* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Και πορεία Προς Τα γραφεία Της ΕΕ Για Γάζα – Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα

Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! 

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση - Νίκη στην Ιντιφάντα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ

Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα


Πάνω από 350 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.500 οι τραυματίες από τους έως τώρα συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς για δέκατη τρίτη μέρα κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ήδη από την Πέμπτη, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα. Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα παρατεταγμένα στα σύνορα ισραηλινά τανκ, προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα.

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς»ενθαρρύνει τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.
Όμως, οι λαοί, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε αλληλέγγυους, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 7μμ στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ.

Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!


Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν:

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Σύλλογος Ιντιφάντα
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων
Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)
Ένωση Μεταναστών Εργατών
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας
Κοινότητα Σενεγαλέζων

1 σχόλιο:

  1. Συγκρούσεις στο Παρίσι για τη Γάζα 20/7/2014

    Μία διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, την οποία είχαν απαγορεύσει οι γαλλικές αρχές, κατέληξε σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών κοντά στο Παρίσι, ένα 24ωρο μετά τα επεισόδια στην πρωτεύουσα που ανάγκασαν τη γαλλική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη στρατηγική της απαγόρευσης ορισμένων διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων.

    Ρίψεις αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, αυτοκίνητα πυρπολημένα, λεηλασίες σε ορισμένα καταστήματα: Το Σαρσέλ, ένα προάστιο που είναι γνωστό για την πολυπολιτισμικότητά του λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, αποτέλεσε το θέατρο νέων επεισοδίων βίας που συνδέονται με τα γεγονότα στη Γάζα.

    Η ένταση ξέσπασε έπειτα από μια ήρεμη διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων υπέρ των Παλαιστινίων που η νομαρχία είχε απαγορεύσει. Νεαροί διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πυροτεχνήματα και καπνογόνα.

    Νωρίτερα απόψε, οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον ενός φαρμακείου το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πραγματοποιούσε περιπολίες από ψηλά. Οι δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων και έριξαν πλαστικές σφαίρες στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος, ενώ απέκλεισαν την πρόσβαση σε μια συναγωγή.

    Κάποιοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των διαδηλωτών, που πήραν τον εξοπλισμό ενός εικονολήπτη τηλεοπτικού δικτύου, ενώ ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά.

    Χθες, στο Μπαρμπέ, μία λαϊκή συνοικία βόρεια του Παρισιού σημειώθηκαν συγκρούσεις για πολλές ώρες μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών και των διαδηλωτών μετά την έναρξη μιας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς και οργανώσεων υπέρ των Παλαιστινίων.

    Συνολικά, 17 μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών τραυματίστηκαν και 44 άνθρωποι συνελήφθησαν.

    Κοινό σημείο των επεισοδίων βίας στις δύο συνοικίες είναι ότι ξέσπασαν με αφορμή την απαγόρευση διαδηλώσεων που είχαν επιβάλει οι αρχές την ώρα που πολλές πορείες, με την άδεια των αρχών, πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία χωρίς να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια.

    Στη Βιέννη, το Άμστερνταμ και τη Στοκχόλμη ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα πραγματοποιήθηκαν σήμερα και συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι.

    Μόνο η Γαλλία απαγόρευσε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων της Γάζας, ένα πρωτοφανές μέτρο στην Ευρώπη.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που δέχθηκε σφοδρή κριτική από την Αριστερά για μια πολιτική που κρίθηκε ως υπερβολικά "φιλοισραηλινή", δικαιολόγησε αυτήν την απαγόρευση- που δεν επιβλήθηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις- από τον φόβο για ενδεχόμενα «προβλήματα στη δημόσια τάξη» και προκειμένου να εμποδίσει την έκφραση συνθημάτων ή τις ενέργειες αντισημιτικού χαρακτήρα.

    Ορισμένοι βουλευτές της δεξιάς αντιπολίτευσης κατήγγειλαν «το λάθος» της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι η απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι θα μπορούσε, σύμφωνα με το βουλευτή της κεντροδεξιάς Υβ Τζεγκό, να αποτελέσει ένα είδος «πρόκλησης».

    Ακόμα και στο κυβερνών κόμμα, υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας. «Η απαγόρευση τροφοδότησε ενός είδους ριζοσπαστισμό» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος Ράζι Χαμάντι.

    Μπροστά στις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης. «Αυτό που συνέβη χθες ακόμα στο Παρίσι, τα απαράδεκτα ξεσπάσματα δικαιολογούν ακόμα περισσότερο την επιλογή που έγινε» να απαγορεύσουμε τη διαδήλωση δήλωσε ο ίδιος.

    Κατήγγειλε επιπλέον «έναν αντισημιτισμό μιας νέας μορφής» που «εξαπλώνεται στο Διαδίκτυο».

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την θέλησή του ότι «δεν θα ανεχτεί καμία ενέργεια, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάδυση και πάλι του αντισημιτισμού και του ρατσισμού».

    ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή