* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κάτω Τα Χέρια Από Την ΕΡΤopen. Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Τις Συλλήψεις Μελών Της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Λίγες ώρες μόνο μετά την ορκωμοσία της νέας μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έπεσε “μαύρο” στο ελεύθερο, αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen. Το μεσημέρι της 23ης Σεπτέμβρη μετά από καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έγινε αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις εκπομπής της ΕΡΤopen στα Τουρκοβούνια όπου συνελήφθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο ταμίας Δ. Κούνης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός. Νωρίτερα τα γραφεία της ertopen είχε επισκεφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα αφού σχηματίστηκε δικογραφία.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μέρα για να γίνει η επιχείρηση όταν η καταγγελία εκκρεμεί από τις αρχές του 2014, ενώ η ΕΡΤ στην οποία ανήκει η συχνότητα εκπομπής δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια. Ταυτόχρονα δεκάδες τηλεοπτικοί και εκατοντάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν χωρίς άδεια χωρίς να τους ακουμπάει κανείς, ενώ ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Σπίρτζης είχε δώσεις διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη επέμβαση δεν τόλμησε να κάνει ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αν και τότε υπήρχαν “καταγγελίες”. Μάλλον όπως σχολιάζει και η ΕΡΤopen: Η «πολλά υποσχόμενη» από την κυβέρνηση εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen και προφανώς θα τελειώσει εκεί… Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για αυτές τις ενέργειες.

Η ΕΡΤopen μαζί με τις τοπικές ΕΡΑ και την ΕΡΤ3 επί δύο χρόνια κράτησε ζωντανή την φωνή της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο” της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Κράτησε ζωντανό τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και παράλληλα έδωσε βήμα σε όλους τους αγωνιζόμενους. Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ συνέχισε τη διαδικτυακή και ραδιοφωνική της εκπομπή. Συνεχίζει να είναι μια από τις λίγες αντιμνημονιακές φωνές ανάμεσα στα ΜΜΕ και αυτό φαίνεται να ενοχλεί.

Στεκόμαστε στον πλευρό της ΕΡΤopen και των εργαζόμενων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων που εθελοντικά την κρατάν στον αέρα. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες, να επιστραφεί ο κατασχεμένος εξοπλισμός και να δοθεί και επίσημα η συχνότητα εκπομπής στην ΕΡΤopen. Ακόμα μαζί με την ΕΡΤopen και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα αγωνιστούμε ενάντια την προσπάθεια μετατροπής της ΕΡΤ σε έναν μέσο κυβερνητικής-μνημονιακής προπαγάνδας, ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης που επανακάμπτει μαζί με το τρίτο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου