* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος Για Την Κατάσταση Στην Τουρκία

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και οι μειονότητες στην Τουρκία βρέθηκαν μπροστά σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και, στη συνέχεια, στη δίνη ενός νέου οργίου αυταρχισμού της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι στρατιωτικοί κινήθηκαν με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν και την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής δικτατορίας, όπως έχουν κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν. Τη συνέχεια, αν πετύχαιναν, την ξέρουμε: διωγμοί των αριστερών, των συνδικαλιστών, των εθνικών μειονοτήτων (Κούρδων κλπ) και κάθε προοδευτικής φωνής στην Τουρκία. Η εργατική τάξη και οι καταπιεζόμενοι είχαν μόνο να χάσουν από μια στρατιωτική δικτατορία και για αυτό από την πρώτη στιγμή βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα που έχουν κατακτήσει με αγώνες και αίμα.

Ωστόσο, η άδοξη κατάληξη του πραξικοπήματος των στρατιωτικών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "νίκη της δημοκρατίας". Ο Ερντογάν, απόλυτος κυρίαρχος στην τουρκική πολιτική σκηνή αυτή τη στιγμή, προχωρά σε περαιτέρω σκλήρυνση του αυταρχικού του καθεστώτος. Ακόμη σκληρότεροι περιορισμοί και μεγαλύτερη καταστολή ενάντια στην εργατική τάξη, την Αριστερά, τους Κούρδους και κάθε μειονότητα (εθνική, θρησκευτική ή κοινωνική). Είναι προφανές ότι αυτός είναι ο βασικός εσωτερικός εχθρός με τον οποίο το καθεστώς προσπαθεί να λύσει τους λογαριασμούς του. Όταν λοιπόν μιλάνε για τιμωρία των πραξικοπηματιών είναι σαφές πού κοιτανε ο Ερντογάν κι οι κρατικές ελίτ.. Χαρακτηριστικές είναι οι φωνές για επαναφορά της θανατικής ποινής ενάντια στους αντικαθεστωτικούς και οι επιθέσεις οπαδών του Ερντογάν μαζί με Γκρίζους Λύκους ενάντια σε Αλεβίτες και στα κτίρια του HDP. Στόχος τους είναι η ενδυνάμωση ενός καθεστώτος καταπίεσης και φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης, καταργώντας την κοσμικότητα του κράτους και παροξύνοντας τον εθνικισμό, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης και των διεθνών εταίρων της σε αυτή την τόσο κρίσιμη περιοχή του πλανήτη.

Δηλώνουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη μας και είμαστε στο πλευρό των αγωνιστριών και των αγωνιστών της Τουρκίας, της εργατικής της τάξης, της νεολαίας και των εθνικών, κοινωνικών και άλλων μειονοτήτων, που παλεύουν ενάντια σε κάθε καταπίεση, είτε προέρχεται από τους στρατιωτικούς είτε από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο αγώνας τους θα είναι μακρύς και σκληρός, αλλά έχουν ήδη δείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, και στο τέλος θα νικήσουν.

19/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου