* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ : Ψήφισμα Συμπαράστασης Στη ΒΙΟΜΕ Και ΡΟΜΠΕΝ

Η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας – «Υδραγωγείο» στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκη) και των πρώην εργαζόμενων Παγουρά-Παπαδόπουλου ‘Ρομπέν του ξύλου’ (Βέροια) για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν.

Στα δυο αυτά εργοστάσια, οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν, με κριτήριο το κέρδος τους, να τα οδηγήσουν σε πτώχευση. Και τότε οι εργαζόμενοι, προκειμένου να επιβιώσουνε και να μη ζήσουνε ως δούλοι του 21ου αιώνα σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής, πήρανε την επιλογή να καταλάβουνε τα εργοστάσια και να τα λειτουργήσουν με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και με κριτήριο όχι το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά τις δικές τους και τις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες.

Η εργοδοσία θέλει να πάρει τη ρεβάνς, προχωρώντας στην εκποίηση του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ., προκειμένου να βρει χρήματα, όχι για να αποζημιώσει όσους απέλυσε, αλλά για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις στις οποίες χρωστά.

Ταυτόχρονα και στα δύο εργοστάσια επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον πίεσης με διακοπές ρεύματος και νερού.

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μια φορά με ποιους είναι. Από τη μια γενικόλογες απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων και από την άλλη βίαιη καταστολή με επίθεση των ΜΑΤ και προσπάθεια να μη στηθεί κέντρο αγώνα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η προσπάθεια των εργαζομένων των δύο εργοστασίων δείχνει τη δυνατότητα: οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου «μπορούμε χωρίς αφεντικά».

Η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, δηλαδή η προωθούμενη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, το πέρασμα στο ΤΑΙΠΕΔ του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, οι αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις που δρομολογούνται για το φθινόπωρο μέσω αντίστοιχου νομοσχεδίου, πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου