* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΕΚ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργατών των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ, στο Υπουργείο Εργασίας. Δηλώνει μαζί τους, πως δε θα προχωρήσει ο πλειστηριασμός της έκτασης που βρίσκεται τώρα το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Αυτά τα χρόνια, οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, στάθηκαν μπροστάρηδες, μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους από όλη την Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων, για να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο στα χέρια τους.

Το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, όπως και του Ρομπέν, είναι δείγματα της καπιταλιστικής κρίσης, που μαίνεται συγχρονισμένη σε όλο τον κόσμο. Η Γαλλία φλέγεται από την εξέγερση των εργαζόμενων και των νέων, ενάντια στη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους, διεκδικώντας μια άλλη ζωή. Στην ίδια την Ε.Ε. τίποτα δεν είναι το ίδιο μετά το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, η Ε.Ε. διαλύεται.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η εργατική τάξη δεν έχει ηττηθεί. Οργανώνει αυτοδιαχειριστικά εγχειρήματα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, μια σειρά κρίσιμοι εργατικοί χώροι βρίσκονται σε αγώνα, για να ραγίσουν τα πολυνομοσχέδια που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα. Ο Ιούλιος του 2015 δεν είναι η Βάρκιζα του 1945. Οι συσχετισμοί των δυνάμεων σε εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα αλλάζουν διαρκώς στις συνθήκες μιας αξεπέραστης παγκόσμιας συστημικής, δομικής κρίσης του καπιταλισμού εντεινόμενης κοινωνικής-πολιτικής πόλωσης κι οξυνόμενης ταξικής πάλης. Το ζήτημα που μπαίνει μπροστά μας δεν είναι η διαχείριση μιας ήττας αλλά η οργάνωση της εργατικής-λαϊκής Νίκης. Η ιστορική αναμέτρηση δεν βρίσκεται πίσω μας αλλά μπροστά μας.

Να προετοιμάσουμε καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργιακές μάχες. Να μην παρθούν τα εργοστάσια από τους εργάτες, να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση και τα λουκέτα (Athens Ledra, Μαρινόπουλος κ.τ.λ.). Να μη φτάσει στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Για την ανατροπή της κυβέρνησης από τα κάτω και από τα αριστερά. Με ανεξάρτητη πολιτική δράση των εργαζομένων, από τα αστικά πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Με τα δικά μας ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Με σαφή στόχο την εργατική εξουσία, και την οργάνωση της παραγωγής και της κοινωνίας από τους παραγωγούς του πλούτου. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο. Καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο, εργατικό, διεθνιστικό και επαναστατικό, όλα τα αδέρφια μας ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή και φύλο, σε όλη την Ευρώπη, κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που σήμερα παίζουν σαν τυχερό παιχνίδι την ίδια του τη ζωή.

Το ΕΕΚ προτείνει σε ταξικές μαχητικές δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, των κοινωνικών κινημάτων, των αυτόνομων και αυτο-οργανωμένων συλλογικοτήτων, των αγωνιστών του ευρύτερου ελευθεριακού χώρου, να προετοιμάσουμε συλλογικά και με όρους κινήματος τις πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για να συγκληθεί μια Πανελλαδική Ανοιχτή Αγωνιστική Συνδιάσκεψη όπου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί ένα Εναλλακτικό Πρόγραμμα Διεξόδου από την Κρίση, ενάντια στα μνημόνια, κάθε μνημονιακή κυβέρνηση, ενάντια και στα νεοφιλελεύθερα παραληρήματα της Δεξιάς και ακροδεξιάς. Μια εναλλακτική πρόταση “από τα κάτω” κι όχι από τις δομές εξουσίας του ου, του κράτους, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

30/6/16

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου