* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Για Ποια Δημοκρατία Μιλάμε, Κύριοι Των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πέρασε κιόλας η πρώτη (από τις μόλις τρεις) προεκλογική βδομάδα, χωρίς να έχει βγει η Υπουργική Απόφαση για το χρόνο που είναι υποχρεωμένα τα ΜΜΕ να δώσουν στα εκτός Βουλής κόμματα.

Κατά πάγια τακτική, η σχετική απόφαση θα βγει όσο πιο αργά γίνεται, ώστε σχεδόν να είναι ανεφάρμοστη, δηλαδή να μην είναι αναγκασμένα τα ιδιωτικά κανάλια να προβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο τις θέσεις των κομμάτων που βρίσκονται εκτός Βουλής! Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, δεν κάνει καν τον κόπο το Υπουργείο Εσωτερικών να καλέσει τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα στη διακομματική επιτροπή που αποφασίζει για όλα αυτά.

Το ζήτημα του κόστους των εκλογών, με τα παράβολα, τα ψηφοδέλτια που τυπώνουν με δικά τους έξοδα οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν, μαζί με το κόστος για τα υλικά (αφίσες, σποτ, βίντεο) δεν έχει καταστήσει απλώς δύσκολο, αλλά σχεδόν κατόρθωμα, τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που η μόνη της χρηματοδότηση είναι από τις εισφορές των μελών της.

Την ίδια στιγμή, ο τηλεοπτικός χρόνος που, με έξοδα του δημοσίου, μοιράζεται στα κόμματα, θα δοθεί και στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, παρότι η χρηματοδότησή τους από το δημόσιο έχει διακοπεί.

Για να μη συζητήσουμε για το "στασίδι" που έχουν στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια όλοι οι μαϊντανοί του συστήματος, είτε είναι στη ΔΗΜΑΡ (εξωκοινοβουλευτικό κόμμα δεν ήταν και η ΔΗΜΑΡ άραγε;), είτε μετακινούμενοι μεταξύ Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις και με το δυναμικό της σε κάθε νομό και πόλη, θα μπορέσει να προβάλλει τις θέσεις και τις απόψεις της. Άλλωστε, εμείς αισθανόμαστε άβολα στα τηλεοπτικά πάνελ και στα κανάλια των εργολάβων της ενημέρωσης, που ο λαός τους έχει ήδη γυρίσει την πλάτη. Η δημοκρατία που διεκδικούμε είναι η άμεση δημοκρατία του αγώνα, και όχι η μετα-δημοκρατία της μνημονιακής "επαρχίας" της ΕΕ.

Καθώς όμως δεν κληθήκαμε στη σχετική συζήτηση, θα μας ενδιέφερε να ανακοινωθούν δημόσια οι προτάσεις που κατέθεσαν τα κόμματα, και ιδίως τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΛΑΕ), στη Διακομματική για το θέμα της προβολής των μικρότερων κομμάτων, καθώς και για το θέμα της προβολής της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου