* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ -ΒΙΟΜΕ-



Άλλο ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το Πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ήρθε για να μας θυμίσει και να δείξει σε όσους ακόμα το αμφισβητούν, ότι η άσκηση μνημονιακών αντιλαικών πολιτικών, πηγαίνει πάντα χέρι χέρι με την ωμή καταστολή, κάθε υψωμένης φωνής αντίστασης, κάθε εργατικής διεκδίκησης κάθε κινηματικής διεργασίας. Συγκεκριμένα ενώ έξω από το Υπουργείο Εργασίας ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του κατειλημμένου κι αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και πλήθος αλληλέγγυων αγωνιστών, λίγο μετά την συνάντηση επιτροπής των εργαζομένων με την αναπληρώτρια Υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου, αναίτια κι απρόκλητα δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση ωμής βίας και χημικών προχωρώντας μάλιστα και σε δύο προσαγωγές διαδηλωτών, ο ένας εκ των οποίων αποτελεί μέλος του δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο επεισόδιο καταστολής, στο κακόγουστο σίριαλ των τελευταίων 8 ετών που βιώνουμε και παρακολουθούμε, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η οποιαδήποτε εργατική διεκδίκηση, όταν γίνεται με σχέδιο, οργάνωση, μαζικότητα και διάρκεια, ενοχλεί, φοβίζει και γι’ αυτό τελικά χτυπιέται και καταστέλλεται από την συντονισμένη προσπάθεια κυβερνήσεων, εργοδοσίας, κεφαλαίου και δυνάμεων καταστολής.

Κανένας φόβος, καμία αναμονή το εργατικό κίνημα, οφείλει να δώσει και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ την απάντηση που έδωσε και σε όλες τις προηγούμενες, ότι οι συλλήψεις, τα δακρυγόνα κι η ωμή καταστολή δεν είναι επίδειξη δύναμης, αντίθετα δείχνει την αδυναμία τους να επιβληθούν και να περάσουν τα αντιλαικά μέτρα που θέλουν, χωρίς τριγμούς αντιστάσεις και κινητοποιήσεις. Αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, να πάρουν θέση καταδίκης των γεγονότων και έμπρακτης στήριξης αυτού του ηρωικού αγώνα, όλα τα σωματεία κι οι μαζικοί φορείς που έχουν αναφορά στο εργατικό κι ευρύτερα λαικό κίνημα. Να μην χάσει ο καθένας μόνος του, να κερδίσουμε όλοι μαζί.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΗΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αθήνα Ιούλιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου