* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα Στη Συγκέντρωση Στο Εφετείο Αθηνών, 7-8-11 Γενάρη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 7, 8 ΚΑΙ 11/1 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου το Εφετείο Αθηνών πρόκειται να αποφασίσει για την αποδοχή της αίτησης έκδοσης των πέντε αγωνιστών στην Ιταλία, με βάση τη διαδικασία του ευρωεντάλματος. Με σαθρό και αόριστο κατηγορητήριο, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, πέντε νέοι άνθρωποι, σε περίπτωση που εκδοθούν, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάπραξη αδικημάτων που τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές από την ιταλική νομοθεσία, ενώ στην Ελλάδα δεν υφίστανται καν αδικήματα με την ίδια αντικειμενική υπόσταση. Το μοναδικό αδιάσειστο στοιχείο της δικογραφίας και της κατηγορίας σε βάρος τους, ήταν ότι συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Μιλάνο ενάντια στην EXPO2015. Πρόκειται επομένως περί επιδίωξης σαφούς ποινικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής δράσης, του δικαιώματος στον αγώνα και στην αντίσταση.

Η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει για άλλη μια φορά πως η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας έχει ως απαραίτητο συνοδό στοιχείο την ένταση του αυταρχισμού, την καταπάτηση κάθε έννοιας ελευθερίας και δημοκρατικού δικαιώματος, την έξαρση ολοκληρωτικών συμπεριφορών σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο. Η κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας από τα δικαστήρια, η ποινικοποίηση του δικαιώματος στον αγώνα (μαθητοδικεία, αγροτοδικεία κλπ), η πλήρης συμμόρφωση στο στυγνό καθεστώς επιτροπείας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου αποδεικνύουν ότι τα ευρωμνημόνια, οι «θεσμοί» πάνε χέρι – χέρι με τα ευρωεντάλματα και την ευρωκαταστολή.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα τηρεί ένοχη σιωπή. Ενώ στην Ιταλία κυβέρνηση και τύπος, κατά παράβαση κάθε τεκμηρίου αθωότητας, βοούν για την έκδοση και καταδίκη των πέντε, ενώ ιταλικές εφημερίδες γράφουν περί συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης για την αποδοχή του αιτήματος, κανένας από τους πάλαι ποτέ υπερασπιστές κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που ζεσταίνουν τώρα κυβερνητικές καρέκλες δεν έχει ψελλίσει μια λέξη για την τήρηση της ίδιας της αστικής νομιμότητας, δεν έχει πάρει θέση κατά του πολιτικά απαράδεκτου αιτήματος έκδοσης. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη πως μια κυβέρνηση που σημαία της έχει κάνει την προώθηση σφαγιαστικών μέτρων για το λαό και τους εργαζόμενους, μπορεί να διατηρεί δημοκρατικές ευαισθησίες ή να την συγκινούν ατομικά και κοινωνικά πολιτικά δικαιώματα κι ελευθερίες.

Μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την έκδοση των πέντε αγωνιστών είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η αλληλεγγύη από κινήματα κι αγωνιστές για την αποτροπή του αντιδημοκρατικού πραξικοπήματος που θα σημαίνει η τυχόν αποδοχή του ευρωεντάλματος. Επειδή θύματα μιας τέτοιας απόφασης δεν θα είναι μόνο οι συγκεκριμένοι αγωνιστές, αλλά κάθε ενεργός πολιτικά και κοινωνικά αγωνιστής που κινείται στον αντίποδα της κατεστημένης τάξης πραγμάτων, κάθε απαιτητικό κίνημα, η ίδια η έννοια και το δικαίωμα στην κοινωνική και πολιτική πάλη.

Απαιτούμε την απόρριψη του ευρωεντάλματος. Όχι στην έκδοση των πέντε αγωνιστών στην Ιταλία.

Να καταργηθεί τώρα το ευρωένταλμα. Έξω τώρα από ΕΕ.

Όλοι 7, 8 και 11 Ιανουαρίου στο Εφετείο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου