* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αθώοι Για Την Κύρια Κατηγορία Όλοι Οι Κατηγορούμενοι Στη Μανωλάδα !

Η κύρια κατηγορία ήταν για εμπορία ανθρώπων.


Την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας για την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αποφάσισε το δικαστήριο.

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους

Ένας εκ των άλλων δύο κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης και ένας άλλος για συνέργια σε σωματική βλάβη.

Αναμένεται η απαγγελία των ποινών για τους δύο.

Στο μεταξύ, ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.

14 σχόλια:

  1. Τα αστικά δικαστήρια αθώωσαν τα κτήνη της Μανωλάδας

    Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ αθωώθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων στην υπόθεση της Μανωλάδας. Δύο από τα κτήνη αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες, ενώ ενώ από τους άλλους δύο, ο ένας κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης και ο άλλος για συνέργεια σε σωματική βλάβη. Χθες η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων.

    Συγκεκριμένα:

    - Αθώοι ο ιδιοκτήτης των φραουλοχώραφων, Ν. Βαγγελάτος κι ο επιστάτης του Κ. Χαλούλος
    - Ένοχοι με ποινές 14 χρόνια και 7 μήνες για σωματική βλάβη ο ένας επιστάτης, και 8 χρόνια και 7 μήνες ο άλλος επιστάτης

    Στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, 35 μετανάστες εργάτες γης πυροβολήθηκαν με καραμπίνες γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Ζούσαν- και ζουν – σε παραπήγματα σε συνθήκες γαλέρας αλλά αυτό δεν κρίθηκε εργασιακό trafficking, δηλαδή εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της εκμετάλλευσης της εργασίας τους!

    Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα τρομοκρατίας των μαρτύρων αλλά και των αλληλέγγυων, ενώ ο συνήγορος των εργατών κατήγγειλε σοβαρές παρατυπίες στη δίκη. Καμία προστασία στους μάρτυρες από τους έμμισθους και μη, τραμπούκους της Βαγγελάτος ΑΕ. Η αστική δικαιοσύνη μεθόδευσε την παρακώλυση της πορείας της δίκης αρνούμενη να απαντήσει στο αίτημα για απόδοση προσωρινών εγγράφων παραμονής τα οποία εδικαιούντο άλλοι 119 εργάτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των όπλων των μπράβων αλλά δεν κατέληξαν σε νοσοκομείο. Τέσσερις φυλακίστηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ο ένας μάλιστα απελάθηκε ενώ τρεις κρατούνται ακόμη!

    Η απόφαση δικαιώνει την εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία.

    Πηγή : http://omniasuntcommunia.espivblogs.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΩΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ...ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ!

    Μνημείο βαρβαρότητας η αθωωτική απόφαση από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας σήμερα για τους μακελάρηδες της Νέας Μανωλάδας, τον φραουλοπαραγωγό Νίκο Βαγγελάτο και τους μπράβους του, Κωνσταντίνο και Γιώργο Χαλούλο και Γιώργο Αποστολόπουλο.


    Σε αντίθεση με την εισήγηση της Εισαγγελέα της έδρας Δ. Παπαδοπούλου που πρότεινε την καταδίκη για όλες τις κατηγορίες και την επιβολή της μέγιστης δυνατής ποινής για να “απενοχοποιηθεί η δημοκρατία”, οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα την αθωότητα των εγκληματιών. Μόνο ο Γ. Χαλούλος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Γ. Αποστολόπουλος για “επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως “(δεν απέτρεψε τον Χαλούλο από το να πυροβολήσει). Η ποινή είναι εξαγοράσιμη και εφέσιμη, ενώ η αθώωση είναι μη εφέσιμη λόγω ομοφωνίας.


    Η αθώωση αποτελεί ομολογία ενοχής της “δημοκρατίας”. Το κράτος τους, όχι μόνο η κυβέρνηση που βρίσκεται επικεφαλής, αλλά και το σύστημα συνολικά με τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής των αδικημένων και δικαίωσης των εγκληματιών με τον περιβόητο “νομικό πολiτισμό” της μνημονιακής -ρατσιστικής Ελλάδας των δούλων της τρόικας, είναι υπεύθυνο για το ταξικό έγκλημα της Νέας Μανωλάδας, τις “φράουλες και αίμα” της 17ης Απρίλη 2013. Το ρατσιστικό ταξικό έγκλημα των πιστολάδων της Νέας Μανωλάδας μετατρέπεται ανοιχτά από ιδιωτικό σε κρατικό έγκλημα.
    Η δίκη που ξεκίνησε την 6η Ιούνη 2014 ήταν μια διαρκής πρόκληση με την έδρα του δικαστηρίου και τους δικηγόρους υπεράσπισης να μετατρέπουν τους μετανάστες-κατηγόρους σε κατηγορούμενος, τα θύματα σε ενόχους. Η τρομοκρατία, εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, με τον ξυλοδαρμό μαρτύρων από “αγνώστους”, τις ύβρεις και τις απειλές σε μετανάστες και αλληλέγγυους ήταν η προαναγγελία μιας προαποφασισμένης ετυμηγορίας.
    Η απόφαση είναι πολιτική, είναι ρατσιστική και ταξική. Το μήνυμα είναι συγκεκριμένο και αποδέκτης είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες. Τα αφεντικά έχουν δικαίωμα να μην πληρώνουν μεροκάματα και να πυροβολούν αν διεκδικήσεις το δίκιο σου. Οι προλετάριοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, είναι αναλώσιμη ύλη για το σύστημα τους, για κρεατομηχανές ανθρώπων.


    Οι κατήγοροι-μετανάστες, θύματα trafficking και πυροβολισμών, αναμένεται να απελαθούν.


    Η κοινωνική επανάσταση θα ξανανοίξει τα αρχεία. Όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν για τη βαρβαρότητα. Αυτό το σύστημα είναι καταδικασμένο να αφανιστεί. Η σήψη της ηθικής, του πολιτισμού μαζί και της δικαιοσύνης του αστικού κόσμου αποτελεί το ύψιστο τεκμήριο πως πρέπει να τελειώνουμε με τον κόσμο τους. Οι αναθυμιάσεις της παρακμής τους δεν θα μας πνίξουν. Θα τους τσακίσουμε, θα εκδικηθούμε για τους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας μαζί και για όλες τις γενιές των καταπιεσμένων.


    Ολόκληρο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, κάθε αντιφασίστας και αντιρατσιστής, πρέπει να βρεθούν στους δρόμους για τιμωρηθούν όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί, αλλά και οι πολιτικοί υπεύθυνοι της αθώωσης.


    ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥΣ!


    ΕΕΚ-Τροτσκιστές
    30/7/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ EΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

    ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑ

    Με μια απόφαση- σκάνδαλο, αθώωσης του Ν.Βαγγελάτου, για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος δεκάδων εργατών Γης στη Ν.Μανωλάδα των μπράβων του, στις 17 Απρίλη 2013, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη στην Πάτρα. Και αυτό, παρά την αγόρευση-καταπέλτη της εισαγγελέως, που πρότεινε την παραδειγματική τιμωρία και των τεσσάρων κατηγορούμενων με την τοποθέτηση ότι η ανοχή των κρατικών φορέων είναι συνενοχή για την κατάσταση στη Μανωλάδα. Μεγαλύτερη «απήχηση» είχε η αγόρευση Κούγια, με την οποία χαρακτήριζε «νοικοκυραίο» το Βαγγελάτο και δολοφόνους, βιαστές, δουλεμπόρους τους μετανάστες εργάτες Γης.

    Οι ποινές σε βάρος των δύο μπράβων, που πυροβόλησαν έχουν μάλιστα ανασταλτικό χαρακτήρα και δυνατότητα εξαγοράς. Είναι ένα δείγμα του πόσο φιλοεργοδοτική ήταν η απόφαση: στέλνει μήνυμα στα αφεντικά να μεταχειρίζονται με ανοικτή βαρβαρότητα τους εργάτες, όταν διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής μπαίνει σε άλλο μέτρο, όταν μάλιστα πρόκειται για μετανάστες εργάτες και δη σκουρόχρωμους από το Μπαγκλαντές. Είναι μια απόφαση ποτισμένη από ρατσισμό και στήριξη των μεγάλων συμφερόντων της εταιρίας Βαγγελάτος ΑΕ.

    Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να αντιδράσουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές ρατσιστικό σκάνδαλο υπέρ της εργοδοσίας . Τα εκατό εκατομμύρια τζίρου της βιομηχανίας φράουλας δεν μπορεί να βγαίνουν πυροβολώντας εργάτες στα φραουλοχώραφα.

    Το έδαφος το έστρωσε η ίδια η συγκυβέρνηση, με τις ρατσιστικές πολιτικές των επιχειρήσεων σκούπα, οι οποίες μάλιστα το τελευταίο διάστημα στόχευσαν ιδιαίτερα τους εργάτες Γης στην Πελοπόννησο. Ο Κικίλιας έχει τον τρόπο του να στέλνει τα μηνύματα υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

    Ο αγώνας για δικαιοσύνη στα θύματα και συνδικαλισμό στα χωράφια θα συνεχιστεί μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να τιμωρηθούν πραγματικά οι τραμπούκοι της Βαγγελάτος ΑΕ. Ο τσαμπουκάς της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν μπορεί να έχει τη νομιμοποίηση καμιάς δικαστικής απόφασης.

    Στοιχειώδες βέβαια είναι να επαναληφθεί η δίκη με καμιά ανοχή στις ρατσιστικές μεθοδεύσεις, που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

    Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες, που στήριξαν τον αγώνα για δικαιοσύνη στους εργάτες Γης της Ν.Μανωλάδας. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση.

    Στα τέλη Αυγούστου, θα δοθεί η πρώτη μαζική μαχητική απάντηση μετά από σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

    ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ταξική αλληλεγγύη θα επιβάλλει την δικαιοσύνη, στο δρόμο θα τσακίσουμε τις Μανωλάδες
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Η δικαστική παρωδία που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού για την υπόθεση της επίθεσης με πυροβολισμούς εναντίον των μεταναστών εργατών στην Νέα Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013, ολοκληρώθηκε με τρόπο εξοργιστικό και παράλληλα αναμενόμενο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας αθώωσε τόσο τον φραουλοπαραγωγό, Νίκο Βαγγελάτο όσο και τους τρεις μπράβους του για την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Ταυτόχρονα, οι δύο από τους τρεις μπράβους του Βαγγελάτου που δικάζονταν, κρίθηκαν ένοχοι για τους πυροβολισμούς στους μετανάστες. Με άλλα λόγια, το δικαστήριο άφησε ανέγγιχτη την πρακτική της δουλεμπορίας νομιμοποιώντας τις λογικές του Βαγγελάτου και απλά, για να τηρήσει τα προσχήματα, έκρινε ένοχα τα δυο καθάρματα που προέβησαν στην επίθεση με καραμπίνα:

    Ο Βαγγελάτος και το σύστημα που έχει επιβάλει στα χωράφια του «βγαίνουν λάδι», τυχαίνει απλά κάποια τσιράκια του να είναι κακοί άνθρωποι και να πυροβολούν εργάτες.

    Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απλά η κορύφωση μιας διαδικασίας, στο εσωτερικό της οποίας συσσωρεύτηκε ολόκληρη η μέθοδος αντιμετώπισης των κρατικών θεσμών απέναντι στον κόσμο της Εργασίας και ειδικότερα οι ρατσιστικές λογικές που προωθούνται επιμελώς στοχεύοντας στους μετανάστες. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια της δίκης, οι μετανάστες που είχαν πέσει θύματα επίθεσης από τον Βαγγελάτο και τα τσιράκια του αντιμετωπιζόντουσαν από το δικαστήριο σαν να ήταν αυτοί οι κατηγορούμενοι ενώ ένα κλίμα μαφιόζικης τρομοκρατίας ενορχηστρωμένο από τον Βαγγελάτο, το οποίο στόχευε σε μάρτυρες και αλληλέγγυους στους μετανάστες, νομιμοποιήθηκε για τα καλά από το δικαστήριο. Η τελική απόφαση ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η αστική δικαιοσύνη είναι παρούσα, υπενθυμίζει τον ρόλο της, υπερασπίζεται τη φύση της. Είναι ταξική και υπάρχει απλά για να επικυρώνει την κυριαρχία των ισχυρών.

    Η δικαιοσύνη για την εργατική τάξη δεν έρχεται μέσα από τις δικαστικές αίθουσες αλλά αντίθετα, μέσα από τους συλλογικούς αγώνες της και τις κινητοποιήσεις της. Τα δικαστήρια δεν δικαιώνουν ποτέ την εργατική τάξη, απλά σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να αναγνωρίσουν τις νίκες που η τελευταία κατακτά στο δρόμο. Συνεπώς, η στάση του δικαστηρίου στην υπόθεση της Νέας Μανωλάδας είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη, αυτό που μας υπενθυμίζει είναι η αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης της ταξικής αλληλεγγύης, που θα νικήσει τα αφεντικά και τις ορέξεις τους.

    Μπορεί ο Βαγγελάτος και ο κάθε Βαγγελάτος να νομιμοποιούνται από το Κράτος και τους θεσμούς του αλλά η πραγματική δικαιοσύνη θα επιβληθεί μόνο από το εργατικό κίνημα. Μπορεί η αθωότητα του Βαγγελάτου να μην μπορεί να αμφισβητηθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες και μπορεί η απόφαση να μην είναι εφέσιμη αλλά η ενοχή του απέναντι στην εργατική τάξη είναι ξεκάθαρη και γι’ αυτό τον λόγο η υπόθεση δεν κλείνει εδώ. Η υπόθεση της Νέας Μανωλάδας παραμένει ανοικτή και δεν θα κλείσει μέχρι να αποτελέσει παρελθόν οριστικά το καθεστώς εργασίας που επικρατεί στο σύγχρονο κάτεργο των χωραφιών της περιοχής. Γι’ αυτό ας είναι σίγουρα όλα τα αφεντικά της Μανωλάδας…

    -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

    -ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

    -Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μανωλάδα
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Η αθωωτική απόφαση για τους πρωταγωνιστές του εγκλήματος στη Μανωλάδα είναι μια μαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μέτρο της "ανεξαρτησίας" της, εκκωφαντικό τεκμήριο της ταξικότητάς της, και προφανώς, ωμή ειρωνεία για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του τράφικινγκ.

    Αθωώνοντας ομόφωνα όλους τους κατηγορούμενους για τη βασική κατηγορία της διακίνησης (τράφικινγκ), καταλογίζοντας σε δύο από αυτούς ποινές για επικίνδυνες σωματικές βλάβες αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αφήνοντάς τους όλους ελεύθερους, η δικαστική εξουσία μεταχειρίζεται με αβρότητα τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς ενός εγκλήματος με πρόθεση ανθρωποκτονίας, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και σκοπό το κέρδος, που πέρσι έκανε το γύρο του κόσμου. Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο προσφέρει νομιμοποίηση στην πιο άγρια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αποκορύφωμα της οποίας ήταν ο πυροβολισμός των εργατών γης που τον Απρίλη του 2013 διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία "Βαγγελάτος ΑΕ".

    Η σημερινή απόφαση είναι προκλητική γιατί αγνόησε κυνικά το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό, μια πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέως και μαζί τις κινητοποιήσεις των ξένων εργατών και των αλληλέγγυων, που ζήτησαν να τεθεί τέλος στις συνθήκες δουλείας στα φραουλοχώραφα. Την ίδια στιγμή, είναι μια απόφαση ιστορικής σημασίας: όχι μόνο γιατί αδιαφορεί για τις "Μανωλάδες" που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το περσινό στυγερό έγκλημα, στα χρόνια της συντριπτικής απαξίωσης της εργασίας, αλλά και γιατί δίνει το πράσινο φως στους μελλοντικούς πρωταγωνιστές ανάλογων κρουσμάτων εργοδοτικής και ρατσιστικής βίας.

    Η δικαστική εξουσία δήλωσε σήμερα ότι ανέχεται να κοστολογείται φτηνά η ζωή των ξένων εργατών και εμφανίστηκε να καθαγιάζει μια άνευ όρων "εθνική ανάπτυξη", ακόμα και όταν αυτή βάφεται με αίμα. Υπό την έννοια αυτή, επιβεβαίωσε το χάσμα της με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, στερώντας τη δικαίωση από τα θύματα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος. Η δικαίωση αυτή, που είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, εναπόκειται στην κινητοποίηση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, την αλληλεγγύη της κοινωνικής πλειοψηφίας που δεν θέλει να εξοικειωθεί με τον κανιβαλισμό, αλλά και τις πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης που δεν θα ανέχεται την εργοδοτική ασυδοσία και το ρατσισμό.


    Το Γραφείο Τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δικαστική απόφαση που αφορά τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μανωλάδας, αναφέρεται:

    «Η δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά αθωώνει τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, που επιτέθηκαν στους μετανάστες εργάτες γης επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν είκοσι από αυτούς, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού.

    Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους. Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
    -------------------------------------------------------------

    Σήμερα αθωώθηκαν οι δολοφόνοι εργατών, οι έμποροι σκλάβων της Μανωλάδας. Δεν μπόρεσα να πάω όλες τις ημέρες της δίκης στα δικαστήρια της Πάτρας. Όσες φορές παρακολούθησα τη διαδικασία ένιωσα μετά σαν να με έχει πατήσει φορτηγό. Το λέω και ντρέπομαι. Πρόκειται για σαφή αδυναμία μου να ανταπεξέλθω, αν και προσυπογράφω, στη διαπίστωση του Μαξ Χορκχάιμερ: Η «επιβίωση του ισχυροτέρου», πριν γίνει ιαχή για την συντριβή των κατώτερων φυλών, υπήρξε ο θεμέλιος λίθος της φιλελεύθερης λογικής της αγοράς.

    Ο Βαγγελάτος κρίθηκε ομόφωνα αθώος γιατί ο φασισμός είναι άκρατος ορθολογισμός. Τι έκανε ο άνθρωπος; Ελαχιστοποίησε το εργατικό κόστος μεγιστοποιώντας την ανταγωνιστικότητα – όλοι αυτό δεν επικαλούνται απ’ άκρη ως άκρη για να σώσουν τη χώρα; Σίγουρα, υπ’ αυτή την έννοια, η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της και προστάτεψε το επενδυτικό κεφάλαιο. Ο Κούγιας και οι λοιποί εξαίρετοι ποινικολόγοι θριάμβευσαν στην υπερασπιστική τους γραμμή και οι συνάδελφοι επενδυτές του Βαγγελάτου στη Μανωλάδα είμαι σίγουρη πως τον ζηλεύουν.

    Θα ακολουθήσουν σαφώς οι καταγγελίες της γενικότερης αντιπολίτευσης ενάντια στον ρατσισμό και η επίκληση για ένα κράτος προόδου και δικαίου. Όμως, τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί από καιρό και πλέον πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως αυτοί οι προοδευτικοί δεν έχουν πια το άλλοθι της βλακείας. Γιατί ρατσισμός και πρόοδος του καπιταλισμού πάνε χέρι χέρι. Ο ρατσισμός γεννήθηκε στην απαρχή της προόδου, στην απαρχή της περιόδου που γεννήθηκαν τα αστικά ιδεώδη της σύγχρονης δημοκρατίας. Η μηχανή της ανάπτυξης που γέννησε τα μεγάλα επιτεύγματα της μοντέρνας κοινωνίας ήταν οι «απολίτιστοι βάρβαροι» των αποικιών, οι εργάτες των εργοστασίων που ως κατώτεροι ήταν και αναλώσιμοι. Αυτή η «ρατσιστική» διάκριση μεταξύ ανθρώπου που η ζωή του έχει αξία και ανθρώπου αναλώσιμου συνοδεύει ανέκαθεν τον κεντρικά σχεδιοποιημένο καταμερισμό εργασίας. Και κάπως έτσι γεννιέται ο πολιτισμός της Δύσης και τα οικονομικά θαύματα.

    Αν κάποιος, λοιπόν, νοιώθει τη δυσωδία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να αγνοεί τη δυσωδία του κράτους που την επιβάλλει και όποιος νοιώθει τη δυσωδία του κράτους δεν μπορεί να αγνοεί τη σήψη που απαιτεί η ανάπτυξη του κεφαλαίου. Και όποιος βρίζει με φρίκη και αποτροπιασμό αυτόν που ερεθίζεται στη θέα νεκρών παιδιών στη Γάζα, ας σκεφτεί ξανά πόσους θανάτους απαιτεί η ανάπτυξη που με πάθος επικαλείται. Μίσος ταξικό.

    Άννα Β.

    «… Οι επιχειρήσεις ευδοκιμούν στα ερείπια. Η αστική κοινωνία παρουσιάζεται τώρα ατιμασμένη, βουτηγμένη στο αίμα. Καμιά σχέση με τις καθώς πρέπει ηθικολογίες με πρόσχημα την κουλτούρα, τη φιλοσοφία, τη δεοντολογία, την τάξη, την ειρήνη και το κράτος δικαίου», Ρ.Λ.

    Πηγή : 2467kollontai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάτρα: Συγκέντρωση - πικετοφορία για τους εργάτες γης της Μανωλάδας
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί την Πέμπτη στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, σε συγκέντρωση - πικετοφορία διαμαρτυρίας για τη δικαστική αθωωτική απόφαση για το μακελειό στη Μανωλάδα, όταν οι μετανάστες εργάτες γης διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν την επίθεση της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

    Σε σχετικό κάλεσμα σημειώνει:

    «Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τέτοιου είδους αποφάσεις αλλά και για το σύγχρονο δουλεμπόριο, που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα, που αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά και επιτίθενται στους εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

    Καλούμε τους μετανάστες, εργάτες γης ή όπου και αν δουλεύουν, συνολικά την εργατική τάξη, να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

    Καλούμε την Πέμπτη τα σωματεία της πόλης μας, τους μαζικούς φορείς, το λαό της πόλης μας, και όσους εναντιώνονται σε αυτή τη πολιτική, να πορευτούν μαζί μας στη συγκέντρωση - πικετοφορία στις 8 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καταδικάζει την εγκληματική δικαστική απόφαση με την αθωωτική απόφαση του φραουλέμπορα Βαγγελάτου και ενός από τους καραμπινοφόρους επιστάτες του
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Με την αθωωτική απόφαση υπέρ του φραουλέμπορα Βαγγελάτου και ενός από τους καραμπινοφόρους επιστάτες του και την εξαγοράσιμη και με ανασταλτικό χαρακτήρα ποινή για τους δύο άλλους συγκατηγορούμενούς τους η ελληνική δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έδειξε τον ταξικό και βαθύτατα ρατσιστικό χαρακτήρα της.

    Το επταμελές μεικτό ορκωτό Εφετείο Πατρών με την ομόφωνη απόφασή του, σε πλήρη αντίθεση με την καταδικαστική εισήγηση της εισαγγελίας, βρέθηκε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα τοπικά εγκληματικά επιχειρηματικά συμφέροντα των παραγωγών που πλουτίζουν σε βάρος απλήρωτων ή κακοπληρωμένων αιχμάλωτων ουσιαστικά μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες και εργάζονται 12 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί, και αυτό όταν τους το δίνουν αντί για απειλές και τραμπουκισμούς.

    Βρέθηκε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προσπάθεια κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και να στοχοποιήσουν το πιο ευάλωτο κομμάτι της εργασίας: τους μετανάστες.
    Η κυβέρνηση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η πολιτικά κατευθυνόμενη δικαιοσύνη, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν κάθε ξένο και έλληνα εργάτη που ζητά τα δεδουλευμένα του και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και να στείλει μήνυμα στήριξης και ασυδοσίας σε κάθε λογής εργοδότες. Γιατί η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, η τρόικα και η σύμμαχοί της έχει ως πρότυπο την Μανωλάδα και τα φραουλοχώραφα της Βαγγελάτος ΑΕ.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε σωματείο και συλλογικότητα να καταδικάσουν την εγκληματική απόφαση του μεικτού ορκωτού εφετείου και να απαιτήσουν την δικαστική, ουσιαστική και ηθική δικαίωση των αγωνιζόμενων εργατών γης της Μανωλάδας που για πάνω από ένα χρόνο συγκρούστηκαν με τα τοπικά και τα μεγάλα συμφέροντα, αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και διεκδίκησαν μαχητικά τα δεδουλευμένα τους, την δικαίωσή τους και την καταδίκη των εγκληματιών-δουλεμπόρων εργοδοτών τους.

    Καλεί σε λήψη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για τη στήριξη των αγωνιζόμενων μεταναστών εργατών και συντονισμένους κοινούς αγώνες όλων των εργατών γης ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μαύρη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία. Μόνο ένα οργανωμένο, μαχητικό εργατικό κίνημα ντόπιων και μεταναστών εργατών, στην ύπαιθρο και την πόλη μπορεί να βάλει φρένο στην εγκληματική εργοδοσία, στο τσάκισμα των μισθών, στη διάλυση κάθε εργατικής κατάκτησης που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μονόφθαλμη δικαιοσύνη της Μανωλάδας
    -------------------------------------------------------------

    «Μπράβοι του γαιοκτήμονα πυροβολούν στο ψαχνό εναντίον των μεταναστών εργατών γης που διεκδικούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, τραυματίζοντας τριάντα τέσσερις.» Είκοσι λέξεις μόνο αρκούν για να συνοψίσουν τι συνέβη στη Μανωλάδα τον Απρίλη του 2013. «Οι μετανάστες δουλεύουν για 22 ευρώ σε 45 βαθμούς θερμοκρασία και κοιμούνται σε παραπήγματα που λίγο διαφέρουν από τα θερμοκήπια.» Άλλες είκοσι λέξεις χρειάζονται για να περιγραφεί τι ακριβώς σημαίνει Μανωλάδα. «Αθώοι ο γαιοκτήμονας και ο ένας μπράβος, οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν για σωματικές βλάβες σε εξαγοράσιμες ποινές και αφέθηκαν ελεύθεροι.» Ακόμα είκοσι λέξεις για τη σημερινή δικαστική απόφαση.

    Μόνο που αυτές οι τελευταίες είκοσι λέξεις μοιάζουν ανήμπορες να αφηγηθούν με επάρκεια αυτό το όνειδος για τη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούν να εκφράσουν την οργή για ένα δικαιικό σύστημα που κατ΄ εξακολούθηση (σε βαθμό που έχει γίνει καθ’ έξιν πλέον…) περιθάλπει με ασυλία τους ισχυρούς, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται αμείλικτο για τους αδύναμους. Το σύστημα που αφήνει ελεύθερους τους Χριστοφοράκους, ενώ φυλακίζει τους χρήστες ναρκωτικών· που αθωώνει τους Βαγγελάτους, την ίδια στιγμή που στέλνει τους μετανάστες χωρίς χαρτιά επ’ αόριστο στα στρατόπεδα συγκέντρωση, αν και δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα· που βγάζει στο σφυρί τις περιουσίες των μικρομεσαίων, αλλά αφήνει τον Μηλιώνη της Energa, ο οποίος έχει λεηλατήσει το δημόσιο χρήμα, να κάνει γκλάμουρ πάρτι στη Μύκονο.

    Η Δικαιοσύνη δε είναι τυφλή. Είναι μονόφθαλμη. Βλέπει μόνο από τη μια μεριά, από αυτήν των πλουσίων. Από την άλλη, είναι στο μαύρο σκοτάδι. «Ο φτωχός δεν μπορεί να βρει το δίκιο του», λέει ο λαός κι έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί στη σημερινή Ελλάδα (πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν) η ισότητα ενώπιον του νόμου μοιάζει με ανέκδοτο. Σε μια χώρα που καθημερινά βλέπουμε το δίκιο του αφεντικού να γίνεται νόμος, και μάλιστα με fast track διαδικασίες, και όπου τα δικαστήρια ευθυγραμμίζονται με αυτό το καινούργιο «δίκαιο», εκείνος που δεν «έχει» και δεν «κατέχει», αισθάνεται (και είναι) ανυπεράσπιστος. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται υπό εξέλιξη η θεσμοθέτηση του νόμου της ζούγκλας: ο ισχυρότερος καταβροχθίζει τον πιο αδύναμο –και με τη βούλα του νόμου.

    «Ο φτωχός δεν μπορεί να βρει το δίκιο του». Για τον μετανάστη, που είναι ο πιο φτωχός από τους φτωχούς, ισχύει ακόμα περισσότερο από ό,τι για τον ντόπιο. Στον μετανάστη η μονόφθαλμη δικαιοσύνη δεν καταδέχεται να ρίξει ούτε μια ματιά.

    Πηγή: left.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πύργος: Συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη για την αθωωτική απόφαση για το μακελειό στη Μανωλάδα
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ., στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ, για τη δικαστική αθωωτική απόφαση για το μακελειό στη Μανωλάδα, όταν οι μετανάστες εργάτες γης διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν την επίθεση της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

    Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

    «Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά και για το σύγχρονο δουλεμπόριο που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα, που αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά και επιτίθενται στους εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

    Καλούμε τους μετανάστες, εργάτες γης ή όπου και αν δουλεύουν, συνολικά την εργατική τάξη, να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

    Καλούμε σήμερα τα σωματεία του νομού μας, τους μαζικούς φορείς, το λαό της πόλης μας και όσους εναντιώνονται σε αυτή την πολιτική, να πορευτούν μαζί μας στη συγκέντρωση - πικετοφορία στις 8.00 μ.μ., στην Πλατεία ΟΤΕ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
    «Σοκαριστική απόφαση δικαστηρίου προκαλεί οργή στην Ελλάδα»

    Την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης τράβηξε η δικαστική απόφαση για τους πιστολέρο της Μανωλάδας, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκε ο επιχειρηματίας καθώς και ο ένας εκ των τριών επιστατών, ενώ στους άλλους δύο επιστάτες επιβλήθηκαν ποινές - χάδι, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

    Για «σκανδαλώδη ετυμηγορία που καταδικάστηκε από πολιτικούς και αντιρατσιστικές ομάδες» κάνει λόγο η Guardian, η οποία επισημαίνει ότι «η απόφαση ελληνικού δικαστηρίου να αθωώσει αγρότες που παραδέχτηκαν ότι πυροβόλησαν 28 εργάτες από το Μπαγκλαντές επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τους επί μήνες μη καταβληθέντες μισθούς τους έχουν προκαλέσει οργή στη χώρα».

    «Ως Έλληνας νιώθω ντροπή», δηλώνει στην εφημερίδα ο δικηγόρος των θυμάτων Μωυσής Καραμπεΐδης, μετά τη «σοκαριστική», όπως τη χαρακτηρίζει η Guardian απόφαση του δικαστηρίου. «Η απόφαση αυτή είναι εξοργιστική και ντροπιαστική... το δικαστήριο επέδειξε φρικτή συμπεριφορά απέναντι στα θύματα».

    «Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιωτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά μετά από έξι συνεχή χρόνια ύφεσης, η υπόθεση έχει πυροδοτήσει μαζική αγανάκτηση», σχολιάζει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης δείχνουν τους μετανάστες να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες χωρίς πρόσβαση σε βασικές συνθήκες υγιεινής.

    «Οι Έλληνες φραουλοπαραγωγοί είχαν συμβουλευτεί κορυφαίους εγκληματολόγους προκειμένου να τους υπερασπιστούν σε ένα δικαστικό δράμα που κράτησε πάνω από ένα μήνα», επισημαίνει το δημοσίευμα το οποίο καταλήγει με τη δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή αντιρατσιστικού κινήματος: «Τα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων της φραουλοβιομηχανίας δεν μπορούν να βγαίνουν από τους πυροβολισμούς των επιστατών στα φραουολοχώραφα».

    Με τίτλο «Αγρότες που πυροβόλησαν 28 Μπαγκλαντεσιανούς φραουλεργάτες επειδή παραπονέθηκαν για απλήρωτους μισθούς έξι μηνών έφυγαν ελεύθεροι από ελληνικό δικαστήριο» η Daily Mail κάνει λόγο για «μια σπάνια περίπτωση κριτικής πάνω σε δικαστική απόφαση». «Το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Ελλάδας δήλωσε ότι η ετυμηγορία ήταν “ενάντια στο κοινό περί δικαίου αίσθημα”», αναφέρει η εφημερίδα.

    Στην αθωωτική απόφαση για τον ιδιοκτήτη της φάρμας εστιάζει και το αμερικανικό δίκτυο Fox News επισημαίνοντας τις «συχνά απεχθείς συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών στα ελληνικά χωράφια» που «έχουν προκαλέσει διεθνή προσοχή».

    Αντίστοιχο ρεπορτάζ παραθέτει και η Malaysiandigest συνοδεύοντάς το με τη φωτογραφία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές, από τους εκατοντάδες που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Εφετείο της Πάτρας, ο οποίος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

    Ε.Σ.

    Πηγή : Έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η διπλή ντροπή της Μανωλάδας
    ---------------------------------------------

    Ησύχασε επιτέλους από χθες ολόκληρη η τοπική κοινωνία, που μοιράστηκε την αγωνία του ιδιοκτήτη φραουλοπαραγωγού και των ένοπλων επιστατών του στη Μανωλάδα. Η Δικαιοσύνη, οι δικαστές και οι ένορκοι, οι μάρτυρες συντοπίτες, όλοι μαζί έβγαλαν την απόφαση. Δύο ένοχοι που θα μείνουν εκτός φυλακών και όλοι οι άλλοι αθώοι.

    Οι απλήρωτοι μετανάστες με τα σκάγια στα κορμιά τους, με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλείας κάτω από τον ήλιο, στοιβαγμένοι στην αθλιότητα, άκουσαν χθες τον πέλεκυ της ελληνικής Δικαιοσύνης να πέφτει στα δικά τους κεφάλια. Οι Ελληνες, όμως, δεν είναι ρατσιστές και όλοι αυτοί αύριο μπορεί να διαμαρτυρηθούν για τα παιδιά της Παλαιστίνης, που σκοτώνονται από τις σφαίρες των Ισραηλινών, ή για τα παιδιά της Συρίας. Τα παιδιά των Μπανγκλαντεσιανών, όμως, που θα πεθάνουν από την πείνα, όταν οι πατεράδες τους δεν θα μπορέσουν να τους στείλουν λεφτά από τον ιδρώτα και το αίμα τους, δεν είναι θέμα για να απασχολήσει το δημοκρατικό μας φρόνημα.

    Αυτός που τους έφερε εκεί να δουλέψουν, τους άφησε απλήρωτους και μετά έστειλε τους παλικαράδες να τους απειλήσουν, είναι άξιος πατριώτης και επιχειρηματίας σεβαστός στην τοπική κοινωνία. Τώρα και μέχρι να γίνει η έφεση των συνηγόρων των μεταναστών, μπορεί μέχρι και να τους στερήσουν τα άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους και να τους στείλουν πίσω απένταρους και τραυματισμένους για πάντα. Η αλληλεγγύη, μόνη ελπίδα στη νέα αυτή συνένοχη ντροπή.

    Οι… Μανωλάδες είναι βέβαιο ότι θα καταδικαστούν και θα στηλιτευτούν από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και τους θεσμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιος όμως νοιάζεται; Το βασικό θέμα είναι να μην πληγεί ο τουρισμός και η παραγωγή της φράουλας. Η ντόπια κοινωνία ξέχασε γρήγορα τα θύματά της και σαν «επιβράβευση» ήρθε και η δικαστική απόφαση.

    Αν μόνο για ένα δευτερόλεπτο ο κάθε πατριώτης βάλει τον εαυτό του στη θέση ενός δούλου-εργάτη σε ένα γερμανικό εργοτάξιο, που θα τον άφηνε απλήρωτο και θα τον πυροβολούσε μόλις διεκδικούσε τα μεροκάματα, τότε τι απόφαση θα έπρεπε να βγάλει το αντίστοιχο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Γερμανίας; Αστείο πράγμα – βλέπετε η Γερμανία είναι μια δημοκρατική χώρα, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.


    Α.Ψ. (ΕφΣυν 31/7/2014)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το γραφείο τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωσή του

    επισημαίνει πως η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας είναι τουλάχιστον προκλητική! Αθωώνει ακόμα και τους εν ψυχρώ πυροβολιμσούς εναντίον εργατών γης, βγάζει αθώο τον επιχειρηματία που χρησιμοποιεί μεσαιωνικές μεθόδους, δίνοντας έτσι, εκτός των άλλων, πράσινο φως στους σύγχρονους τσιφλικάδες και φεουδάρχες να ποδοπατήσουν κυριολεκτικά κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε ανθρώπινη συνθήκη εργασίας. Η ανακοίνωση καλεί τους έλληνες και μετανάστες εργάτες σε κοινή πάλη, ενάντια στον εργασιακό μεσάιωνα, για μισθούς και συνθήκες εργασίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών. Για ίσα οικονομικά, κοινωνικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα. Ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό και ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και της άθλιας συγκυβέρνησής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή