* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ : “Η Eκδρομή Tων Kοριτσιών Που Χάθηκαν” Το Σάββατο 27 Φλεβάρη Στις 21:00

Θεατρική Παράσταση:
“Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν”
από το ομώνυμο διήγημα της Anna Seghers
Ερμηνεία: Ιωάννα Μπιλίρη
στο Αυτόνομο Στέκι
το Σαββάτο 27 Φεβρουαρίου
Έναρξη: 21:00
.

Ελεύθερη Συνεισφορά
για την οικονομική ενίσχυση της
Κατάληψης Στέγης Προσφύγων & Μεταναστών Νοταρά 26
και τα λειτουργικά έξοδα της παράστασης.


Λίγα λόγια για το διήγημα και το έργο:
Μια τάξη κοριτσιών στην προπολεμική Γερμανία πάει εκδρομή με τις δασκάλες της….
Η Άννα Ζέγκερς, εξόριστη στο Μεξικό στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, εξιστορεί την εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν και επιστρέφει…επιστρέφει στις δροσερές εποχές της εφηβείας. Στη σχολική της εκδρομή. Στις σκηνές της ανεμελιάς με τις φιλενάδες, τα γέλια τους, τα μικρά τους μυστικά, τους έρωτες με τα αγόρια. Τη μνήμη διακόπτει η θύμηση από το μέλλον. Τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η συντριβή που προκάλεσε ο φασισμός.
Η Ιωάννα Μπιλίρη διασκευάζει την τραγικά επίκαιρη ελεγεία και μεταφέρει σκηνικά την αγωνία της μνήμης, την ανάγκη για δικαιοσύνη, τη λαχτάρα για δικαίωση. Την επιμέλεια έχει ο Κώστας Γκερμπεσιώτης, τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Μπιλίρης, τον ήχο και το φωτισμό φρόντισε ο Παναγίωτης Βασσάλος.
Μια παράσταση για τα ιδανικά, τη φιλία, το νοιάξιμο, την ελευθερία. Ένας άστεγος άνθρωπος του κόσμου σε μια στάση προσμονής. Για τη ζωή, την ιστορία, τη δημιουργία. Για το τραύμα που μένει ανοιχτό ,για τους ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχάσουν.
Πηγή : autonomosteki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου