* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Στους Αγωνιστές Της ΑΤΙΚ, Παρασκευή 17/6

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Στις 17 Ιούνη 2016 ξεκινά η δίκη των 10 στελεχών και μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) στο Μόναχο. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απρίλη 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία. Οι συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα ήταν 4, ενώ έπειτα από πανελλαδική κινητοποίηση αλληλεγγύης, οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας (ο Deniz Pektaş) παραδόθηκε τελικά στις γερμανικές αρχές.

Το κατηγορητήριο - που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών - είναι πως οι δέκα αγωνιστές είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (TKP/ML). Οι κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες. Όχι μόνο γιατί το TKP/ML είναι μια πολιτική οργάνωση από το 1973 αλλά διότι για το τούρκικο φασιστικό καθεστώς κάθε πολιτικό κόμμα που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατικό». 

Την ίδια στιγμή, το τούρκικο καθεστώς δολοφονεί καθημερινά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, διαπράττει μαζικά εγκλήματα στο τουρκικό Κουρδιστάν, διώκει και φυλακίζει δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς και γενικότερα κάθε φωνή που στηλιτεύει την πολιτική των κυβερνήσεων Ερντογάν. Τελευταία επιδιώκει να θέσει εκτός Κοινοβουλίου και νόμου πολιτικά κόμματα που ψηφίστηκαν από εκατομμύρια εκλογείς και προετοιμάζει διώξεις ενάντια στους βουλευτές τους.

Η δίωξη των γερμανικών δικαστικών αρχών είναι στα πλαίσια της κατάπτυστης συμπαιγνίας με την τούρκικη κυβέρνηση. Συνδέεται με τις στενές σχέσεις και συμφωνίες της Γερμανίας με την Τουρκία αλλά και με την πρόσφατη αντιλαϊκή συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό. Ταυτόχρονα, η δίκη των Τούρκων αγωνιστών είναι τμήμα των αντιδημοκρατικών πολιτικών έκτακτης ανάγκης που υιοθετούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και σε κάθε κράτος-μέλος χωριστά.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ σε Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό, και αλλού. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν βρίσκονται μόνο οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ. Μαζί τους δικάζεται κάθε δημοκρατική και αντιφασιστική φωνή και συλλογικότητα στην Ευρώπη.

Καταδικάζουμε τη φασιστική δίωξη ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να ελευθερωθούν άμεσα οι κρατούμενοι αγωνιστές Μüslüm Elma, Haydar Bern, Mehmet Yeşilçalı, Erhan Aktürk, Deniz Pektaş, Sami Solmaz, Musa Demir, D. Banu Büyükavci, Sinan Aydın και Seyit Ali Uğur.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου