενες πλευρές να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν πιο λυσσαλέα τον πόλεμο.

Υπηρετώντας το ίδιο σχέδιο με τις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, πρωτοστατούσης της Γερμανίας, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, έχουν ενισχύσει τη Νατοϊκή ναυτική παρουσία στο Αιγαίο με τη συνδρομή της ελεεινής κυβέρνησης του Τσίπρα, προσπαθώντας να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο, αποκλείοντας τους Ρώσους και αρχίζοντας ταυτόχρονα την περικύκλωση της Συρίας, για μια νέα ενδεχόμενη επίθεση που θα διαλύσει εντελώς τη χώρα και θα γιγαντώσει το πρόβλημα επιβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν μαζικά τις εστίες τους.

Η υποτακτική κυβέρνηση Τσίπρα, έχοντας παραδοθεί πλήρως στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, εφαρμόζει το 3ο Μνημόνιο, προσπαθώντας να ξεπεράσει τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο βάρβαρο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, άβουλη και έρμαιο των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, παρακολουθεί το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας – και την ίδια στιγμή μας εντάσσει ολοένα και περισσότερο μέσα στους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, μας βυθίζει ολοένα και περισσότερο στη δίνη του πολέμου. Μάλλον είναι αδύνατο να μπορέσει να σταθεί με τόσες προδοσίες και μέσα στις κολοσσιαίες συγκρούσεις της ευρύτερης περιοχής. Έτσι φαίνεται να στρώνει τον δρόμο προς μια αιφνίδια αντιδημοκρατική αναδίπλωση στη χώρα μας, προς μια λύση είτε με μια «δυναμική» παρέμβαση των κρατικών μηχανισμών, είτε με μια πολιτική κυβέρνηση των «Μένουμε Ευρώπη», αμφότερες υπό την εποπτεία του στρατού, ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το 3ο Μνημόνιο αλλά και για να αποτελέσει η χώρα μας το εφαλτήριο του ΝΑΤΟ για την επέμβασή του στην περιοχή (Συρία, Λιβύη κ.ά.).

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης του Τσίπρα, της αντιπολίτευσης των «Μένουμε Ευρώπη», της ελληνικής αστικής τάξης αλλά και των ευρωπαίων και αμερικανών ιμπεριαλιστών, θα πρέπει να αντιταχθούμε και να παλέψουμε:

α) Να μην επιτρέψουμε την ψήφιση του ασφαλιστικού, να καταρρίψουμε στην πράξη το 3ο Μνημόνιο. Να διώξουμε την άθλια κυβέρνηση Τσίπρα. Να τσακίσουμε κάθε απόπειρα των «Μένουμε Ευρώπη» να σηκώσουν κεφάλι.

γ) Να υποδεχθούμε και να αγκαλιάσουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν κ.ά., που λόγω της πολεμικής καταστροφής των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστές, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, ακριβώς όπως αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν 250.000 Έλληνες νέοι μετά την οικονομική καταστροφή της χώρας μας. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, τους νέους και παλιούς μνημονιακούς, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη, τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές

δ) Να διώξουμε κάθε πλοίο, κάθε στράτευμα, κάθε στρατιωτική βάση, να σταματήσουμε κάθε βοήθεια προς τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ.

ε) Απέναντι στην καταστροφή και τον παραλογισμό των Μνημονίων, στα σχέδια αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, ρατσισμού και συμμετοχής στην νατοϊκή εκστρατεία, απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, να αγωνιστούμε για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

  • Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών!
  • Έξω από το ΝΑΤΟ – Έξω από ΕΥΡΩ-Ε.Ε
  • Κατάργηση της Frontex – Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο – Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, με οργανωμένη, ασφαλή, ελεύθερη διέλευση!
  • Ενάντια στην ρατσιστική και ξενοφοβική Ε.Ε – Διεθνιστική πάλη για μια Ευρώπη των Εργαζομένων!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου