* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ε.Ε.Κ. : ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/7, με μία συντονισμένη καταδρομική επιχείρηση της αστυνομίας που θα ζήλευαν και τα δεξιότερα και πιο ρατσιστικά καθεστώτα, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην βίαιη εκκένωση τριών χώρων στέγασης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη. Της κατάληψης “Ορφανοτροφείο” στην Τούμπα, της Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και της κατάληψης στο “Μανδαλίδειο” στη λεωφόρο Νίκης. Κατά την διάρκεια αυτής, οι δυνάμεις καταστολής προσήγαν και στην συνέχεια συνέλαβαν 83 άτομα, αλληλέγγυους, πρόσφυγες και μετανάστες ,αποδίδοντας τους την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και χημικά αδιαφορώντας για το γεγονός πως στους συγκεκριμένους χώρους στεγάζονταν ακόμη και οικογένειες με παιδιά.

Αυτή η κίνηση βέβαια αποτελεί ακόμη ένα κομματάκι του παζλ της πολιτικής της κυβέρνησης και της πλήρους ευθυγράμμισης της με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για το «μεταναστευτικό» και της ολικής στρατοπεδοποίησης της χώρας. Η διατήρηση του φράχτη του Έβρου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που επιφέρει με τους χιλιάδες θαλασσοπνιγμένων στο Αιγαίο, οι βίαιες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία αποτέλεσμα της συμφωνίας της 18/3, η αποδοχή της στρατιωτικοποίησης του ζητήματος με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και η δημιουργία των HOT SPOTS στα νησιά αλλά και υποτιθέμενων κέντρων φιλοξενίας-στρατοπέδων συγκέντρωσης αποτελούν την επιτομή αυτής της πολιτικής. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία η πρόσφατη δήλωση του κυρίου Μουζάλα με την οποία ζητούσε συγνώμη από τον Δένδια γιατί διαδήλωνε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πράξη ξετσιπωσιάς, σχιζοφρένειας και πολιτικού σουρεαλισμού δεν δίστασε να εκδώσει για ακόμη μια φορά ανακοίνωση κατά του εαυτού του, αλλά και κατά των υφισταμένων του που ακολουθούν τις εντολές του (ποιος ξεχνά τις ανακοινώσεις κατά των μνημονίων αλλά και το πρόσφατο κρούσμα με την ανακοίνωση κατά του κατ’ εντολής τους ξυλοδαρμού των εργατών της ΒΙΟΜΕ, έξω από το Υπουργείο εργασίας).

Φυσικά εκτός του κάδρου δε μπορούμε να αφήσουμε και τους ιδιοκτήτες των κτιρίων των καταλήψεων και ιδιαίτερα τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (στην οποία ανήκει το ορφανοτροφείο) και το Α.Π.Θ. (στο οποίο ανήκει το Μανδαλίδειο). Ο Μητροπολίτης Άνθιμος γνωστός για τα αισθήματα «άγαπης» προς τον πλησίον του και ιδιαίτερα προς τους μετανάστες, έσπευσε να στείλει αμέσως μετά την εκκένωση μπουλντόζες και να κατεδαφίσει το κτίριο του Ορφανοτροφείου (το οποίο δώρηθηκε στην εκκλησία από το Δημόσιο με παρέμβαση Λοβέρδου) μιμούμενος προφανώς το παράδειγμα του εορτάζοντος την σημερινή ημέρα Αγίου Παντελεήμονος ο οποίος, όπως λέει και το όνομα του, ελεούσε και φρόντιζε τους πάντες… Αντίστοιχα δεν ξεχνούμε και την στάση που κράτησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Μήτκας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ζητούσε την παρέμβαση εισαγγελίας και αστυνομίας για την αποτροπή της διεξαγωγής του αντιρατσιστικού φεστιβάλ No Border στους χώρους του πανεπιστημίου.

Για το Ε.Ε.Κ. ο αγώνας Ελλήνων και ξένων, προσφύγων και γηγενών, εργαζομένων και ανέργων, ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και κυρίως ενάντια στο τερατώδες σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι κοινός. Όσο η κρίση του καπιταλισμού βαθαίνει, τόσο θα απαιτούνται ολοένα και περισσότερο να επιβληθούν πολιτικές «εκτάκτου ανάγκης» για να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές εκροές που γεννά η πείνα η φτώχεια και ο πόλεμος αλλά και για να κατασταλούν τα κινήματα διεκδίκησης που στρέφονται εναντίον τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι καταλήψεις, οι ελεύθεροι και αγωνιστικοί κοινωνικοί χώροι και οι χώροι αλληλεγγύης και στέγασης προς τους πρόσφυγες αποτελούν για το σύστημα μία διπλή απειλή καθώς αποτελούν το σημείο σύνδεσης του ντόπιου με το νομαδικό προλεταριάτο. Γι αυτό και η υπεράσπιση τους είναι για εμάς ζήτημα πρωταρχικής σημασίας.
  • Καταγγέλλουμε απερίφραστα την εισβολή στις καταλήψεις Ορφανοτροφείο, Μανδαλίδειο και Hurriya.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων συντρόφων και συντροφισσών και την απόσυρση κάθε κατηγορίας εναντίον τους.
  • Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης. Στέγαση των προσφύγων εντός αστικού ιστού.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου